Adatbázis csatlakozási technika
2011-10-18T09:54:56+02:00
2011-10-18T13:23:06+02:00
2022-06-29T10:00:48+02:00
 • Köszi szépen az információt!! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor van egy 3. módszer is: permanens kapcsolódások, azaz a webes alkalmazás indulásakor hozol létre egy kapcsolatot és az oldal futásának befejeződése után sem bontod azt (php-ban pl. mysql_connect vs mysql_pconnect).

  Az általad másodikként vázolt megoldás (minden lekérdezés után bontani a kapcsolatot) az nem igazi alternatíva, az erőforrások végzetes pocsékolása volna. A kapcsolat felépítésének és lebontásának is van költsége, felesleges ez sokszor megcsinálni. Az viszont járható út, hogy ha egy oldalon nincs többet db kapcsolatra szükséged, akkor lezárod a kapcsolatot, még akkor is, ha egy csomó kód hátra van még.

  Viszont az egyes szerver oldali nyelvek/technológiák is teljesen eltérően viselkednek az adatbázis kapcsolatok kezelésénél, sőt az egyes db meghajtók is eltérően viselkedhetnek.

  php alatt pl. elég közvetlen kontrollod van afölött, hogy mikor nyitsz és zársz egy kapcsolatot. .Net-ben viszont a connection pool, illetve a .Net szemétgyűjtőjének viselkedése miatt nem tudod pontosan, hogy egy kapcsolat mikor is záródik.

  Ha permananes db kapcsolatok akkor jöhetnek jól, ha nagy látogatottságú oldalad van, amikor kicsi a valószínűsége, hogy a megnyitott db kapcsolat nem lesz kihasználva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözlet!
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy ki milyen adatbázis csatlakozás technikát szeret használni. Adott egy oldal aminek aloldalai kb 5-30 adatbázis művelettel dolgoznak változóan. 2 féle képpen lehet megcsinálni tudtommal a csatlakozást. Vagy az oldal betöltésének az elején 1 csatlakozás és a végén 1 disconnent, vagy pedig minden egyes lekérdezés előtt 1 csatlakozás és utána rögtön egy disconnect.
  Ki melyiket favorizálja és miért ?
  A választ előre is köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd