Dobja a Flex-et is az Adobe

Dobja a Flex-et is az Adobe
2011-11-17T01:36:35+01:00
2011-11-23T15:55:43+01:00
2022-10-25T18:45:33+02:00
 • Az Adobe az elmúlt héten megtanult kommunikálni a fejlesztői közösséggel. Íme a hivatalos közlemény a Flash/Flex/Air jövőjéről:

  Adobe's strategic transformation and the Flash Platform
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kinek mi tetszik. En odavagyok a minimalista dolgokert :)

  (mondjuk ez meglatszik az interfeszeimen, az elejen a leadem bizott benne, hasznalhato feluletet rakok a tooljaim fole, de miota rajott, hogy ez nem megy nekem, inkabb o csinalja meg )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A bannerek amúgy lassítják az oldalakat? Lehet, csak én nézegetek túl kevés pornó oldalt


  Lassítják, persze hogy lassítják. A bannerkészítés jellemzően nem a legjobban fizetett terület, s amúgy is inkább a látvány a lényeg, így többnyire nem a legkiválóbb programozási ismeretekkel rendelkezők ténykednek itt. Ennél fogva rengeteg hajmeresztő, procizabáló dolog fordulhat elő a bannereken belül, amit épeszű fejlesztő soha nem használna.

  Külön szépség, hogy sokszor nem foglalkoznak a futásidejű hibák kikerülésével és lekezelésével. Nekem ugye a Flash lejátszó fejlesztői változata van a gépen, s az minden ilyen hibára feldob egy üzenetet, a sima Flash lejátszó viszont jótékonyan hallgat ezekről. Na most elég sok banner van, ami folyamatosan dobálja a futásidejű hibákat, s ez felettébb idegesítő tud lenni, s nem vigasztal, hogy a halandók ezekkel nem találkoznak.

  Szvsz azért terjedt el régen az, hogy lassítja az oldalakat a flash, mert ha valaki egy nagy swf fájlban valósította meg a weboldalát (beágyazva az összes képet), akkor annak hosszú volt a betöltési ideje. Szerintem a bannerek nem lassítják az oldalakat, persze lehet, hogy tévedek. Félreértés ne essék, még egy bannert sem készítettem életemben


  Azért ez ennél összetettebb dolog, tényleg hihetetlenül amatőr megoldásokkal lehet találkozni egy-egy banner megvalósításában. A hosszú betöltési idő pedig olyasmi, amit ha nagyon akar az ember, akkor Flashben is elrejthet úgy, ahogy a böngészők is teszik a HTML oldalaknál, azaz menet közben már mutogathat vmit a felhasználónak akkor is, ha még nincs minden betöltve. Egyébként is a méret sokmindentől függ - sok dolgot jóval kisebb méretben lehet megvalósítani Flashsel, mint HTML-lel. És persze a HTML oldalak sem túl kicsik az összes alkatrészükkel együtt (képek, css, js, stb.), pl. az index.hu nyitóoldala is többmegányi adatot tölt le (persze ez többedjére jórészt már gyorsítótárból jön).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól függ hogy min nézed. Egy eee 901-en az index.hu is okozhat meglepetéseket ha bénább ember csinálta a bannert. Szvsz a szép új javascriptes világban ez majd még fokozódni fog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A bannerek amúgy lassítják az oldalakat? Lehet, csak én nézegetek túl kevés pornó oldalt

  Szvsz azért terjedt el régen az, hogy lassítja az oldalakat a flash, mert ha valaki egy nagy swf fájlban valósította meg a weboldalát (beágyazva az összes képet), akkor annak hosszú volt a betöltési ideje. Szerintem a bannerek nem lassítják az oldalakat, persze lehet, hogy tévedek. Félreértés ne essék, még egy bannert sem készítettem életemben :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kíváncsi leszek, mennyire fognak majd örülni, mikor a flash bannerek helyett meg fognak jelenni a canvas alapúak, amiket esetleg majd nem tudnak blokkolni, mert mondjuk inline js-sel teszik be a site-ba ... Vagy mondjuk ugyanúgy lelassítják, mint most egy flash, amit elég egyszerűen tudnak ignorálni (adblock, no flash stb.) ellentétben a canvas-es cuccokal (bár biztos vagyok benne, hogy hamarosan lesz "nocanvas" plugin )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • The movement to rid the world of the Flash Player plugin
  Occupy Flash
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hosszú távon azok a dolgok terjednek el, amit a multik tolnak. Az hogy melyik, az nyilván attól függ hogy melyik multi az erősebb az adott területen. A weben a gugli a legerősebb, ezért aztán az van amit ő akar.

  Persze hosszú távon vissza fog ez ütni - ma nagyon erős Pl. a MS-gyűlölők tábora (Pl. a legtöbb linux fan). De ez semmi ahhoz képest, ahányan úgy 10 éven belül a webet, és különösen a guglit fogják majd gyűlölni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudnátok Silverlightban jelentősen jobb rendszert csináli, mint amit a 37Signals és a konkurrensei


  Még sose csináltam ilyen típusú szoftvert, én természetesen semmilyen környezetben nem tudnék jobb rendszert csinálni.


  Azzal az állításoddal nem értek egyet, hogy szerinted ma kevésbé éri meg a fejlesztőkre koncentrálni mint x éve. Addig rendben, hogy közvetlenül a végfelhasználó szempontjából a fejlesztő tényleg jóval kevésbé fontos tényező. Ő azt a szoftvert fogja használni ami számára a legjobb. Jobb eszközzel viszont jobb szoftvert fognak készíteni. A "webes futtatás" egy nagy fegyvertény, de ennek magában nincs sok köze ahhoz, hogy mennyit éri meg pl. a fejlesztő környezet fejlesztésére költeni. Ez lényegesen több, mint 20 éve volt.


  Meg sem említettem a Silverlightot egyébként, bár tény, hogy az épp arról szólt, hogy desktopra való eszközökkel lehessen "webes alkalmazásokat" (relatíve, böngészőt a HTMLhez is telepíteni kell) is fejleszteni. Én nem osztom a véleményt, hogy az elterjedés hiánya miatt degradálták volna vissza. 2 év alatt 70% egy ilyen piacon szerintem egyáltalán nem rossz és szerintem bizony sokra vihette volna, de nem offolok.

  Egyébként én még mindig hiszek abban, hogy igazán hosszú távon bizony a jobb dolgok terjednek el, ez az evolúció rendje. Csak átmenetileg van alkalmanként visszalépés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én ebből csak gmail-t és gdocs-ot használok, a gmail a megfelelő skinnel aránylag nem olyan vészesen ronda, legalábbis webes alkalmazáshoz képest, de szépnek azért nem nevezném.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én az a típus vagyok, aki szereti az új gmail / g+ / gdocs design, szóval fúj-fúj csilivili :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyrészt nem sokat nyersz vele egyik oldalon (azt hogy nem kell letelepíteni X gépre, az update a mai rendszereknél már lehet automatikus, Pl. ClickOnce).

  A másik oldalon azt veszíted vele, hogy csilli-villi, a felhasználót a végletekig kiszolgáló UI-t ma jóval egyszerűbb (= rövidebb idő) összehozni akár egy Silverlight-tal akár egy windows.forms-szal is mint html/js alapokon.

  Ha nem kell csilli-villi felület, akkor persze más a helyzet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Ez jogos, de EEE pc-n más se nagyon gyors. (én is használok Atom-os gépet, és nem süvít annyira)

  És mi van, ha a szerver is a cégnél van? Egy gyors központi kiszolgáló, és mindenki a kedvenc böngészőjén keresztül éri el. Mi használunk pár ilyet és teljesen jól működnek. Persze lehetne rá natív appokat használni, de minek? Felraksz egy böngészőt és azonnal megy minden.

  De nyilván mindent nem lehet leváltani vele, fejlesztőkörnyezetek, 3ds appok esélytelenül futnak ilyen környezetben, de szerintem sok szempontból kényelmesek az ilyen appok, és ahova elég a teljesítmény, oda miért ne?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne tudd meg mit összeszívtam a probléma nélküli unicode kezeléssel. Nem mellesleg nem voltam én ezzel egyedül.. De elvben a PHP6-ban lesz normális unicode kezelés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • JavaFx-et nem én dobtam be, amúgy javafx hasonszőrű technológia mint a flex...

  Ja, hát ennyire a HTML5+JS is az. Ha nem lenne, nem szorította volna ki a Flexet, ugye.

  Nem az a baj, ha offol valaki. Az a baj, hogy állandóan ugyanarról offoltok (oldalakon keresztül)

  Igaz. Sajnos LC ugyanazokat a hülyeségeket írja be folyamatosan, újra és újra, mindenhova - és ugye nyilván így azok cáfolata is mindig ugyanaz lesz. Ezért írom le én is mindig nagyjából ugyanazt. Mert ugye tegnapról mára nem változnak meg a tények.

  Lehet, hogy a megoldás tényleg az lesz, hogy ki kell majd egyszerűen moderálni ha n+1-edszer is megjelenik ugyanazaz az orbitális hülyeség ezekről a "slágertémákról", egy-egy az adott topikban kevéssé releváns kontextusban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Az attól függ mit akarsz és milyen vason. Egy eee PC-n már nem annyira süvítenek a dolgok - és ezt ugye elvileg netezésre találták ki.

  2. Nagyon nem mindegy, hogy az adott szoft 1-2 windows változás után megy gallyra (=10 év) vagy ha holnap megszűnik a cég akkor nem tudod elérni az adataidat.

  Másrészt, a cégek 99.9%-a arról szól hogy Jucika ül az irodájában és dolgozik. Nem hogy nem cél hogy bárhol elérje az adatokat, hanem kimondottan az a cél hogy kívülről lehetőleg ne lehessen elérni azokat. Mert hogy az információ érték, és ha Jucika odahaza is hozzáfér a céges adatokhoz az már régen rossz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért a JavaFX, amit te dobtál be, az téma volt itt? Mi köze a Flex-hez?


  JavaFx-et nem én dobtam be, amúgy javafx hasonszőrű technológia mint a flex...

  Vagy mivel több mint a PHP-nek és a JavaScript-nek?


  Azért szerintem egyértelműen több köze van a javafx-nek a flexhez, mint a php-nak.
  Már ha csak mezei internetezőként is olvastad régebben a híreket, ill itt a prog.hu-n is volt már téma: mindenki arról írogatott, hogy flash/flex, sl, javafx közül ki lesz a nyertes...

  Vagy csak az a baj, hogy nem mindenki azzal offol, mint te?


  Nem az a baj, ha offol valaki. Az a baj, hogy állandóan ugyanarról offoltok (oldalakon keresztül), még akkor is ezt csinálnátok, ha a kiinduló téma a hurka és a kolbász lenne...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Előszőr csak simán uncsi volt minden topik szétoffolása, most meg már kifejezetten idegesítő! Köszi, leírtatok már mindent, amit a témáról gondoltok, copy-paste minden kommentetek az előző szétoffolt topikból!

  Ez azért lett volna furcsa, mert hogy anno minden hasonló szál ki lett szervezve külön topikba, pont azért, mert egyértelműen off volt. Onnantól kezdve, a neki nyitott topikban csakis on-topic lehetett. Ha rossz a memóriád, nézd vissza a dolgokat!

  A külön topikba kiszórásra itt azért nem került sor, mivel hogy az első két hozzászólástól kezdve mindenki offolt a legkülönbözőbb irányokba, és nem lett lehetett volna / lett volna értelmes külön topikra szétszedni mindent. (A Flex szó összesen három hozzászólásban fordul elő ebben a topikban - az összes többi komment, már az elejétől kezdve a HTML+JS, Java, Silverlight, stb. témákra nyargalt át a legkülönbözőbb irányokba, amikhez képest a PHP és a JavaScript felemlegetése abszolút nem off-abb.)

  Az, hogy neked az egyik off kedves, a másik meg nem, egyéni szoc. probléma. Mindenesetre a nyavajgás erről biztosan nem fogja tovább emelni a topik színvonalát és ontopikságát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PHP nem is téma itt!

  Miért a JavaFX, amit te dobtál be, az téma volt itt? Mi köze a Flex-hez? Vagy mivel több mint a PHP-nek és a JavaScript-nek? Vagy csak az a baj, hogy nem mindenki azzal offol, mint te?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt te honnan veszed ?

  Onnan, hogy egyfolytában hülyeséget írsz a PHP-ről.

  Ezt se tudom hogy honnan veszed. Pár ezer sort már leírtam ebben is - Pl. megoldottam a .NET-es ügyviteli programom illesztését SOAP-on keresztül a ZenCart-hoz.

  Ehhez képest olyan elemi dolgokat nem tudsz, mint hogy a PHP-ban már több mint fél évtizede van egységes generikus adatbázisillesztés (PDO), vagy hogy Unicode sztringeket is probléma nélkül lehet kezelni benne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Bakter, fejezzétek már be!
  Már 1000x-er játszátok el ezt...


  +1

  Előszőr csak simán uncsi volt minden topik szétoffolása, most meg már kifejezetten idegesítő! Köszi, leírtatok már mindent, amit a témáról gondoltok, copy-paste minden kommentetek az előző szétoffolt topikból!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Bőven elég gyors bármelyik átlag pc, hogy ezt bírja. Van benne 2-4 giga ram, egy 4 magos proci és süvít rendesen bármelyik webapp.

  2. Ha nem létezik a gyártó cég, akkor a szoftver úgyis használhatatlanná válik 1-2 windows verzió után, vagy iszonyú zavaró bugok maradnak benne stb.

  Legalábbis szerintem. Én szeretem azt, hogy bármelyik doksim bárhol elérem :) . Net meg már lassan default bárhol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Viszont a fejlesztők iránti igény is nőtt egy picit azóta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hhez képest te mégis küzdesz utóbbiakkal

  Ezt te honnan veszed ?

  Akkor mi értelme is volt felhozni azt, hogy - szerinted - könnyebb elsajátítani egyiket vagy másikat?

  Mert könnyű tanulhatóság = sok lamer.

  Másrészt honnan is tudhatnád te, hogy pl. mennyi gond van a PHP-vel akár kis, akár nagy projektekben, amikor nyilvánvalóan még a büdös életben soha semmi Hello world-nél bonyolultabbat nem írtál benne?

  Ezt se tudom hogy honnan veszed. Pár ezer sort már leírtam ebben is - Pl. megoldottam a .NET-es ügyviteli programom illesztését SOAP-on keresztül a ZenCart-hoz. Ott ül fenn szépen a windowsos service ami egyrészt elbeszélget az adatbázisommal, másrészt WCF-fel SOAP-on keresztül elbeszélget a ZenCart-os adatbázist csesztető PHP-s programommal. De előzőleg is megcsináltam már a céges weblapom PHP-ben fórummal és hasonlókkal (bár a mostani már drupal alapú, némi kiegészítéssel (Pl. a programom regisztrációinak és uninstalljának követése). Szóval, azért PHP-zek is ha kell.

  Nem feltétlenül. Meg kérdés az, hogy egyáltalában valóban könnyebb -e A nyelvet elsajátítani, mint B-t, illetve, hogy a nyelv elsajátítása önmagában mire elegendő

  Ez látod jó kérdés. Láttam már olyan vitákat is, ahol a PHP-sek azt vetik fel, framework használat vs saját kis jól bejáratott függvényeim. Nem annyira ritkaság hogy valaki simán megél a PHP saját függvényeivel.

  Vajon ennek köszönhető, hogy anno te is elsajátítottad?

  Annak volt köszönhető, hogy anno nem volt más normális RAD eszköz. Aztán amikor megjelent a Delphi 1.0 nagyon gyorsan igyekeztem elfelejteni azt is hogy valaha béziket láttam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, de én Pl. ha keresek bármilyen olyan programot amit rendszeresen használok, akkor kb. az utolsó utáni szempont az hogy webes legyen - sőt, igazából az a fő szempont hogy ne legyen az.

  Miért ?

  1. Azért mert a lokális alkalmazás gyorsabb, könnyebben indul, nem kell egy 50 megás webbrowsert indítani ahhoz hogy működjön, és nem az az első dolga hogy elmenjen apucihoz a webre hogy megnézze hogy nem kell-e újrahúznia magát a gyorsítótárhoz képest - már persze ha egyáltalán ott van.

  2. Mert nem akarok attól függeni, hogy a gyártó cég még létezik-e, nem törték-e fel a szerverét, vagy nem alakította-e át olyanra a szolgáltatását ami nekem nem jó. Azt sem feltétlenül akarom hogy a fontos adataimat ott tároljam egy vadidegen cég szerverén.

  Persze sok user nem így gondolkodik, és a fenti szempontokat simán beáldozza annak a kedvéért hogy nem kell installálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A stanfordos link lemaradt:

  http://www.cs101-class.org/
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én azt mondtam és mondom is

  Nem, nem ezt mondtad. Most sem és korábban sem.

  hogy a C# vagy a C++ nyelv _elsajátítása_ nehezebb mint a PHP vagy a Javascript nyelveké.

  Ehhez képest te mégis küzdesz utóbbiakkal, miközben - állítólag - C#-hoz meg konyítasz valamit.

  Ami nem függ össze azzal, hogy egy nagyobb projektben a _használatukkal_ mennyire sok vagy kevés gond van.

  Akkor mi értelme is volt felhozni azt, hogy - szerinted - könnyebb elsajátítani egyiket vagy másikat? Ugye semmi?

  Másrészt honnan is tudhatnád te, hogy pl. mennyi gond van a PHP-vel akár kis, akár nagy projektekben, amikor nyilvánvalóan még a büdös életben soha semmi Hello world-nél bonyolultabbat nem írtál benne?

  És az azért gondolom még neked is nyilvánvaló, hogy ha A nyelvet könnyebb elsajátítani mint B nyelvet, akkor sokkal több kutyaütő fogja A-t használni mint B-t.

  Nem feltétlenül. Meg kérdés az, hogy egyáltalában valóban könnyebb -e A nyelvet elsajátítani, mint B-t, illetve, hogy a nyelv elsajátítása önmagában mire elegendő és milyen arányban van pl. egy-egy használandó framework vagy az egész feladat megoldásához képest.

  Az már igen, hogy ezek a frameworkök úgy szaporodnak mint a nyuszikák.

  Ja, mint a korábban említett WinForms, WPF, Silverlight, ASP.NET, Mango, Metro?

  Hátrány a fejlesztőnek (mert nem egyet kell megtanulnia / használnia)

  Már miért kellene neki többet megtanulnia? Hiszen ha egy PHP programozó csak egyetlen egy frameworköt ismer, akkor is többet ismer, mint pl. te.

  Ezen az alapon a világ összes programozási nyelvét is kellene tudni. Valójában nem kell. Mint ahogy PHP alatt sem kell ismerni az összes frameworköt. Ha többet ismer, nyilván könnyebben talál munkát - mint ahogy akkor is könnyebben talál, ha nem csak egy nyelvet ismer. Függetlenül attól, hogy az mi. De ettől még nem "kell" megtanulnia, használnia többet.

  és hátrány a megrendelőnek (mert nem biztos hogy fél év múlva még fejlesztve lesz egy-egy kisebb fw, illetve az sem biztos hogy talál embert aki ismeri).

  Na, de hát az előbb háborogtál amiatt, hogy milliószám gyártják indiai kecskepásztorból is a webprogramozókat, akik ráadásul jól le is viszik az árakat a piacon. Most meg azt mondod, hogy ez pont így jó, mert a megrendelőnek így mindig talál majd munkást, ráadásul olcsón. Akkor most mégis jó ez így?

  Ballmer a Visual Basic programozóknak ugrált - ami kb. azt a szakmai színvonalat képviselte anno mint most a PHP és a javascript.

  Nem, szerintem a VB nem képviselte azt a magas színvonalat anno, mint amit a PHP és a JavaScript testesítenek meg. De ezen nem fogunk összeveszni.

  Ami persze nem jelenti azt, hogy VB-ben nem lehetett - a kor szintjének megfelelően - nagyot alkotni, csak azt hogy az is egy erősen lamerbarát rendszer volt.

  Vajon ennek köszönhető, hogy anno te is elsajátítottad? Vagy más oka volt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha valóban annyi _jó_ programozó él a földön

  Az, hogy ma több jó programzó él a földön mint mondjuk 30 éve az azért elég nyilvánvaló tény. Arányaiban ma kevesebb a jó prgramozó mint régen, de abszolút értékben jóval több.

  Hasraütésszerű számokkal:

  Ma 10-szer annyi jó prgramozó él a földön mint 30 éve.
  Ma 30-szer annyi rossz prgramozó él a földön mint 30 éve.

  Az, hogy sokkal több programozó él a földön azt nem nehéz látni: ez régen egy réteg dolog volt, egy-két egyetemen volt néhány ember, aki tudott programozni. Ezek általában okos emberek voltak, de kevesen, és az egész szakma elég naív volt még. Aztán jött az a generáció, aki a mikrogépeken tanult meg programozni, és a következő generáció, aki már a webbel mint info tárházzal nőtt fel. Ma már ott tartunk, hogy a Stanford ingyen indít videós távolról ingyen hallgatható kurzusokat a világ legjobb szakembereitől, érthető formában, gyakran igencsak praktikus témákkal is (Computer science alapok, human computer interfaces, SaaS, agile módszertan, stb...) Persze hogy több a programozó és több a jó programozó is, mint régen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem azt írtam, hogy nem számít, hogy mennyire hatékony a fejlesztőeszköz. Csak egy trendre világítottam rá: ma már sokkal keményebb a szoftverpiac mint mondjuk 20 éve volt. Sokkal nagyobb a verseny, több a konkurrens, nehezebb eladni a dolgokat. A fejlesztők kényelme még mindig nagyon fontos, de nem annyira mint a 90-es évek elején, amikor a viszonylag amatőr programozók után is úgy kapkodtak mint az istenek után, és ha az amatőr programozó azt mondta, hogy márpedig ide venni kell egy windowst, márpedig ezt és ezt kell installálni, márpedig ez Visual Basicben lesz megírva, akkor a felhasználó alkalmazkodott. Akkor is, ha az illető programozó pl. usability analfabéta volt, és olyan felhasználói felületet fejlesztett, amit csak hosszas tanulás alatt lehetett megszokni.
  Ma már elképzelhetelenül válogatósabbak a userek és elképzelhetetlenül nagyobb a konkurrencia.

  Vegyünk egy konkrét példát:

  Two big announcements.

  Ők SaaS - eket árulnak kis és közepes cégeknek (bug tracker, team kommunikációs szoftver, stb...) témában.
  Természetesen HTML+JS a felület. Van kb. 20 konkurrens cég aki versenyzik velük. Ha megpróbálnál velük konkurrálni, és azt mondanád, hogy letölthető alkalmazást kell letölteni tőled, amit majd installálgatni kell mindenki gépére, és meg majd frissítgetni, stb... körberöhögnének, és még a 20-adik helyre sem jutnál el az ilyen cégek ranglistáján. Ezen a piacon az első 5-6 olyan szinten profi és igényes, hogy már azt A/B tesztelik, hogy egy label kicsit más helyre kerülésével, vagy font változtatással tudnak-e javítani a felhasználó élményen/eladásaikon. Az első 2-be már csak olyan marketinggel lehet bekerülni, hogy a céged alapítóinak gyakorlatilag celebnek kell lennie (37Signals: David Heinemeier Hansson (Ruby on Rails megalkotója), Fog Creek Software: Joel Spolsky).
  Ez pl. eegy szélsőségesen kiélezett piac, itt a felhasználóért bármit megtesznek a cégek. Ha valami mágja miatt csak azért mert assemblyben írnám olyan komoly felhasználói élményt tudnék nyújtani, hogy ennek a piacnak ki tudnám hasítani a 10%-át, akkor igenis nekimennék a dolognak assemblyben.

  Tehát konkretizáljuk: Tudnátok Silverlightban jelentősen jobb rendszert csináli, mint amit a 37Signals és a konkurrensei 'összetákoltak' HTML/JS/Ruby on Railsben? Ha igen, én javaslom, hogy menjetek neki ennek a többmillió felhasználós piacnak, mert ha nem, nagy pénzt hagytok az asztalon.

  Mégegyszer: Persze hogy számít a programozók produktivitása ma is. Én csak annyit mondok, hogy ha a programozói produktivitás és a user kényelme között kell tradeoffot keresni, akkor ma 2011-ben a user kényelme nagyobb súllyal van jelen mint 1990-ben. Azért mert 1990-ben már nagy szó volt, ha egy cég egyáltalán működő megoldást kapott a problémájára. Ma viszont válogat, és kutya nehéz neki bármit eladni. Ezt szemléltettem egy szélsőségesen kompetitív piaccal. (Nem minden piac ennyire kompetitív, a példa szándékosan volt szélsőséges.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bakter, fejezzétek már be!
  Már 1000x-er játszátok el ezt...

  PHP nem is téma itt!
  Menjetek inkább szobára!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd