Árufeltöltői állás keresek
2011-10-10T13:44:50+02:00
2011-10-12T14:01:02+02:00
2022-07-24T10:06:23+02:00
 • Elmenni mindig könnyebb mint megpróbálni változtatni a dolgokon...

  Bár az is igaz, h egy fecske nem csinál nyarat. Bár lehet ha menne annyira az angol, h szakmában el tudjak helyezkedni odakint akkor más lenne a véleményem.

  Én személy szerint eddig még csak pestre sem szántam rá magam. Pedig nem vagyok az a röghöz kötött típus. A föiskolát az ország másik felén végeztem el. Majd hazatérve gondoltam adok eme kis megyeszékhelynek 1 eséjt. (annak idelyén leginkább barátnő oka volt a dolognak) Ebből a megyéből a 4 év alatt 1szer volt álláshírdetés itt - debrecenből azért szokott lenni)

  Szerencse is kellet hozzá, de akkor nekem sikerült a semmiböl előkeríteni egy alkalmasnak tünő munkahelyet És azóta már mégegyet ahol a pénz is 'pesti' mércével mérhető. (már amennyire innen belátok a pesti pénzügyekbe )

  Szóval csak elhatározás kérdése a dolog. Ha a topic inditó eldönti, h márpedig ő debrecenben szeretne php-zni akkor ne adja fel! Tanuljon, (programozni, önéletrajzot írni) közelítse a fizetési elvárásait a 100 ezer netto felé. Ha meglesz az első munkahely és letelik a probaidő, utána lehet álmodni nagyobbat is
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Részemről mondjuk, mert szeretek itthon lenni.
  ... európai átlagkeresettel egyező legális jövedelem

  Ez mondjuk valamennyire magyarázza a dolgot. De most képzelj el egy orvost, akinek 100e a jövedelme. Aztán tartsd itthon! Egyébként én akkor is szívesen lépnék, ha ugyanezt a színvonalat tartani tudnám odakint. Annyi minden keseríti az ember életét itthon, hogy már nem akar itthon maradni. És ez nem csak az én véleményem, rengeteg barátom tervezi az elkövetkező hónapokban hogy elmegy itthonról. Pedig mindegyiknek jó állása van/volt
  kő-gazdagnak számító fizetéssel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha Te egyetemet végeztél valami olyan szakirányon, ami eladható (pl: informatikus, gépészmérnök, villamos mérnök) és tudsz beszélni legalább 1 idegen nyelven (ami nem a román, hanem mondjuk az angol, vagy német, esetleg spanyol), akkor mond mi az ami itthon tarthat?


  ???

  Részemről mondjuk, mert szeretek itthon lenni. Amíg itthon boldogulok, miért mennék el?

  Én teljesítem a feltételeidet, de ha külföldön vagyok, kb. 1 hét után már úgy elég volt. Sok minden rosszul működik itthon, de akkor inkább azon kéne dolgozni, hogy jobb legyen.

  Mondjuk, ha megint visszatér az a szemléletmód, hogy az európai átlagkeresettel egyező legális jövedelem a burzsuj kőgazdag kategória, ergo adóztassuk agyon, még felülvizsgálom ezt a nézetem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs mindenki oda a családi házért.
  Nekem pl. sokkal jobban megfelel egy viszonylag kis lakás, ahol lift van, biztonsági őr van, bolt van, buszmegálló van 5-10 perces körzeten belül. Családi háznál ez annyira nem jellemző, na meg a fene takarítsa. Bejárónőhöz meg egyelőre szegény vagyok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mo. egy kis tó, kis lehetőségekkel. Az igazán jó informatikusok (nagy halak) inkább elfelé mennek így egy közepesen jó infós itthon már nagy(obb) halnak számíthat.
  Németo. nagy tó nagy lehetőségekkel. Emiatt viszont mindenhonnan áramlanak oda az infósok és elképzelhető, hogy nem az ócskábbja. Emiatt nagyobb valószínűséggel futsz bele náladnál jobb programozóba (nagyobb halba), amikor valahova jelentkezel, még akkor is ha egyébként a jobbak közül vagy való.

  Persze ez csak az egyszerű halandó infósokra vonatkozik (~90%). A kódoló félistenek külföldön is nagyhalak.


  A távmunka szép és jó és én teljes mellszélességgel támogatom, de a cégek nagyobb része valamiért szereti az alkalmazottait egy irodában tudni. Ha valaki rájön, miért jó a cégeknek az embereiket utaztatni, nagy irodát bérelni nekik, fűteni/hűteni rájuk, bútort és gépet venni... akkor mondja már meg nekem is. Minden esetre évek alatt sem találtam értelmes, vállalható és jól fizető távmunkát. Az "alamizsnáért csinálj csicsás weboldalt" dolgokkal néha betalálnak de azt meghagyom másnak.

  Ennek fényében melyik a jobb?
  50e+30e/hó rezsi albérlet Bp-n és napi ~30 percet utazás
  70e utazási költség/hó és napi 2-3 óra utazás, de szép családi ház zöldövezetben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sopronban 40 ezerért ha nagyon nagy mákod van, egy 10. emeleti panelházban talán találsz helyet, de a rezsi akkor sincs benne.

  Ha meg elmész kicsit nyugatabbra, Bécsbe, 40 ezer forintért, ha szerencséd van, találhatsz egy szobát, amin csak 3 törökkel kell megosztoznod (najó, legyünk őszinték. Ha szerencséd van és vannak kapcsolataid, megoldható, hogy 3 magyarral kelljen ).

  Ha még tovább mész nyugatabbra, Münchenbe, 40 ezer forintért megnézhetsz egy fenti kaliberű szobát
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát, biztos vagy te ebben? 40 havonta az olcsó egy kocka betonban?


  Igen, havi 40 nagyon olcsó. Sőt, megoldhatatlan, ha nem költözöl össze valakivel. Inkább 80, de méginkább 120 lesz abból ha nem teljesen lepukkant környéken akarsz szétesőfélben lévő lakást, és a tömegközlekedés is számít. Vagy az, hogy ne 3-4 órát utazgass naponta.

  Vidéken mindenféle avitt szokások vannak, pl hogy a pincérnek fizetése van. Pesten nagyon sok helyen csak a jatt valamennyi százalékát kapja. Röhögtünk is szegényeken, hogy freelancer pincérek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Az albérlet nagyon olcsó."
  Hát, biztos vagy te ebben? 40 havonta az olcsó egy kocka betonban? Ennyiért vidéken 3 szobás házat kapsz focipálya udvarral. Pesti barátnőm szokott időnként rácsodálkozni, hogy vidéken minden fele annyiba kerül és csak néznek, ha valaki borravalót kap. Fizetés, meg kb ugyanannyi, mivel hót mindegy, hogy a programot helyileg hol írjuk meg. Jó, lehet egy átlag programozó nem eszik, nem iszik, nem fűt, hanem elég egy pizza meg egy kóla is, de azért van, aki élni is szeretne.

  Egyébként lejön vidékre a csaj pont azért, mert ugyanannyit fog keresni itt is, csak a megélhetés fele annyiba kerül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Állást jó referenciákkal könnyen lehet találni, a probléma a fizetéssel van. Tapasztalatom szerint jól fizető állsát nehéz Magyarországon találni. Persze ez mindenkinek mást jelent.


  Ez mondjuk igaz. Én nettó 900-1.000 Euro/hónap környékén kezdem a tárgyalást. Rózsadombi villát meg 8-as Audit ebből az életben nem veszek, de most kényelmesen elvagyok belőle.
  Gondolom kint ez inkább 900-1.000 Euro/hét lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a jobb; egy kis tóban nagy(obb) halnak lenni, vagy egy nagy tóban kis halnak?


  Nem tudom mire akarsz kilyukadni ezzel az idézettel, mindenesetre Nyugat-Európában nagyobb hiány van informatikusból, mint itthon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mégis gyakorlatilag utcáról beesve kiváló IT állásokat tudtam szerezni 2 hónap alatt Budapesten a nagy "válság" idején.


  nem ezzel van a baj. Állást jó referenciákkal könnyen lehet találni, a probléma a fizetéssel van. Tapasztalatom szerint jól fizető állsát nehéz Magyarországon találni. Persze ez mindenkinek mást jelent.

  Mi a jobb; egy kis tóban nagy(obb) halnak lenni, vagy egy nagy tóban kis halnak?


  Ugyanazet a kérdést tettem fel magamnak mikor most megint külföldre mentem. :) Én nem a pénz miatt váltottam elsősorban, hanem a szolgáltatások miatt (EÜ ellátás, nyugdíj, biztosítás, stb.). Külföldön a pénzemért ÜGYFÉL vagyok és szolgáltatást kapok, nem csak fizetek a semmire. Ez a nem mindegy. Persze, itt külföldi leszek/maradok, de valamit valamiért...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A témához kapcsolódva. Az első programozói állásom 4. évesként szereztem. Az összes referenciám néhány fun jellegű programra emlékeztető képződmény volt. Kb 15 helyre adtam be és 2 jött volna össze. Én persze a rosszabbat választottam (utólag okos az ember ). A folyamat nagyjából 3 hét alatt meg is volt, de persze akkor még nem volt "válság". Aztán 1-2 meleg váltás történt azóta, de az nem számít.

  Ami releváns: Kb 2 hónapja jöttem el a legutolsó helyemről mert én máshogy képzeltem el a jövőt, mint a feletteseim. Kb 10-12 helyre adtam be a pályázatot (IT középvezetői pozíciók). Kb 2 helyre hívtak be elég gyorsan aztán csend. 5 hét után eluntam a várakozást és beadtam 6-8 fejlesztői helyre is pályázatot. 2 válaszolt szinte azonnal és az egyik pár nappal később ajánlatot is tett (sokkal jobbat, mint amit az előző helyemen kaptam). A csavar itt következik: A középvezetői helyek is átfutottak mostanára és úgy néz ki a dolog, hogy 1 már ajánlatot tett, másik 3-nál pedig a második kör is megvolt.

  Nincs 3 diplomám, se különleges képességeim, se ipám-napám-haver-ismerős. Mégis gyakorlatilag utcáról beesve kiváló IT állásokat tudtam szerezni 2 hónap alatt Budapesten a nagy "válság" idején.

  Ebből mit akarok kihozni:
  Próbálj szerencsét Bp-n! Az albérlet nagyon olcsó.

  A külfölddel kapcsolatban:
  Itt egy elvi kérdés:
  Mi a jobb; egy kis tóban nagy(obb) halnak lenni, vagy egy nagy tóban kis halnak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Középfokú nyelvvizsgát pártízezres befektetéssel intenzív tanfolyammal 3 hét alatt meg lehet csinálni. Külön dob az esélyeken, ha munkanélküli az ember, még több szabadidő...


  Eszperantót vagy romát talán, de még az is csücskös.
  3 hét alatt a nulláról még anyanyelvi környezetben, dedikált tanárral sem tanulsz meg egy nyelvet középfokon, pedig ez 10e-nél nagyságrendekkel drágább lenne. Egy született nyelvzseni 6. nyelvként talán meg tudja csinálni, de normál ember nem hiszem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Középfokú nyelvvizsgát pártízezres befektetéssel intenzív tanfolyammal 3 hét alatt meg lehet csinálni. Külön dob az esélyeken, ha munkanélküli az ember, még több szabadidő...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valahol írta, hogy nem tud angolul... de mondjuk azt nem nagy kunszt kommunikációs szintig elsajátítani. Csak ilyenkor kattog az ember, hogy munkamunkamunka, és nem úgy fogja fel, hogy hurrá, lett egy csomó szabadidőm, tanulok napi 6 órában angolt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha megtanulsz valami élhető szakmát akár IT téren is; egy kreatívabb dolgot vagy egy hiányszakmát, távmunkában jó eséllyel lehet külföldre dolgozni. Nem a rent-a-coder indiai programozóival kell megpróbálni felvenni a versenyt 1$ órabérért, hanem pár normális, tényleg "hű, ez a srác ért hozzá" jellegű referenciát kell összerakni, és jó esélyed lesz normális projecteket találni. Én mindig ezt mondom, mert ez a tapasztalatom. Innen faluról dolgoztam már kanadaiakkal is, skype-on, távmunkában. Az egyik kedvenc munkám volt, elég jó pénzért. Csak azért, mert egy referenciám alapján megkerestek és felkértek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt csinálom. Öröm, bódotta, folyik a nyál, univerziszercsi, meg gandzsa überálkesz. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Relax, take it eeeeeeeeeasy
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gyerekek, komolyan eljutunk a debilóvoda szintig?...

  Na EZÉRT érdemes elmenni innen. Teli van az ország frusztrált elmebeteggel, aki mindenre ugrik, csak hogy amíg a falba veri a fejét, addig se a saját nyomorát érezze... gáz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Reménytelen vagy bucika.
  De tényleg nem érdekelsz, az első két sort olvastam el véletlenül,a többit ugrottam. Az összes többi hozzám intézett beírásodnak szintén ez lesz a sorsa, amíg abba nem hagyod a hisztikézést.

  Pápá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Kedves mildy,

  "
  Ha nagyon zavarnak a hozzászólásaim ne olvasd őket, vagy kérd hogy tiltsanak ki.
  "

  bár szerintem többnyire csak uszító hozzászólásaid vannak, és szakmailag semmit nem teszel hozzá ezen fórum működéséhez, a kitiltásodat nem fogom kérni, mert ezt a "szívességet" nem teszem meg neked,


  "
  A saját faluddal kapcsolatos élményeidet meg dolgozd fel kérlek egyedül, én nem vagyok rájuk kíváncsi.
  "

  nem faluban nőttem fel, bár viszonylag sok időt töltöttem falun, és most is, ha úgy vesszük a legnagyobb magyar "faluban" élek, de nekem nincs semmi bajom a falusi léttel, a falusiakkal,
  tudom, hogy ez az én bajom, és ezt másoknak nehéz megérteni, úgy látszik neked sem megy,
  annál jobban irritálnak azok a megjegyzések, amelyeket te is megengedsz magadnak,

  "
  Én jókat szoktam röhögni a sajátjaimon. Próbáld meg, működik.
  "

  ezek szerint viccnek szánod az "élménybeszámolóidat"? elég sajátságos humorérzéked van, remélem nem sértelek meg, de én nem tartom a megjegyzéseidet viccesnek,

  "
  Arra sem vagyok kíváncsi hogy a kisebbrendűségi komplexusod miatt belehánysz egy alapvetően kellemes és értelmes, teoretikus beszélgetésbe.
  "

  kérlek, írd már le, hogy a hozzászólásom alapján miért gondolod azt, hogy nekem bármiféle kisebbségi komplexusom lenne, köszönöm, kíváncsi vagyok az érvelőseidre, "ha már lúd, legyen kövér",

  "
  Senki nem minősített semmit, sajátosságokról van szó. Falusinak lenni nem sem nem népcsoport, sem nem kisebbség. Mondjuk nem tartom őket túl okosnak ez tény, és kösz hogy igazolsz.

  Tanulj meg szöveget értelmezni.
  "

  ezt írtad: "
  Külfölddel tudod van egy olyan gond, hogy eleve elásva indulsz. Kimegy a román, mit fog mondani? Hogy ő magyar. Kimegy a cgány, mit fog mondani? Hogy ő magyar. Jó esetben összeraknak ezekkel, de mindenképpen egy kalap alá leszel véve velük. Egy angolnak te egy balkáni gazdasági menekült vagy, és egyrészt nem érti, másrészt nem érdekli hogy mi a különbség emezekhez képest. Letagadni meg ha viszonylag legálisan mennél, akkor elég nehéz.
  "

  ha nem vetted volna észre, akkor ezen hozzászólásodra reagáltam, mint ahogyan a hozzászólásom "címsorában" is látszik, vagy esetleg "klikkelj" a hozzászólás mezőjének jobb alsó sarkában levő "nyilacskára",

  egyébként szerinted miért tettem a falusiak szót idézőjelbe az előző hozzászólásomban?

  köszönöm, hogy elolvastad,

  üdvözlettel: egy városi bunkó,

  ps. "értem" én, hogy provokálni akarsz, de azt akkor tedd ...-en, (a ... helyébe helyettesíts be egy neked tetsző szót, olyat ami az értelmezésed szerint odaillik)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahm... részvétem.
  Fogd fel poénnak, az sokat segít. ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyomdában leszek :) 6tól 2ig, tehát délután lesz időm az álmaim megvalósítására :D Az a gondom vele, hogy mindig pénteken fogják közölni, hogy jövő héten melyik napokon kell egyáltalán menni... 449Ft/óráért. Szenvedés lesz, de kipróbálom ezt is :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "- feladod a lakhelyedet, Bp-re költözöl"

  Feladtam a lakhelyemet, Debrecenbe költöztem :)

  "- feladod azt az alapállást, hogy csak alkalmazott akarsz lenni"

  Nemmegy. Nem hiszem el ,hogy ennyire van hely manapság egy középszerű fejlesztőnek 24 évesen arra, hogy vállalkozzon. Biztos vagyok benne hogy tanulnom kell még, céges környezetben, csapatban.

  "- feladod a szakmádat"

  És menjek felszolgálónak? az embernek alapból van egy beállítottsága. Még így is szerencsés helyzetben vagyok, mert tudok valamennyire a webfejlesztés felé fordulni, illetve agrárdolgokban is van némi jártasságom (talán diplomám is lesz a közeljövőben) Csak hát a szezon az nem most van :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nebazz... hol? Mit fogsz gyártani? :D

  Aztán úgy ne maradj. ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a bíztatást ! :) Találtam is egy 1-2 hónapos gyárimelót, borzasztó lesz, és a létminimumon fogok tengődni, de hátha jobb lesz utána. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na tessék. :D

  Lassan itt is kezdődnek a koncepciós perek, mókás lesz.
  Különben meg félnek kimozdulni, nem sokan voltak, akitől ilyet láttak volna.
  Nekünk furcsa, de emberek le tudják élni az életüket 20 km-es körzeten belül.

  Mondjuk az ő dolguk, de hogy miért próbálnak másokat is ehhez a gyalogbéka tempóhoz nyomorítani, azt nem tudom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves ktamail !

  "/vagy félsz a valóságtól, hogy tényleg csak kezdő kategóriás a referenciád/"

  Nem félek a valóságtól, mint leírtam, nem beszélek angolul, az életkörülményeim nem rendezettek, és amolyan tucat PHP-s vagyok. Sajnálom hogy nem olvastad el a hozzászólásaimat.

  A kedvedért: www.detuti.hu
  Ez szerintem eléggé "némi" gyakorlat, viszont egy többé kevésbé működőképes rendszer, a backendben pedig egy franchise rendszer ügyfélkezelő rendszere bújik, tehát mondhatom, hogy komoly, mert nem a Kovács Bt. weblapját hozom referenciaként.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd, nekem ma nincs hangulatom cirkuszolni, tehát nem fogunk cirkuszolni.
  Ha nagyon zavarnak a hozzászólásaim ne olvasd őket, vagy kérd hogy tiltsanak ki. Én is kértem már. Még itt vagyok.

  A saját faluddal kapcsolatos élményeidet meg dolgozd fel kérlek egyedül, én nem vagyok rájuk kíváncsi. Én jókat szoktam röhögni a sajátjaimon. Próbáld meg, működik.

  Arra sem vagyok kíváncsi hogy a kisebbrendűségi komplexusod miatt belehánysz egy alapvetően kellemes és értelmes, teoretikus beszélgetésbe. Senki nem minősített semmit, sajátosságokról van szó. Falusinak lenni nem sem nem népcsoport, sem nem kisebbség. Mondjuk nem tartom őket túl okosnak ez tény, és kösz hogy igazolsz.

  Tanulj meg szöveget értelmezni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Kedves mildy,

  megszoktam már tőled, de kérlek az elkövetkezőkben a hozzászólásaidban ne minősíts egyetlen népcsoportot, kisebbséget (gondolok itt a "falusiak"-ra tett "kirohanásaidra") sem,

  megértem, hogy az a már általad többször megemlített falusi "kiruccanásod" alapján kialakult benned valamilyen kép, de ez nem jogosít fel arra, hogy általánosíts,

  természetesen azt gondolsz amit, akarsz, de a prog.hu > A használat feltételei-ben gondolom egyértelműen megfogalmazásra került: "
  A Prog.Hu szolgáltatásainak használatával a Felhasználó beleegyezik és elfogadja, hogy semmilyen obszcén, egy bizonyos személyt, esetleg személyek egy csoportját sértő, fenyegető, egyéb módon törvénybe vagy szerződésbe ütköző, mások számára a Prog.Hu használatát korlátozó vagy megnehezítő információt, anyagot és hozzászólást nem tesz közzé, nem továbbít és nem generál a Prog.Hu-n és az azzal közvetlenül kapcsolatba hozható eszközökön és médiákon.
  "

  köszönöm,
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd