Facebook alkalmazás készítése?
2012-03-03T22:10:46+01:00
2012-03-04T18:40:01+01:00
2022-07-19T04:22:49+02:00
 • Az mi az, hogy facebúk alkalmazás?

  Valami lóbetegség?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ne haragudj meg érte, nem rosszindulatból mondom, de ha nem ismered a php-t, gyakorlatilag némi html ismereted van, ezt normálisan elfogadható határidőn belül magadtól nem fogod tudni elkésziteni - hibamentesen távsegitséggel sem szerintem...

  először is szükség van hozzá egy SSL titkositott tárhelyre (blogot irtál, ha ingyenblogod van és nem saját tárhelyen, akkor már kell rá költened valamennyit), a facebooknak valahonnan futtatnia kell az alkalmazást, ennek pedig SSL elérésnek kell lennie (http és https alól is elérhető)

  bejelentkezel a facebook developers részlegbe, ahol létrehozhatsz alkalmazásokat, itt lehet beállitani, honnan húzza be a cuccodat, illetve megkapod az api kódokat

  tutorialokban megtalálható a facebookhoz kötött rész, mint like ellenőrzés, jogok bekérése, posztolás a falra, a maradék viszont php ismeret, mintha egy miniwebsite lenne, csak a facebook keretein belül fut, mondjuk egy random generálás képre irás nem akkora tevékenység jelen esetben, illetve valakinek a nyitóképet és az eredményképed is el kell késziteni, márha igényesebb kivitelben szeretnéd és van még néhány buktatója a dolognak (facebook policy, automata spamfigyelőjük könnyen blokkolhatja is a képküldést és buktad a dolgot, ha nem vagy körültekintő, IE redirect problémák, stb.)

  szerintem jobban jársz, ha keresel egy ismerőst, aki ért hozzá és hozzávágsz egy "Deák Ferenc papirost", hogy pár órát szánjon rád , meg egy másik Deákot a tárhelyre, ha nincs ilyen, gondolom annyiból kijön egy alapcsomag...

  fentebb felvázoltam, mi kell hozzá, ha magadtól nekiesel, sok sikert hozzá, a tárhelyre viszont biztos kell költened, szóval ingyen nem lesz meg (márha nem biztosit neked valaki ilyet ingyenesen)...

  remélem segitettem, üdv

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a linkeket szaboolcs, az első elég hasznosnak tűnik és még nem találtam rá.
  Az igazsághoz az hozzá tartozik, hogy anno pár éve tanultam programozást Pascal-ban, ahogy nézem lényegében a JavaScript is olyan, legalábbis alapjaiban véve.

  Csak gondolom még az is kevés. Vagy hogy megy ez? Mert most a példából indulok ki, amit írtál.
  Tehát én azt az alkalmazást, amit említettem megtudom esetleg írni úgy, hogy lementem html fájlként, aztán pedig megadom az elérési útvonalat a Facebooknak és ha fellépek akkor FB-n keresztül tudom használni?

  Jól gondolom? Mármint azt, hogy egy ilyen alkalmazást így meg lehet írni, javat és html kódokat használva?

  Mert ha jól gondolom aztán a facebookon belül be lehet állítani, hogy teszem azt ha még nem tetszikelték az oldalamat akkor az "alap.html"-t lássák, ami mondjuk csak egy kép, hogy "Katt a tetszikre, ha folytatni szeretnéd!" és ha rákattintott, akkor pedig mondjuk "alkalmazas.html" és ott meg lehet használni, amit írtam.

  Ez eddig reális? Vagy egy olyan képes alkalmazásnál, amire én gondoltam ez nem is járható út?

  Gondolom azt, hogy az eredményt posztolja, azt nem itt kell beállítanom, vagy ez a része hogy van pontosan?

  Elnézést, hogy sok a kérdés, de ezt a gathadams.com-os linket átnéztem és azt hiszem a logikát értem és ez alapján talán valami ki tudnék okoskodni egy kis időbefektetéssel.

  Még egyszer köszönöm a segítséget szaboolcs.

  @ sarkiroka: kösz neked is, őrült jó vagy, de mint írtam már sok mindent átnéztem, de azokkal nem igazán boldogultam, nyilván azt a fórumot is átnéztem már párszor, ahol kérdést teszek fel, ennyi eszem azért van ;)

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Nem akarlak elkeseríteni, de ha írásod szerint lényegében csak a HTML-hez értesz, akkor nem fog összejönni, ha csak nem írja meg neked valaki ingyen, én megírnám de sajnos mostanság nincs felesleges időm :)

  Egy kis kiindulási alapnak most így hirtelen ezeket találtam (hátha elkap a programozói vágy :) ):


  Link1

  Link2

  Link3
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • őrült jó vagyok hogy ezt megkerestem neked
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A következő dologban szeretném a segítségeteket kérni.
  Van egy kis blogom, amihez nem rég készítettem egy facebook paget is és ezt, illetve a blogot szeretném népszerűsíteni picit.
  Egy facebook alkalmazásra gondoltam, amely a "Mi az indián neved?" alkalmazáshoz hasonlóan működik, tehát a felhasználónak tetszikelnie kell a facebook oldalt, majd tudja használni az alkalmazást, ami a végén a felhasználó falára tölti fel az eredményt kép formájában, egy megadott szöveggel.

  Tudom Google a barátom és már egy rakat oldalt végignéztem, külföldieket is, de sajnos nem igazán tudom, hogy is fogjak neki egy ilyennek.

  Sajnos fizetni nem tudok érte, hiszen a blog is teljes mértékben hobbi, csak szeretném több emberrel megismertetni, de fizetni ilyenért nem tudok, viszont hátha van, aki tudna nekem segíteni ebben, hogy hogyan írom meg az alapját az alkalmazásnak és hogyan tudom aztán beállítani az olyan apróságokat, hogy a képet a falra posztolja. Néhány témát találtam, ahol ezt taglaljátok, kódokkal, viszont azt sem teljesen értem, hogy azokat pontosan hova is írom be.
  Alapból a html-es dolgokhoz értek, picit a javascripthez is, a php-hoz viszont kevésbé, de remélem nem reménytelen a helyzet és tudtok segíteni ebben.

  Előre is köszönöm a válaszokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd