Access 2007 több felhasználós adatbázis

Access 2007 több felhasználós adatbázis
2012-01-20T15:21:15+01:00
2012-01-20T21:33:20+01:00
2022-10-25T15:25:36+02:00
 • Micura licitálva:
  én inkább egy MSSQL (express) adatbázist javaslok

  Ez esetben már javaslom a VB.Net-et (Visual Studio 2010 express-ben megtalálod, s ingyenes), nem lesz nehéz áttérni, s a korszerű eszközök (varázslók) egy csomó kódolást elvégeznek helyetted.
  Az adatbázis kapcsolat is finomabbá, biztonságosabá válik, a bitvadászat helyett több időd marad a megfelelő feladatmegoldásra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már külön szeded, akkor én inkább egy MSSQL (express) adatbázist javaslok mögé és agy adp fájllal a programot.

  ---
  Az mdb és accdb önmagában is kezeli a zárolást (pl. a lekérdezés tulajdonságai között beállítható, hogy hogyan zároljon.

  Csak azt nem tudom, hogy a "Ki zárolta" kérdésre tud-e választ adni, de van egy külön (régen talán ldb) kiterjesztésű fájlja, az nagy valószínüséggel tárolja.

  Ha VBA kóddal dolgozól, ott van külön rekordzárolási lehetősg, és akkor ha valaki szerkeszteni próbálja, akkor "on error"-al kezelhető hibát ad.

  ==
  A másik táblába tárolás hibája (bár akkor már inkább abba csak egy plusz mezőbe), ha leakad (mert kilőtte az Access-t, vagy agépet is), akkor ott marad a bejegyzés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ez hogyan zajlik pontosan? Egy accdb felkerül a szerverre, ebben vannak a táblák, valamint lesz egy másik accdb, amiben csak a formok és az érvényesítő makrók vannak? Ebben az esetben hogyan csatlakozok a másik fájlhoz, hogy megjeleníthessem az adatokat?
  Valamint a zárolásokat hogy végezzem? Ha egy újabb táblában eltárolom az éppen megnyitott rekordokat, és egy újabb megnyitásakor megjelenítek egy üzenetet, hogy 'Ezt a rekordot jelenleg <xy> szerkeszti', az megfelel, vagy van erre kifinomultabb megoldás?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • legyen a szerveren egy, ami csak a táblákat tartalmazza, és egy másik, ami a formokat?

  Szvsz általában ez a járt út.
  Ám a másik az az adott felhasználók gépén legyen és ezekbe csatolod a serveren lévő adatbázis tábláit.
  Előnye, hogy használhatsz egyedi munkatáblákat, ami csak az adott felhasználóhoz kötődik, a többiek nem láthják, s nem piszkálhatják.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Bár több kategória is foglalkozik az Access többfelhasználós részével, ezek azonban mind régebbi (<2007) cikkek. Most nekem is egy ilyenre lenne szükségem, a Northwind minta adatbázis is ilyet használ, tehát elvileg lehetséges, csak nem tudom, mennyire használható erre az Access 2007. Nekem egy olyan adatbázist kellene kiépítenem, amit egy időben kb. 6-8 ember szerkeszthet. Hogy érdemes kialakítani? Minden mehet egy accdb fájlba, ahol magam alakítom ki a felhasználókat és a felhasználói csoportokat, majd a jogosultságoknak megfelelő formokat nyitok meg? Esetleg van erre valami egyszerűbb, jobb megoldás? A felhasználók mindig az egyetlen fájlt nyissák meg, vagy legyen a szerveren egy, ami csak a táblákat tartalmazza, és egy másik, ami a formokat? Esetleg tudtok ajánlani hozzá egy könyvet, weblapot, ahol utánaolvashatok a dolognak?
  Előre is köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd