Raktórozó programhoz vonalkód olvasó
2011-10-03T11:31:40+02:00
2011-10-03T20:36:27+02:00
2022-07-24T10:31:14+02:00
 • Ilyen programot írtam a volt cégemnek :)
  semmi nem kell hozzá, az INPUT meződ simán beolvassa , mert input eszközről jön :) olyan mintha billentyüzetről vennéd!
  Sőt, még "entert" is üt, szal kezelni sem kell, pittyented és már dolgozhatod is fel a cuccost :)

  Arra figyelj hogy ha lehet HANG jelzést is adjon a drágaság :)
  illetve hogy ha van lehetőség fény jelzéssel jelezze hogy mit és hogyan olvas, ha van lehetőség akkor szoftveresen lehessen szürni hogy mit olvasson, hiszen rengeteg BAR cod lehet egy helyen, nekem pl volt olyan hogy 10 kódból kellett 1 et kiválasztani, és a takarásos megoldás nem éppen "jó" , ilyenkor lehetett választani hogy mit is "figyeljen" a kézikészülék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mielőtt egy jóval olcsóbb vonalkód olvasót ajánlsz valakinek, főleg üzleti célra, (nem csak otthonra szórakozni) mindenféleképpen fel kell hívni a figyelmet az olcsó CCD eszközök hátrányára. CSAK KÖZELRŐL OLVASNAK!! Míg, egy ~16 000-20 000 forintos lézeres olvasó 30-50 cm-ről is kényelmesen olvas. Amikor egy rakás vonalkódot kell beolvasnod egyáltalán nem mindegy, hogy egy CCD-vel szenvedsz és rá kell nyomnod a vonalkódra (főleg, ha egy picit sérült) vagy messzebbről is próbálkozhatsz.
  Szóval, ha engem kérdez bárki is, én nem bántam meg, hogy 2x annyiért vettem lézeres olvasót, miután kipróbáltam a gyakorlatban a CCD-s olvasót...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van az jóval olcsóbban is.

  De - az eredeti kérdésre válaszolva - a lényeg az, hogy nem kell semmilyen speciális illesztésben gondolkodnod. Csak annyira kell figyelned, hogy a vonalkód bevitelére használt mezők egyértelműen és könnyen kiválaszthatók legyenek egy adott billentyűkombinációval vagy -szekvenciával az űrlapjaidon.

  Ha ugyanis ez a feltétel teljesül, akkor a felhasználónak nem kell majd mindig kézzel kiválasztani az adott mezőt, hanem egyszerűen csak ezt a spéci kombinációt kell az amúgy a billentyűzetről történő bevitelt szimulálni képes vonalkódolvasóba beprogramozni prefixnek, ahhoz, hogy az mindig automatikusan a megfelelő mezőbe írja be a leolvasott kódokat. Amikről a programod nem is fogja feltétlenül tudni, hogy most kézzel írta be a delikvens, vagy leolvastatta - de mindegy is lesz neki (a kézi bevitelt pedig amúgy is lehetővé kell tenni arra az esetre, ha a barcode scanner nem tudná a kódot leolvasni).

  Ha többfajta kódot is kezelnie kell a programnak ill. egy-egy űrlapon több kód is leolvasásra kerülhet, akkor úgy érdemes megcsinálni, hogy egy általános célú - akár alapból rejtett - mezőt kell létrehozni a dialógusaidban, és azt kiválasztatni ill. abba beleíratni a fent említett módszerrel az olvasóval a leolvasott kódot, lezárva azt egy a programod a kód feldolgozásra utasító billentyűkombinációval. Aztán a programod ebből a generikus mezőből a kódot kiolvasva eldöntheti, hogy az mondjuk egy termékkód, fuvarlevélszám, vagy micsoda, és átrakhatja a típusnak megfelelő mezőbe az űrlapon belül. Így megint csak nem kell majd a felhasználónak a mezők között ugrálni kézzel, hanem csak a kódoket beolvastatnia, amiket a programod automatikusan a rendeltetésüknek megfelelően értelmez (feltételezve persze,hogy a kódok méretükből és/vagy más jellegzetességeikből adódóan megkülönböztethetők és megállapítható, hogy mire vonatkoznak).

  Az egésznek mindenesetre semmi köze a használt programozási nyelvhez, adatbáziskezelőhöz, stb. Nagyon spéci alkalmazás esetében persze szóba jöhet egyedi illesztés is, amikor a program a billentyűzetről érkező adatoktól függetlenül és tudatosan dolgozza fel a vonalkód-információkat, de egy átlagos raktárprogram esetében kevéssé valószínű, hogy ne lehetne kényelmesen megoldani a bevitelt a billentyűzet-emuláció, a prefixek és suffixek, valamint jól megkülönböztethető vonalkódtípusok segítségével.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vonalkód olvasót nagyjából 20 ezer forinttól a csillagos égig terjedő tartományban találsz. Az ár függ a minőségtől (mennyire szeret rossz vonalkódot elolvasni). A mezeibb fajtákat sima billentyűnek látja a rendszer, azaz mintha begépelnéd a kódot egy input boxba. Van programozható nyitó és záró karakterlánc is (legalábbis én még csak ilyet láttam).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egy meglévő, saját fejlesztésű raktározó programhoz szeretnék vonalkód olvasót.
  Elsőként, mit érdemes vásárolni, mennyiért?
  A másodlagos, hogy képes lesz php, mysql alapú rendszerrel kommunikálni, és megkeresni nekem a kívánt terméket?

  A program php, mysql, java stb... alapú.


  Köszönöm a segítségeteket előre is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd