Video levédése mentés és megosztás ellen
2011-10-13T12:43:03+02:00
2011-10-14T07:08:08+02:00
2022-07-24T10:01:15+02:00
 • Ez alapból működhetne most is, tehát hogy "kódolva" tárolják a szerveren a videót és a lejátszó élesben rakja össze lejátszáskor.
  Nem tudom hogy működnek a jelenlegi lejátszók, de ha az adatok a programozó keze alatt mennek át, akkor ezt bárki megírja 10 perc alatt, feltételezve hogy a szerverről bármilyen adatfolyam jöhet, függetlenül attól hogy mi a tartalma. (pl. felcseréled minden második byte-ot, XOR-olod az adatokat egy számmal stb. Ezek egyszerűek, de egy átlag ember nem lesz képes feltörni.)

  Ha ez megvan akkor már csak a képlopás ellen kell védekezni, ami nehezebb dolog, de lehet azért borsot törni a képlopók orra alá.

  Esetleg csak belépett, regisztrált felhasználók nézhetik a videókat, és minden videóba elrejtesz egy azonosítót ami azonosítja a felhasználót, így ha ellopják a videót akkor tudni fogod hogy ki volt az, lehet perelni (vagy feljelenteni?).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Közvetlen letöltés: LightyHTTPd + mod_sec_download. PHP-val ideiglenes linket generálsz egy titkos kulcs és az idő alapján. A generált URL a szerveren beállított ideig él (azaz addig lehet elkezdeni a letöltést)

  Stream: Flash-hez valamilyen FMS megoldás (gyári Adobe-os nem olcsó, de azt mondtad, lehet fizetős is). Alapból ez is lopható, de amennyire tudom vannak okosságok benne a stream lopás ellen is.

  Mindenre jó: Nem teszed elérhetővé a tartalmakat, akkor ellopni ugyan nem tudják, igaz üzleti értéke sem sok van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kitalálsz egy saját titkosító algoritmust, és írsz egy lejátszó programot, ami kibontja az adatfolyamot és lejátssza. Amíg azt vissza nem fejtik, közvetlenül lementeni nem tudják a videót. Vagyis assemblyben érdemes írni, lehetőleg önmódosítósra, és az sem árt, ha folyamatosan pereled azokat, akik megpróbálják feltörni. Ami még mindig nem elég ahhoz, hogy a képernyőtartalmat ne tudják rögzíteni.

  DRM fedőnéven csinálnak ilyesmit egészen nagy szoftvercégek, igen eredményesen. Mára elérték, hogy a betűhármas megpillantására az átlag felhasználó hátát rögtön kiverje a hideg veríték.

  Talán inkább azon érdemes elgondolkozni, miért népszerű pl. a youtube annak ellenére, hogy aránylag könnyen menthetők a videók.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Addig röhögtünk a főnök viccén amíg megértettük, hogy az a mai feladat..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ötlet (gonosz) cégeknek:

  Kell egy lézeres vagy nem tudom milyen érzékelő, ami a felhasználó szemét olyan pontossággal követi, hogy meg tudja állapítani, hogy az hova fókuszál.
  Ekkor elegendő a fókuszált területeket nagyon részletesen megjeleníteni, a nem fókuszáltakat lehet homályosan kevéssé részletesen megjelentíteni.

  Ez a lelopást még tovább nehezítené.

  A lelopást tovább nehezítené, és azonos minőség mellett csökkentené a sávszélességigényt is a cucc, ha már eleve a szerverről is így töltődne a cucc. Itt visoznt a latencyvel gondok lehetnének, hiszen a fókuszt nagyon gyorsan változtathatja a szem.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az artisjus ezért van. Biztos kidolgoztak valami jó módszert abból a tengernyi pénzből ami befolyt hozzájuk :Đ
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ami megjelenik a képernyőn, az rögzíthető, azaz lopható. Kicsit tovább tart, mint kattintani párat, de nem lehetetlen. Szóval...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én sem hiszek benne, de a főnök nagyon rámenős... De azért az igaz, hogy vannak ilyen rendszerek, amik legalább meg tudják nehezíteni a video lementését. Mondjuk TubeHunter sokmindent lement, bár pár oldalnál még ezzel is trükközni kell, de pl youtube videot tubehunter-el még nem sikerült lementenem... Szóval ha legalább így nehezítgetné a felhasználó dolgát, már az örömteli lenne... Az meg külön jó, ha pl tubehunterrel, meg még 1-2 elterjedtebb videolopót is kicselezne...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem hittem volna, hogy vannak még emberek, akik hisznek ebben
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen lehetőségekről tudtok honlapokon lejátszott videok levédésével kapcsolatban?
  Hogy a felhasználók ne tudják lementeni, illetve megosztani másokkal.

  Nekem leginkább ezt a megoldást ajánlották:CDNVault
  Próbálta már valaki? Mennyire komplikált elmenteni a vele lejátszott videot (mert azért gondolom nem lehetetlen, csak nehezebb). Esetleg tud valaki demo-t hozzá, amin lehet próbálkozni a mentéssel?

  De érdekelnének más megoldások is. Fizetős és ingyenes is, illetve hogy én php+js segítségével maximum mit tudok tenni az ügy érdekében.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd