Filozófia: PHP + Websocket
2011-11-20T00:50:56+01:00
2011-11-20T11:35:59+01:00
2022-07-19T05:22:24+02:00
 • így pár nap múlva szépen leáll és újra kell indítani.

  Ezt cáfolandó, nekem már hónapok óta fut postfixhez egy php démon, ami a leveleketet szűri (kvótáz levélszám/user/idő mysql-ből).


  php-vel amúgy mit tennél hogy várjon? végtelen ciklus? csak mert ha lefut és véget ér

  A végtelen ciklus pont azért végtelen mert soha nem ér véget
  Csak kell egy sleep, hogy a processzor pihenjen.
  És igen, végtelen ciklussal fut, primitíven:
  (perse fork-olva, signal kezelésel stb...)


  $fusson = true; while ($fusson===true) { if ($alljonle) { $fusson = false; } sleep(1); }
  kb. ilyesmi elmélettel

  komolyabb példa

  De a cáfolatom megcáfolására, pont a memória gondok miatt nem szabad PHP-val megírni nagyobb terhelésü kiszolgálót.
  Maximum a klien fejlesztése alatt. Érdemesebb C -ben írni állítólag, mert az a leggyorabb.

  java alapon


  Java is memóriazabáló nem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit tovább nézegetve, nem igazán értem a Wicketet, az ugy oké, hogy java oldalon megírom, a dolgokat, de amikor mondjuk postol, az illető, lehetséges valamilyen szinten 'ajax' ként postoltatni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hmm ahogy elnézem a Wicket-et, lehetséges hogy erre lenne szükségem, csak akkor jöhet az átképzés :D a NodeJS sem rossz, bár az a Wickethez képest, csak a servert hozza létre, illetve JS alapokon a tömbök, sql kapcsolatok nehézkesek, még nézegetem a Wicketet meg keresgélek, azért köszönöm a véleményeteket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Webkonferencián ha jól emlékszem egy srác azt mondta, hogy php-s alapon működő websocket servert nem ajánlja, mert folyamatos működés mellett szépen felzabálja a rendelkezésre álló memóriát (még úgy is, ha a kódban ügyelsz rá), így pár nap múlva szépen leáll és újra kell indítani.

  Szerintem a NodeJS megér egy próbát szerver területen, bár komolyabban még nem volt hozzá szerencsém.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • merész. java alapon a wicket hasonlót megold socketezés nélkül, érdemes lenne ötletet meríteni onnan.
  a php-vel amúgy mit tennél hogy várjon? végtelen ciklus? csak mert ha lefut és véget ér akkor épp olyan elszeparált dolog lesz mintha külön ajax kérések utaznának
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok, egy merőben új ötletem támadt, még pedig, hogy mi lenne akkor, ha írnék egy alap JS könyvtárat, amiben van egy websocket connect illetve egy pull és egy push rész, illetve a szerver oldalon PHPben egy websocket server-t, és amikor a kliens lekéri az oldalt, csak egy üres html-lapot küldök ki neki, amin a js websocket konnektel a websocket serverre, ahol ugye megkapja a socket id-jét, majd a kliens "push" jaira, különböző metodusok értékét "pull"oltaltnám[igen szépen sikeredett szó, inkább 'küldeném'] a kliensnek, ami abból felépíti a weblapot. Ezt meg is írom az elkövetkező 1-2 napban, de PHP-ben hány klienst tudnék egy folytában fenn tartani? akadás nélkül? vagy megérné e ez?
  Mert lényegében ezt azért csinálnám, hogy 'könnyebb' legyen egy két dolog, mint például, php-ben csinálok valami frankó scriptet(OOP-MVC) és a view-t nem kéne ellenöriztetnem, hogy most mit és hogyan küldjön ki, json vagy simán, hanem annyit mondanék neki, hogy a #center_content div-be töltsd be ezt, illetve ehez hasonló finomságok, szerintetek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd