Leállítja a mobilos Flash fejlesztését az Adobe
2011-11-09T11:24:18+01:00
2011-11-09T17:34:11+01:00
2022-07-19T05:27:01+02:00
 • Ne keverjük össze a két dolgot. Itt magával a flash pluginról van szó amik "megmozdultak" a mobil eszközökön mint pl az Androidokon.
  Magyarul ami nem Aplle termék azon mentek.
  Másrészről amit írtak is a cikkben, hogy kimagaslóan rámennek a natív fordításokra és ennek a még jobb optimalizálására. Tehát ilyenek hogy Flash Builder megmarad, mert szépen lehet vele fordítgatni IPA ill. APK file-okat vagy AIR-re (de ez utóbbit most ne vegyük figyelembe). Amiket ha optimálisan szépen megírsz, akkor nagyon jól futnak. Természetesen a legjobb az az, ha Object C++ IOS-re vagy JAVA-val Androidra. Igen ám, de azt nem veszi senki figyelembe hogy a ezekkel a nyelvekkel az "ős" natív programozás még a legjobb embereknek is 10-szer annyi idő megírni, minthogy előre elkészített librarykkal dolgoznak. AS3 meg ilyen. Nagyon átlátható, OOP, és gyorsan lehet vele programozni. Sok cég nem fogja megtehetni azt, pl hogy egy egyszerű animációt egy nap alatt hozzanak össze, pl C++-ban. AS3-ommal meg pár sor, pár óra.
  Adobe akkor marad a piacon, ha ezt megoldja, ill weben a html5 interakcióra kitalál valami értelmes alternativát és nem ezzel az Adobe Edge-el bohóckodik ami még csak nem is Canvas felületre fordít hanem DIV-ekbe pakolja az animokat.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha mobil/tablet stb eszközök nincs flash, akkor kb semmi értelme foglalkozni ezzel a platformmal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Megbízható források szerint az Adobe hivatalosan ma jelenti majd be, hogy leállítja Flash futtatókörnyezete a különböző mobil operációs rendszerekre készült változatainak."

  ez most google translate-tel sikerült, vagy én nem beszélni, csak érteni madzsar?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez várható volt. Adobe max akkor alakíthat egy nagyot a CS6-al, ha lesznek benne interaktív HTML5-ös szerkeztők.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ma jelenti be, akkor miért nem lehetett megvárni? ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd