C++ vagy Java

Címkék
C++ vagy Java
2011-10-19T14:15:28+02:00
2011-12-16T21:37:01+01:00
2022-10-25T17:25:31+02:00
 • Mert???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem mindkettőt.

  Java egyértelműen könnyebb lesz, de ha van valamilyen rossz beidegződésed, akkor ez is nehéz lesz elsőre. (értsd: delphi, vb, php, pacal)

  C(++) nehezebb egy szinttel szerintem, mint a java.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Java-val sok pénzt kereshetsz,jobb az elhelyezkedés->csak webre fejlesztették.
  A c++ a leghatékonyabb,de kicsi a piaca,nagy a fizetés.Rengeteg butaság van benne,ami megkeserìti az èleted,de rengeteg pozitívuma van.

  Kezdőnek egyik sem ajánlott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyértelműen a Javát kéne elsőnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyértelműen a Javát kéne elsőnek-
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy fenét volt egyszerűbb. Megtanulni sem - az x86-ig még igen, de a 32 bites procikon már annyi utasítás van mint kutyában a bolha.
  De assemblyben igazán programozni a nehéz - legalábbis ha gyors kódot akarsz csinálni. A nehézséget az adja, hogy vagy állandóan pakolászol a memóriába / verembe (és akkor nem vagy gyorsabb mint egy C) vagy nagyon észben tartod hogy mit mikor milyen regiszterben tartasz. Ennek pedig hosszú távon lesz némi zsonglőrködés jellege - és jó sok hibalehetőséget rejt. Persze, akinek ez már a vérébe ivódott mint Pl. KisJ annak nyilván nem akadály - de azért az átlagos programozó nagyon megszívná ha minden programot assemblyben kellene írni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • C++ ÉS Java
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát nem tudom.
  Nagyon leegyszerűsítve, engem nem nagyon hat meg, hogy:

  for( Node n : nodes ) foreach( $nodes as $node ) foreach( Node n in nodes ) Najó a javascriptes meglepett azért for( var i in names )

  Nincs akkora különbség a nyelvek között.
  Talán ez igaz lehet a funkcionális és mondjuk c típusú nyelvekre, hogy a kettő között váltani nehezebb, de ha már az egyikben benne vagy, sok új nem érhet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mai nyelvekben meg 2 hetente eléd raknak 20 új utasítást,


  C++ viszonylatban milyen 20 új utasításról tudsz beszámolni?
  De érdekelnének a java e havi utasításai is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért szerintem a gépi kód (/assembly) bizonyos szempontból sokkal könnyebb, egyszerűbb mint a C++ vagy Java.
  Van vagy 50 utasítás, ezeknek vagy 500 variációja. Van a memória, meg a hardver, amihez szintén adtak régen leírást.
  Ennyi volt a készlet, ennyiből kellett építkezni. Csak gondolkodni kellett.

  Mai nyelvekben meg 2 hetente eléd raknak 20 új utasítást, platformot stb. és az új feladatokat nem tudod egyszerű gondolkodással megoldani.

  Arról nem beszélve, hogy a gépi kódú utasításoknál egyértelmű, hogy mi történik, egyszerű követni. Egy újabb nyelvnél szinte csak a jó isten tudja, hogy mi történik.

  A fejben fordítás megint egyszerűsít a dolgon. Szóval nem volt ez olyan durva. (Mondjuk egy BASIC nyelvnél mindenképp nehezebb.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon nem nyert

  Nem is csodálkozom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Biztos ő is a prog.hu-n kérdezte meg hogy 0 programozás tudással mit válasszon...

  na meg mit kell vagánykodni hogy ismersz engem? :DDDDDDDD
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Na most akkor kezdőként egyből C++ ba menni úgy hogy semmi alapod nincs, vakmerőség.


  Tudok olyat, aki kezdőként papíron fordított gépikódba...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilván, ha én programoztam' honlapokat akkor már valamit "csináltam" programozás terén(nem html :D) bár a PHP is scriptnyelv...szal az se igazi programozás.
  De ahoz képest a C++ "csöppet" erős lépés...ezt Te is beismerheted.
  Na most akkor kezdőként egyből C++ ba menni úgy hogy semmi alapod nincs, vakmerőség...bár nem lehetetlen!!!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, hát sokat levontam és inkább megpróbálok önmagamba boldogulni és nem kidobni az ablakon több 100 ezer forintot és lehet hogy a semmire.

  még egy kérdés ha már beregisztráltam:) A barátnőm webdesigner szeretne lenni, van is tehetsége a rajzoláshoz. Mennyire lehet elhelyezkedni ebben a szakmában? van aki tudna erről bővebb felvilágosítást adni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezek után akarsz valamit ajánlani?

  C++ nekem nagyon nyögvenyelős, szinte bitek bájtok szintjén kell gondolkodni... legalábbis amit megismertem eddig... (Youtube ról próbálkoztam)


  Inkább csitt néked :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha még sosem programoztál, akkor sztem semmiképp ne kezdd tanfolyammal, mert nem éri meg. Az oktatóvideó műfaj programozással kapcsolatban szerintem teljesen értelmetlen, grafikai programoknál lehet jó.

  Szerintem kezdd pythonnal. Én magam ugyan nem ismerem, de sokan mondják, hogy kezdőknek ma azt kell tanulni, és amit hallottam róla, annak alapján szerintem is így van. Előnyei:
  * könnyű
  * nem elavult, később is hasznát fogod venni, ha már informatikusként dolgozol
  * relatíve könnyű más modern nyelvekre váltani, azokkal a fogalmakkal, amikkel python-ban találkozol, más nyelvekben is meg fognak jelenni.

  Amik miatt a lent említetteket inkább nem ajánlanám:
  c++: túl nagy, és bár még nagyon sok évig lehet majd munkát találni vele, már ma se igazán mainstream
  java: könnyen el lehet veszni benne. Nem magában a nyelvben, hanem a java technológiákban. 2. nyelvnek már jó, elsőnek nem ajánlanám
  lua: biztos jó, de gyakorlatilag sehol se használják
  pascal: ugyan én is leginkább pascalban kezdtem, ma már elavult, nem biztos, hogy örömödet lelnéd benne (tekintve hogy kezdőként általában szeret az ember "látványos" dolgokat csinálni).
  PHP: nagyon látszik rajta, hogy sokszor nincs koncepció a fejlesztése mögött. Semmiképp nem ajánlanám első nyelvnek, már csak azért se, mert gyorsan hozzájön még 4 nyelv, és amikor az első nyelvet tanulja az ember, akkor nem jó, ha a technológiákkal küzd a lényegre koncentrálás helyett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha érdekel a programozás, csak úgy magadnak, hobbiból állj neki bátran a tanulásnak. Később még akár szakmáddá is válhat.

  De úgy semmiképp ne állj neki, hogy most elkezdenél egy tanfolyamot és egy év múlva már szeretnél elhelyezkedni programozóként. Bár nem tudom milyen hosszú tanfolyamot találnál de gondolom nem több évig tart. Ha meg véget ér, még utána sokat kell gyakorolni, kipótolni a tudást.

  Sokat lehet fejlődni egy év alatt is, ha már van valami alap tudás, de nulláról nem hiszem. E mellett sem árt, ha az ember "megszállott", fejleszteni akar reggel-délben-este még éjszaka is, és nem érdekli, hogy bárki fizet majd érte vagy sem.

  Egyébként nézz szét itt a tudástárban, akár C++, akár Java vagy más nyelvben. olvass bele néhány témába, nézd meg a példakódokat, próbáld meg megérteni azokat. Ezután meglátod, hogy melyik szimpatikusabb, melyiket könnyebb megérteni.
  Ezután találsz sok leírást, dokumentációt, könyveket a neten. Ezekbe is bele lehet olvasni, le lehet tölteni valami fejlesztőeszközt, lefordítani egy "hello world"-öt. Ezután érdemes dönteni és lassan elkezdeni tanulni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én mindenképpen egy oktatovideot javaslok, én a csak1ezres.hu ról leszedhetővel kezdtem, rendkívül sokat kell mellé kinlódni, tanulni de alapnak nagyon érthetően magyaráz!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért pont programozó akarsz lenni, és nem mondjuk orvos, építész, marketinges, HR-es, stb...? Honnan tudod, hogy tetszeni fog-e, ha még soha nem próbáltad? Honnan tudod, hogy van-e hozzá tehetséged? Miért nem próbáltad soha? Úgy gondolod, hogy egy tanfolyam elég ahhoz, hogy ebből éljél? (Olyan emberekkel versenyzel, akik gyerekkoruk óta ezt nyomják, nagyrészük egyetemet végzett a témában, stb...)

  Ezek lennének az első kérdések amik eszembe jutottak a témanyitóddal kapcsolatban.

  Az, hogy milyen programozó leszel az a te képességeidtől és hozzáállásodtól, és a befektetett energiától függ, nem egy egyszerű kis tanfolyamtól, így látatlanban nem lehet válaszolni a kérdésedre.

  Ha abszolút nem programoztál soha, akkor talán azt nézném meg, hogy mennyire voltál jó matekból. Minél jobb voltál, annál jobb eséllyel tanulod meg a cuccot viszonylag gyorsan.

  MAgántanárnak van értelme, meg tanfolyamnak is, csak 2 gond van: ezekből nem gagyit szerezni nem egyszerű dolog, és nem is filléres dolog, másrészt még ezekkel is azért sok időt kell hagyni erre a dologra, ez nem megy egyik napról a másikra. Szóval ha valami milliomoscsemete vagy, és beszerzel magántanárnak valami profit, aki még jó pedagógus is, az nagy királyság. De alapvetően a legtöbben nagyrészt önállóan tanulták ezt a szakmát illetve kisebb részben felsőoktatásban is.

  Ne haragudj meg, de az, hogy már most a azon gondolkodol, hogy a papír kell az elhelyezkedéshez az nagyon húzós naivitásról árulkodik ezzel a szakmával és annak a mélységeivel kapcsolatban. A tudás a fontos, megszerezni nem triviális, a papír másodlagos és könnyebb is megszerezni, pláne valami tanfolyamos, OKJ-s papírt.

  Egészen konkrétan: az OKJ-s papírt semmibe veszik a cégek, semmi relevanciája nincs, nem elég magas színvonalú. Főiskolai, egyetemi papír jó lehet, hogy szóbaálljanak veled olyan cégek, akiknél ez fontos, de a tudást mindenhol tesztelik, és ezeken a teszteken felsőoktatást végzett emberek közül is sokan elhasalnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg ha magántanárt fogadnék egy két alkalommal? azzal lehet fejlődni? vagy az abszolút hülyeség?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen értem ezt, de szakmai papír nélkül aligha vennének fel.


  Komolyabb fejlesztoi tudas nelkul sem, marpedig egy tanfolyamon ilyent nem szerzel...

  akkor php-hez van valami segédanyagotok?


  Beloled nem lesz fejleszto, ahhoz onallobnak kene lenned (pl. google hasznalat, etc.)...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen értem ezt, de szakmai papír nélkül aligha vennének fel. Főleg külföldön.
  akkor php-hez van valami segédanyagotok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Felejtsd el a tanfolyamot, ha meg nem programoztal, ket ev alatt sem biztos, hogy felfejlodsz egy olyan szintre, amivel mar felvesznek junior fejlesztonek!

  Ha komolyan erdekel a programozas, en inkabb PHP-t javasolnek, azt is max onerobol! Ha bejon, akkor kesobb valthatsz komolyabb platformra, es a PHP-vel megismert webfejlesztes alapjainak is hasznat veszed majd!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van valamilyen akadálya? Ha tudsz angolul akkor:
  LINK
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • C++ nekem nagyon nyögvenyelős, szinte bitek bájtok szintjén kell gondolkodni... legalábbis amit megismertem eddig... (Youtube ról próbálkoztam)
  Java már sokkal jobb volt, haladt is, de nagyon durván oop alapú és nem sikerült ezt elfogadtatni magammal :D
  a C# meg rengeteg help és félkész kóddal rendelkezik.
  Gyakorlatilag 1 hó alatt összedobtam egy FTP olvasó, Adatbázist kezelő progit, ami ír olvas, feltölt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van valami akadálya hogy elkezdjem a java tanfolyamot? a programozás hiánya okozhat valamiféle problémát?

  van aki tudna linkelni egy java és egy C# programozási leírást vagy oktató anyagot?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (Nagyon nem nyert)(Nem nyert)(Király!)

  Ezek milyen értelemben?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lua ról még nem hallottam, én úgy kezdtem
  HTML
  PHP
  PHP MySQL
  PHP MySQL JavaScript
  PHP MySQL JQuery
  C++(Nagyon nem nyert)
  JAVA(Nem nyert)
  C# (Király!)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem Lua, mert egyszerű, mint a faék, viszont gyorsabb a fejlesztés, mint java-ban. Hozzá egy auto binder és már mehet is a fejlesztés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd