Webcam live stream
2012-01-26T14:53:54+01:00
2012-01-27T04:12:11+01:00
2022-07-24T06:37:23+02:00
 • Az utolsónak linket leírás alapján pár perc alatt sikerült is a böngészőmben megjeleníteni, csak az apache proxy beállításra nincs most lehetőségen de az biztos működik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy tisztázni kellene a pontos célt. Leírok itt pár irányt majd kimazsolázod belőle, hogy melyik felel meg neked, no meg hogy melyiket tudod beüzemelni.


  1. Azt szeretnéd, hogy mindenki nézegethesse a weboldaladon a webkamerád képét, akkor vagy beüzemeled a red5-öt, vagy használsz egy külső szolgáltatást.
  Régen néztem még ezt az oldalt, nekem úgy tűnik ezzel megoldható, most nincs már kedvem átböngészni, de úgy emlékszem, hogy ingyenes is. Lehet iframe-be berakni weboldalba, még némi design is választható hozzá, próbáld ki egy on-air képpel. Ez a legegyszerűbb ha megfelel.

  2. A másik lehetőség, hogy csak te szeretnél körbenézni otthon, mondjuk melóból, tehát tulajdonképpen nem is a weboldaladon akarod publikálni
  a, Ha van az ustream-nek private módja akkor akár az is jó
  b, Veszel egy IP kamerát (ha nem az van), azokat eléred távolról is, tudod nézni a képét
  c, ha kifejezetten az a cél, hogy a weboldaladon jelenjen meg akkor el tudom képzelni, hogy van olyan webcam ami eleve megfelelő stream-et állít elő, bár lehet, hogy ez túl drága nem néztem utána.

  Van még lehetőség a VLC-vel is stream-elni, itt erről írnak.
  Stream
  Egyébként egész sokféle protokollt tud, többek között Icecast ingyenes media szerver által használtat is.

  Szintén a VlC-vel lehet html5nek is megfelelő stream-et előállítani.
  webcam-with-html


  Szóval vannak lehetőségek, remélem tudtam segíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egy kis segitseget szeretnek kerni. Adott egy webcam, aminek az elo kepet szeretnem a sajat weblapomon nezni. A lap sajat szerveren van, vagyis barmilyen lehetoseg erdekes.
  Neztem a red5 servert, de nem igazan sikerult elesitenem.

  Szoval ha jol gondolom, akkor ez kb 3 komponensbol all. Van egy kliens program a laptopomon, ami a kameram kepet valahogy eljuttatja a szervernek. A szerver fogadja a kerest, es tovabbitja a streamet a flash lejatszonak, ami meg megjeleniti a weblapon. Szoval ez mennyire nagy feladat, illetve mennyire vannak hozza ingyenes megoldasok, mire kene odafigyelni, ilyesmi... Minden tapasztalat/velemeny erdekel.

  requiem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd