CSS-be formázó (Rich) Text Editor-t plugin.

CSS-be formázó (Rich) Text Editor-t plugin.
2011-12-27T17:50:46+01:00
2012-01-22T14:22:01+01:00
2022-10-25T15:20:34+02:00
 • Köszönöm válaszotokat! A problémát megoldottam. Átírtam egy Jquery plugin-t, hogy az megfeleljen elvárásaimnak! Ez a plugin a WYSIWYG Rich Text Editor.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Speciel úgy van, ahogy Tomikapc mondja - és ugyanezt mondja mellesleg az általad linkelt HTML5 FAQ is, amit nyilván nem olvastál el. Ti. hogy a formázó-/prezentációs tageket nem szokás és ajánlott már manapság használni, a dokumentum szemantikus struktúrájának és a formázásnak a szétválasztása végett. Előbbire használjuk a HTML elemeket - utóbbira meg a CSS-t.

  Ez persze nem jelenti azt, hogy az említett tagek technikailag is használhatatlanok - mert nagy részük használata csak úgymond rosszalt (már a HTML4 Strict és Transitional-ben is deprecated volt), azaz lehet használni őket, csak nem ajánlott (bár a másik oldalon az XHTML 2.0-ban pl. már teljesen invalid lettek).

  Ettől (ti. hogy lehet használni őket) függetlenül - persze a Hello World típusú weblapokat leszámítva - nincs sok értelme ezeket belekeverni a szemantikus tagek közé, mert úgyis lesz egy stíluslapod is az oldalhoz, és akkor praktikusabb már abban gyűjteni minden formázását. Főleg, hogy ott sok esetben szelektorok segítségével rövidebben is lehet meghatározni azt, mint ha minden egyes helyen kiírnád a HTML-kódban őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kifejezetten benne van a HTML5 ajánlásban hogy marad mind a <b> mind az <i>!
  Why are some presentational elements like <b>, <i> and <small> still included?
  Nem tudom honnan szedted ezt a hülyeséget, de felejtsd el gyorsan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sokkal szebb lenne a style-al formázás

  Lehet neked ez tetszik de rossz hozzáállás. A html tag-eket mint például b,i,u,big,small stb arra találták ki hogy az alap formázásokat ellássa. Ez helyett nem kell style, szerintem kifejezetten ronda ha inline style-al van tele a kód. És mint írték előttem, felolvasók stb nem is értékelik ki, ahogy pl. Google sem teljes egészében!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erre valami forrás???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt hol olvastad?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • egyáltalán nem hülyeség. <b> taget már nem használunk, a nem ajánlottak közé tartozik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a <b>-s dolog ez tényleg hülyeség! De azért a <big> helyet és hasonlók helyett sokkal szebb lenne a style-al formázás!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • <span style:" font-weight: bold;">

  Ez hueseg, erre <b>-t hasznalunk, ha nem jo az alap stilusa, akkor majd a b-t formazod CSS-el, ez leginkabb a vakok szamara fontos, akik screen readerrel toljak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát a legjobb kifejtés ha példát írok rá!
  jHtmlArea használatával, készítettem a következő kódot!

  <p></p><h3>Test H3</h3>This is some <span style="font-weight: bold; font-style: italic;">sample text</span> to test <big><big><big><big>out</big></big></big></big> the <b>WYSIWYG Control</b>.

  Ez a formázás helyet ilyen formázást szeretnék!

  <h3>Test H3</h3>This is some <span style="font-weight: bold; font-style: italic;">sample text</span> to test <span style:"font-size: 18px;">out</span> the <span style:" font-weight: bold;">WYSIWYG Control</span>.

  Remélem érthető! Arról lenne szó, hogy pl ne <big> meg <b> legyen hanem inkább tegye egy <span>-ba amit style atributumal css szabványoknak megfelelően formázza azt! Illetve ne legyen 2-4 <br /> egymás után hanem mondjuk 2 <br /> után már <p>-be teszik mert az külön bekezdés!

  Az a sok RTE-ből, mind tudott 1-1 dolgot ami nekem kellene, de mindnek volt valami ökör hibája!

  Remélem így már érthetőbb!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jhtmlarea - könnyen módosíthatod össze-vissza, jquery-re épül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából a lényeg hogy css formázást alkalmazzon! Persze sorszintűt!
  - ezt kifejthetnéd. Amit írtál elég zavaros.
  táblázatot adtak végeredménynek
  - ennek mi köze a formázáshoz?
  sima html formázást használ
  - alap formázásokra ezt is kell (H1-6, bold, italic, underline, ul/li, stb)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyan online (Rich) Text Editor (jquery) plugint keresek, amelyben a gépelt szöveg formázása, végeredményben, css-nek megfelelő kódot ad!

  Keresgéltem sokat, de amiket találtam, azok vagy táblázatot adtak végeredménynek, vagy pedig sima html formázást használ! Igazából a lényeg hogy css formázást alkalmazzon! Persze sorszintűt!

  Aki tud azt kérem ossza meg velem! Eléggé fontos lenne!
  A válaszokat előre is köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd