C# Mysql kezelés biztonságos módja
2011-10-09T11:07:13+02:00
2011-10-09T17:55:10+02:00
2022-07-19T04:37:34+02:00
 • akkor a https re szavazok, remélem elég lesz neki , amig nem megy a szerver-kliens
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A közvetítő alkalmazás programnyelve nem igazán lényeges, lehet ott asp.net is c#-ban vagy vb.net-ben megírva.

  De készíthetsz saját alkalmazást szervert is, nem szükséges mindenáron webes technológiákat használni. Bár sok mindent le tudnak egyszerűsíteni, ez igaz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én elsősorban attól tartok, hogy a C# programot visszafejtve megkapják a Mysql szerver adatait, mivel a user is adhat meg adatot (igaz csak magára vonatkozóan, de akkor is fizikálisan' hozzáfér az adatkezelő réteghez) így támadhatja a "kedves" user a programom.

  Ezért gondoltam arra hogy egy adatkezelő PHP -t kap a rendszer közé (ha csak nem tudom megoldani a kliens- server dolgot) hogy csak a PHP-t olvassa a C#progim nem pedig direktbe a MySQL-t (így max csak leterhelni tudja, ATTACKot nagyon nem(a terhelés is lehet kezelni , maximalizálni ugye a kérés/percet, asszem mysql ben van ilyen opsön' lehet óránkénti lekérést lehet ,de ez már mindegy...
  szóval nem is akkora hülyeség ez a C# ->PHP -> MySQL -> PHP -> C# dolog?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Működhet az a felállás, hogy egy webes alkalmazáson keresztül éred el az aadtbázist, csak ehhez ugye használnod kell valamilyen megfelelő hitelesítési formát. Titkosításra meg ott lesz a https.

  Hitelesítés történhet felhasználónév-jelszó alapon, vagy használhatsz bizonyítványokat, meg számos egyéb hitelesítési módszer is van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tán érdemes lenne böngészni..(Hazai ASP.NET hoszting - ingyen!)
  Vajon merre fejlődött, ha fejlődött e téma?
  (chikk lehet a tudója)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nyilván merengés volt :) elsődleges kérdés a C# nyelvben való probléma megoldása más valaki szemével :\ én így tudnám megoldani, de nem tetszik :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PHP ban ezt meglehet valahogy oldani?


  Kategóriák: Programozási nyelvek » C# Adatbázisok » MySQL
  Most PHP vagy C#?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Egyelőre nem tudok olyat programozni hogy Kliens-Szerver módon menjen, illetve nem is tudom ezt futtatni sem (a szerver ha van is, Mysql-PHP max...)
  Elgondolkodtam hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy a Kliens ne férjen direktbe hozzá az adatbázishoz.
  Eddig elég korlátolt gondolataim vannak ezzel kapcsolatban. Nyilván egy kliens-szervernél ezt lehet szabályozni hogy mit hogyan kérsz, míg a szerver tud a Mysql adatbázisról ténylegesen, és csak az adatokat mutatja amit kap a MySQL től.

  PHP ban ezt meglehet valahogy oldani? Mármint nyilván szeretném úgy hogy magát a php-t csak ez a kliens tudja meghívni (erre nem sok esélyt látok) így arra gondoltam hogy a kliens egy "generált" adatot ad át a php nak:
  http://..../valami.php?id=123456&generalt=&@{}][ĐđäÄ||đä&sql=select&.. izé = ezzel&param2=limit0,1
  de ezt sem látom túl biztonságosnak, nyilván az ID, és a GENERÁLT ad egy fogkú védelmet, + magáról a szerverről sem lesz fogalma a usernek.
  + még lehet egy automatika elleni védelmet is beírni de nem nagyon tetszik :DD
  Valakinek valamilyen ötlete hogy merre induljak el?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd