XHTML fordításhoz kezelő program
2011-11-14T07:47:24+01:00
2011-11-16T11:39:22+01:00
2022-07-19T04:37:37+02:00
 • Több napja kurkászom az Internetet.
  Kipróbáltam az összes "profi" 30 napos XML szerkesztőt (Oxygen, Altova)de egyik se tudja kezelni a Modular DocBook Stylesheet 1.76-ot...

  Nem használtok ilyet, vagy nincs is ilyen?

  Annyira "egyszerű lennék", hogy képtelen vagyok beállítani a letöltött DTD-t?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Időközben kinyomoztam, hogy az ominózus dokumentum "Modular DocBook HTML Stylesheet Version 1.79" stíluslapot és formátumot tartalmaz.

  Most már "csak" azt kellene tudnom, hogy mi ez és Windows környezetben melyik az a szerkesztő, amelyik ezt a formátumot kezelni tudja...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kösz a választ.
  Sajnos a Dreamweaver erre tökéletesen alkalmatlan, nem egy szerzői program, csak az egyenkénti html fájlkezelést támogatja, a link alapján nem tölti be a következő html fájlt.
  Tekintettel arra, hogy a Dreamweaver-t a többi Adobe programmal együtt megvásárolta a cégünk, most is azzal csinálom a fordítást, de 1117 daram html fájl esetén (amelyek együttes mérete kb. 1700 A4-es oldal), a dolog reménytelen vállalkozás.

  Egyéb kérdésedre: a "Társalgóban" nem találtam olyan témát, amely alá beilleszthettem volna a kérdésemet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bármilyen normális wysiwyg szerkesztő megteszi. Mondjuk Dreamweaver 30 napos próbaverziója lehet elég is neked. De miért nem a társalgóban van kérdésed?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szevasztok!
  Kérlek ne bannoljátok ki a kérdésemet, mert több mint egy hónapja szívok a problémával.
  Egy 1117 darab különálló html fájlból álló angol nyelvű dokumentumot kell magyarra fordítanom, majd Help szerűen beillesztenem egy programrendszerbe.

  Nem tud valaki olyan szerkesztő vagy publikációs programot, amellyel együtt lehetne kezelni a linkekkel egyébként "összekapcsolt" dokumentumot.
  Most azt csinálom, hogy a html fájlok kódolását utf8-ra változtatom, külön-külön magyarítom a linkeket, majd eredeti néven "visszamentem". Ebbe bele lehet őrülni... Nincs jobb módszer vagy én vagyok ennyire "gyopa"? (Gyógypedagógiai alany).
  Kérem segítsen valaki a módszer és a program megtalálásában. Köszi előre is...
  (bocs, de az Oxygen, a RoboHelp, erre alkalmatlan)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd