Az oldalfelépítés táblázatos legyen?
2012-02-06T14:36:53+01:00
2012-02-06T20:25:38+01:00
2022-07-19T05:12:07+02:00
 • Én azért szoktam a dive-eket előnybe részesíteni, mert úgy az oldal formázása szépen elválasztható az oldal struktúrájától, és sokkal átláthatóbb lesz az egész.
  Ha jó a CSS reset, akkor minden böngészőben egyformák lesznek az oldalaid. Szerintem megéri ráfordítani azt energiát, mert egyszer kell elsajátítani, a módszert utána már sokkal könnyebb lesz új oldalakat létrehozni, illetve régieket átdolgozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így változott az arckifejezésem a hsz-ed olvasása közben:

  A valid CSS kod minden mai bongeszoben ugyan ugy fut le

  ugyan ugy jelenik meg


  Egyedul IE6 es IE7-nel kell figyelni

  gond ott is max. annyi, hogy nem kezelik a display:inline-block;-ot  Szerintem ird at <div>-ekbe az oldalt. Gyorsabb, egyszerubb es atlathatobb lesz.

  Na ezzel véletlenül egyetértek. Viszont te még sosem csináltál komolyabb oldalépítést, ha a fentieket tapasztalatból írod. Minden böngészőnek vannak hülyeségei, nem csak az IE-nek. Persze a legnagyobb rémálom az IE6, de minden böngésző máshogy kezel egy csomó mindent, validság ide vagy oda..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A táblázatot arra használd, amire való! A többi mehet div-be.

  A szerver egyébként nem sokat vacakol a html-lel, elküldi a kliensnek és kész. A jelentősebb igénybevétel inkább kliens oldalon van, amíg a böngésző "lerendereli" az oldalt a htmlből, amit a szervertől kap.
  Ez eddig szép és jó, de időközben bejöttek a képbe a szerver oldali script nyelvek. Ami viszont már a szervert terheli. Na ezek kódja nem minegy, hogy milyen hatékonyan van megírva.
  Pl ha fel akarod sorolni az első x prímszámot, nem mindegy, milyen algoritmus szerint teszed (végigmész 1-től x-ig, vagy csak x gyökéig, vagy kiveszed a 2őt és 3tól párosával x gyökéig, stb).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A valid CSS kod minden mai bongeszoben ugyan ugy fut le es ugyan ugy jelenik meg. Egyedul IE6 es IE7-nel kell figyelni, de legtobb gond ott is max. annyi, hogy nem kezelik a display:inline-block;-ot. Helyette ott display:inline;-kell.

  Szerintem ird at <div>-ekbe az oldalt. Gyorsabb, egyszerubb es atlathatobb lesz.
  Ha valid a kod, akkor rendben lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözletem.

  Van egy oldalam amit szép lassacskán szerkesztek. Olvasgattam egy kicsit és felmerült egy kérdés bennem. Azt írják hogy ne használjak táblázatos szerkezetet az oldalra. Inkább rakjak mindent div-ekbe és stíluslapokat használjak a pozicionálásra.

  A kérdés hogy mimindenre kell számítanom ha nem szerkesztem át az egészet? Az elején próbáltam diveket használni, de minden irányba elmentek az elemek különböző böngészők alatt. Ezért maradtam a táblázatos formánál. Azóta már én is fejlődtem tehát meg tudnám oldani divekkel is, de nem kis munka átírni az egészet.
  Az egyik érv amiért nem ajánlatos használni az az, hogy a HTML kód nagyobb lesz. Valóban van olyan hogy 3-4 táblázat van egymásban. Viszont divekből is ennyit egymásba kell tenni.
  A formázás nagyrésze most is css-el történik.

  Tehát pár véleményt várok hogy ki mit javasol. És ha kell akkor átalakítom az oldalt.

  A tervem az hogy nem napi 5-10 látogatója lesz az oldalnak hanem sokkal több. Tehát a rövid kód valóban előny. A szerver részéről mindenféleképpen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd