Most megyek egyetemre. Mit válasszak?
2011-12-15T18:36:05+01:00
2011-12-17T19:14:30+01:00
2022-07-24T07:46:15+02:00
 • Talán még az SQL nyelvvel általánosságban érdemes lehet foglalkozni, mert sokszor kell 1-1 programozási nyelv mellé alapszintű SQL ismeret.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kérdésben a válasz. Most megyek egyetemre MIT válasszak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A NYME-n konkrétan Java-t és VB-t tanítanak (legalábbis ezekről biztosan tudom, hogy kötelezőek).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem is csak most esett le mit is írtál
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tanulj nyelvet, értem ezalatt, hogy vágd az angolt és a németet. Ha Sopronba a akarsz menni, akkor a német adja magát. Rövid autózás után a határ túloldalán úgyis rájössz, hogy a német nyelv mint olyan nem létezik, csak burgenländisch, wienerisch stb. És még nem voltál Svájcban... Szóval kis akarással itt gyakorlati nyelvtudásra tehetsz szert. Ha meg egzotikumra vágysz, még horvátul is tanulhatsz, tekintve az itt élő nagyszámú horvát nemzetiséget.

  Ha most újra kezdhetném, erőből tolnám a java-t, c#-t. Innen könnyebb visszafelé mozdulni (pl, PHP) mint fordítva. (Nem akarok ezzel senkit megbántani, én is webhuszár vagyok :) )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most miért írtad le mégegyszer ugyanazt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • inkább tanulj németet, angolt mindenki tud. (már ha programozó akar lenni...)


  magyarul először angolt kell tanulni, mert az tényleg kötelező. Utána jöhet a német.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tanulj angolt...

  Én erre azt mondom, inkább tanulj németet, angolt mindenki tud. (már ha programozó akar lenni...) Ugyanis amint én látom, nagyon nagy számú a német nyelvű munkaadó itt Európában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erre a válaszolj mindenek előtt:
  Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? Mivel szeretnéd tölteni az idődet?

  És itt most nem a politikailag korrekt válasz kell mert azzal csak magadat csapod be. Bár végül is az sem rossz, ha 1-2 év után magadtól rájössz, hogy nem tetszik az infó és szíved szerint bölcsész lennél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg mi az hogy nem èrdemes a web???Talàn azok az illetôk olyan profik voltak?Tudod mi az a HTML5?Canvas?Jquery?Css3?Java?
  A fizetés nem az egyetemtôl meg a szaktól függ,hanem attól,hogy milyen jó vagy->gyakorlat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha gazdasàginformatikus,akkor Python(vagy Ruby).
  De nem viszed vele sokra-tényleg,ne egyetemet vàlassz,hanem szakot és tanulmányozz àt sok nyelvet,-a fegyvert az ember vàlassza,nem a szomszéd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy milyen nyelvet célszerű tanulni, arról itt szinte mindenkinek más elképzelése van. Pl. én nem értek egyet Laresz azon kijelentésével, hogy
  A neten viszont ahol "mindenki mindent intéz" inkább java a divat
  .

  De igazából lényegtelen, mert a másik gondolatával meg maximálisan egyetértek:
  Mindössze csodálkozom, hogy egyáltalán nyelvet akarsz választani, mikor programozni kéne tanulni, a nyelv mellékes, a szintaxis tanulható.


  Neked azt is célszerű figyelembe venned, hogy a választott szakirányon is fognak valamilyen programozási nyelvet tanítani. Ha mondjuk itt a fórumon meggyőzünk arról, hogy a Lisp nyelvet érdemes tanulni, de az egyetemen meg C#-ot tanítanak, akkor az eléggé szívás tud lenni. Én megvárnám azt a tájékoztatót, hátha le lesz benne írva.

  Meg mondjuk el lehet menni a honlapjukra is, hátha vannak ott is érdekes dolgok leírva, pl. mintatanterv meg hasonlók.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdemes lenne beírni szerintem, biztosan nem haszontalan az a szakleírás. Ha tényleg a tapasztalatok érdekelnek, akkor javaslom, hogy használd az itteni keresőt, többször volt már hasonló téma.

  Az említetthez közelálló szak a programtervező informatikus és a mérnök informatikus.


  ps: én is most érettségizek majd, úgyhogy hasonló cipőben járunk
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De, be tudom ütni a keresőbe, de a google nem tudja elmondani a tapasztalatait a szakmával kapcsolatban.
  Ki tudtam volna google-zni mindent ami érdekel, de én a véleményekre és a tapasztalatokra voltam kíváncsi, mert lehet hogy választok valamit, amivel később nem sok mindent érek és közben valaki ugyan így elrontotta, csak én nem tudtam róla, mert csak kigugliztam a szakok leírását.
  A tájékoztató elvileg holnap fog megjönni, már megrendeltem.
  Köszi a segítséget
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A napokban jelent meg a felvételi tájékoztató, abban minden le van írva, ráadásul van valami tájoló is, amiben megtalálod 1-1 szak részletes leírását.

  Ha jól tudom itt csak gazdaságinformatikus szak van. Az mit takar ?
  Ne egyetemet válasz, hanem szakot, aztán nézd meg, hogy melyik egyetemek indítják a kiszemelt szakot, aztán azok közül válaszd ki a neked legszimpatikusabb intézményt.

  [szerk]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szó sincs gúnyolódásról, csakugyan tanulj. Szakirodalomra magyar nyelven felesleges várni, minden elavul mire megjelenik.
  Mindössze csodálkozom, hogy egyáltalán nyelvet akarsz választani, mikor programozni kéne tanulni, a nyelv mellékes, a szintaxis tanulható. Viszonylag könnyen. A szenvedély az az amikor a basic-en át pascal, grafika bármi ami érdekel már a zsebedben van mire egyetemet választasz. Akkor nem kérdeznél ilyeneket.

  A php egy könnyen tanulható nyelv, hamar ad sikerélményt. A neten viszont ahol "mindenki mindent intéz" inkább java a divat. Ez már sokkal keményebb dió.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • php-ról, javascriptről, ajax-ról elolvastam 1-1 könyvet, jQuery-vel csak pár órát foglalkoztam, html (bár ez csak leírónyelv) és css-el már régebb óta foglalkozom, meg 2 játéknak a multiplayeres változatának a programozási nyelvével foglalkozom több mint másfél éve.
  Ha nem lenne érdekelne ez a szakma akkor tutira nem erre jelentkeznék, csak azért hogy pénzt keressek. Ezer más olyan munkát lehetne keresni, amivel sok pénzt lehet szakítani, mégse azokat választottam.
  Ez hogy "Tanulj angolt..." nem tudom hogy csak gúnyolódásnak szántad-e, vagy azért mondod, mert a programozási nyelvekhez kell az angol.. Ha a második miatt mondod, akkor arra annyit szeretnék mondani, hogy 8. éve tanulok angolt, bár nem állok belőle valamilyen magas szinten, ezért is töltöttem le egy csomó segédletet az angol tanuláshoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennyi idős korodra még nincs mögötted néhány nyelv? Ma amikor szinte ingyen van a gépidő?
  Tanulj angolt...

  Nincs már semmi szenvedély az emberekben leendő szakmájukkal szemben? Akkor nem jól választottak! Csak a pénzért nem lehet dolgozni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!
  Most szeretnék jelentkezni egyetemre és lenne néhány kérdésem.
  A soproni (NYME) egyetemet néztem, megy oda néhány ismerősöm és az érdekelne hogy ott hogyan működik az informatikai szak. Az a gond hogy nem sok mindent tudok még erről. Ha jól tudom itt csak gazdaságinformatikus szak van. Az mit takar ?
  A másik kérdésem pedig az lenne hogy: milyen nyelvet érdemes tanulni?
  Mert most itthon tanulgatom a php-t és Javascript-et, de már többször is hallottam hogy nem érdemes web programozással foglalkozni. De szerintem meg érdemes lenne vele foglalkozni, mert az emberek már szinte mindent a neten csinálnak.
  Ha tudtok akkor még 1-2 dolgot leírnátok hogy mit érdemes választani és hogy miért :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd