Adobe Edge Preview 4 teszt
2012-03-08T11:58:29+01:00
2012-03-08T12:01:01+01:00
2022-07-19T04:47:15+02:00
 • Akkor ez így társalgó téma, hiszen nem konkrét programozási problémáról van szó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Létrehozok egy általános HTML5 design topikot, amelyben összehasonlítást lehet írni a piacon található , a flasht kiváltó, HTML5 alapú technológiákról, mint pl. a Sencha Animator, a Hype, Adobe Wallaby és az Adobe Edge és ezen belül is írnék néhány részletes észrevételt ez utóbbival kapcsolatban.

  Először is mielőtt kitérnék a minden részletre kiterjedő hibaelemzésre , engedjétek meg hogy néhány összehasonlítást tegyek a Flash és az Edge egyes elemeivel:

  Kezdjük egy dögletes nagy hiányossággal, ami elengedhetetlen a trendi animációk készítéséhez és úgymond a flash leváltásához:

  A beimportálható objektumok közül csak az SVG-t lehet vektor objektumként importálni , abból is csak a statikus 1. Frame-et és semmi lehetőség nincsen az egyes svg elemek vektor alapú szerkesztésére , szétbontására és nemhogy spline alapú módosítására de még az egyes "node" koordináták áthelyezésére sem.

  Ezenkívül az alap objektumok közül csak a négyzet és a kör "szerkeszthető" , pedig egy vektor alapú animációs programnak pontosan ez lenne a lényege, különösen ha figyelembe vesszük, hogy anno az SVG-t mint szabványt fel is vértezték ezekkel a lehetőségekkel, nevezetesen hogy spline tween alapú és vektor gradientekkel fillezett animációkat készítsünk a segítségével.

  Tehát egy vektor alapú HTML5 animációs programtól a legkevesebb volna amit elvárnék (különösen ha az Adobe készíti) az az hogy ezeket lehessen a Flashhez hasonló módon tweenekké konvertálni és tetszőlegesen szerkeszteni a timeline-on... és majd a végén fordítsa be szépen a kompilátoruk HTML5/SVG/CSS/JAVASCRIPT kóddá.

  Ez után jöhetnek rá a habok a tortára:

  az hogy az EDGE belső motorjában meghívott action-öket is fordítsa át a kész HTML-be javascriptté és gyúrja egybe a kész HTML5-tel.

  Egyenlőre így nyitásnak ennyi, később visszatérek , egyéb felsorolással.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd