Melyik PHP-s CMS-t válasszam
2011-12-27T13:43:55+01:00
2012-01-14T11:04:10+01:00
2022-07-24T07:01:16+02:00
 • Ha folyton lekérdezem, hogy van-e frissítés, az nem skálázódik jól. Ha a comet szerver nem thread/request alapon működik, akkor több mint 100k user-t is elbír párhuzamosan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Felhőt fejlessz, köd már van ;)

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ezek közül a drupal a legjobb, de órákig lehetne erről vitatkozni, mindhárom nagyon jó cms.

  Egyébként szerintem sokkal jobban jársz, ha egyszerűen kliensoldalon ajax segítségével mondjuk 3-5 percenként lekérdezed egy szerveroldali php progival, hogy van -e új bejegyzés. Jóval gyorsabb így, mintha minden látogatóhoz fenntartasz egy portot a szerveren.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megpróbálom prog.hu-ra levetítve mit szeretnék.
  Amikor a prog.hu-n létrehozok egy új hozzászólást, akkor az ugye bekerül egy adatbázisba, és legközelebb, amikor valaki ezt a témát nézi, a HTTP kérésre kapott HTML-ben már benne lesz az én hozzászólásom is. Nekem az kellene, hogy a hozzászólás postolásánál ne csak az adatbázisba kerüljön be, mint egy új rekord, hanem lehessen azt is követni, hogy ez az új rekord milyen hatással lesz a generált HTML-re, hogy ezt le tudjam küldeni a Comet-es klienseknek. Vagyis pontosabban, hogy a HTML DOM-ba hova kell beszúrnom ezt az új tartalmat a Comet által real time frissülő klienseknek. Természetesen a Cometes klienseknek úgy kell befrissülniük, hogy végeredményben az oldal ugyanúgy nézzen ki számukra, mint annak, aki most lépett be az oldalra.

  a prog.hu-n pl a te hsz-edből ilyen HTML generálódott, ez adódott hozzá az eredeti HTML DOM-hoz:

  <table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="forumentry"><tbody><tr id="header"><td id="author"><a href="/azonosito/info/nova76.html" onclick=" javascript: { window.open('/azonosito/?name=nova76&amp;pop=1','_blank','width=692,height=400,status=no,titlebar=no,toolbar=no,resizable=no,menubar=no,scrollbars=yes,location=no'); return false; }">nova76</a></td><td id="date"><a href="/uzenetek/op/new/nova76/Melyik+PHP-s+CMS-t+v%E1lasszam.html" onclick=" javascript: { window.open('/uzenetek/?op=new&amp;name=nova76&amp;title=Melyik%20PHP-s%20CMS-t%20v%E1lasszam&amp;pop=1','_blank','width=692,height=400,scrollbars=yes'); return false; }">privát</a> | 2011.12.28. 08:03&nbsp;| <a href="/tarsalgo/?fid=144862&amp;op=new&amp;irt=2" onclick=" javascript: { window.open('/tarsalgo/?fid=144862&amp;op=new&amp;irt=2&amp;pop=1','_blank','width=692,height=500,scrollbars=yes'); return false; }">válasz</a>&nbsp;</td></tr><tr id="body"><td colspan="2">...</td></tr></tbody></table>

  Nekem olyan CMS és hozzá való pluginek kellenének, amik biztosítanak arra interfészt, hogy képes legyek csak ezt az új tartalmat lekérdezni. Amit például úgy képzelek el, hogy megadom az épp postolt fórum hsz adatbázisbeli ID-ját, és egy metódus visszaadja a fenti HTML részletet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet hogy csak nekem nehéz felfogni, amit írtál.
  Szeretnél egy weboldalt, ahol a különböző dobozok előre le vannak generálva HTML fájlba? Mert ügye a variációk száma végtelen, tehát az hogy a dobozok tartalma és a fődoboz tartalma is le legyen generálva mindenféle variációban az azért erősen konvergál a végtelenhez.
  Általában a CMS rendszerek egy adatbázis rekord egyetlen mezőjébe mentik a tartalmat. Az más kérdés, hogy a változásokat is elmentik és nem feltétlen ugyanabba a sorba, hanem a publikus bejegyzés lesz az, amit látsz. Ebből előre generálni egy HTML fájlt ügye nem nagy feladat? Ha cometes megoldást belehákolod mondjuk a wordpressbe, akkor kellő ismerettel fogsz rendelkezni arról, hogy hogyan tudod előre legenerálni a tartalmat egy HTML fájlba, addig meg jó lesz a DB-ből is. Nem is értem egyébként hogy miért nem jó onnan? Nyilván valahogy a szerverrel kapcsolatban kell legyél, és hogy az most egy előre generált fájl, vagy egy akkor íziben generált fájl, talán mindegy. Még ha valami memcachet használsz, talán jobb is, hiszen az összes látogatód egyszerre fogja letölteni a tartalmat. Persze minden attól függ, hogy mekkora is az a tartalom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Úgy döntöttem, hogy egy meglévő CMS-t (Wordpress/Drupal/Joomla) szeretnék továbbfejleszteni olyan irányba, hogy real time működésű legyen. Azért PHP-st, mert ezek a legfejlettebbek, ezekhez van a legtöbb plugin.

  Mit is jelent ez a real time?
  Azt, hogy az oldal megjelenésében ne csak a kliens oldal (böngésző) tudjon kezdeményezni változtatást, hanem a szerver is. Ezt a comet technológiával lehet megoldani plugin nélkül, és erre van a websocket is.

  Már több ilyen oldal is létezik, pl a facebook vagy a gmail: lehet rajtuk plugin nélkül chatelni, vagy magától megjeleníti az új infokat (új bejegyzés, új levél).

  Ha jól tudom, a Comet beépítésére nem a legjobb a php, ezért ezt a részét nem is PHP-ben szeretném megoldani, hanem Java-ban, de a technikai részletek most nem fontosak.

  Vegyünk egy egyszerű példát:
  Egy új bejegyzést postolok a CMS-be, amit mindenki láthat, és ezt szeretném realtime eljuttatni a kliensekhez. Ehhez az kell, hogy a post tartalma a postolást követően HTML szinten (hackelés, gányolás nélkül) elérhető legyen a számomra, hogy csak az új tartalmat kelljen leküldeni a klienseknek. Tehát postolok egyet, és ezt követően kell nekem egy <div>...</div>, aminek a tartalmát leküldöm a kliensnek, és a megfelelő helyen a HTML DOM-ot kiegészítem az új divvel.

  Persze nem csak tartalom hozzáadás, hanem törlést és módosítást meg kell oldanom.

  PHP-hoz nem nagyon értek, és itt kérném a segítségeteket:
  - Melyik CMS-nél lehet a postolás által generált HTML-t könnyen elérni ?
  - Melyik CMS-hez van olyan fórum plugin (vagy melyek a legjobbak), ami a legtöbb igényt kielégíti és a postolás/módosításnál könnyű elérni a generált HTML-t?
  - Melyik CMS-hez van olyan plugin, ami támogatja a közösségi jellegű dolgokat (pl privát üzenetküldés, felhasználói profil, avatar, ilyesmik)?

  Azért eligazodok nagyjából egy PHP-s kódban is, ezért az is érdekelne, hogy van-e olyan ötletetek, amivel általánosságban is megoldható a probléma (gondolom ez nem igazán kivitelezhető).

  Gondolom itt az lesz a probléma, hogy postolásnál nem HTML generálódik a közvetlenül, hanem először bekerül az adatbázisba, és majd csak a HTTP GET-nél tákolódik össze az oldal az adatbázis tartalom alapján.
  Emiatt esetleg csak úgy tudom megoldani, hogy miután bekerül az adatbázisba, én is összeépítem ugyanúgy a html-t, mint ahogy azt a CMS/plugin tenné meg. Na most egy összetett pluginnél ez nagyon bonyolult lehet.
  Ha ez a helyzet, akkor lehet, hogy mégiscsak egy alap cms-re és fórum motorra lenne szükségem, hogy nem bonyolítsam túl a dolgot, de abban reménykedem, hogy hátha léteznek olyan CMS-ek, pluginek, amik biztosítanak interfészt arra, amivel csak a HTML DOM-beli változásokat lehet lekérni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd