A Vertika Kft. Junior PHP fejlesztőket keres!

Címkék
A Vertika Kft. Junior PHP fejlesztőket keres!
2011-09-22T16:07:38+02:00
2011-10-11T16:31:47+02:00
2022-06-30T03:51:55+02:00
 • Kedves $name!

  Még csak a CV-k begyűjtésénél tartunk. Kollégám, aki ez ügyben a döntést hozza szabadságon van. Még nem volt alkalma a beérkező jelentkezéseket értékelni. Minden esetben válaszolunk, türelmedet kérjük.

  üdv,

  timi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És most válaszoltok is a jelentkezésre?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vertika Kft. még mindig Junior PHP fejlesztőket keres Pesten!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van, nem ugyanaz, de gondolj bele hogy amikor tanultad az OOP-t akkor még nem Modelnek(vagy Entitynek) hívtad a User osztályt mint most, de már akkor is egy modelt írtál...

  Az meg hogy valaki MVC-t használjon és ne ismerje az extends-et eléggé abszurd dolog szerintem. Doctine2-ben láttam egyedül olyat, hogy az aktuális entitynek nincs szülője. Azt viszont nem fogja használni olyan, aki nincs tisztában az OOP alapokkal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én azért nem lennék benne biztos hogy a PHP OOP = MVC


  Olvass vissza, ott ugyan ezt írtam...:


  Azért azt ne felejtsük el, hogy az OOP !== MVC,


  $a !== $b Not identical TRUE if $a is not equal to $b, or they are not of the same type.


  readme
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel tisztában vagyhok


  Én azért nem lennék benne biztos hogy a PHP OOP = MVC. Egyébként sem mindegy hogy milyen MVC. Mondjuk egy Symfony vagy CakePHP még OOP szinten sem egyenrangú. Az egyik egy 5.2/5.3.as PHP, a másik egy 4-es PHP-val is simán elmegy. És mindkettőben lehet úgy dolgozni hogy az extends fogalmával sem vagy tisztában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért aki már keni vágja valamelyik MVC-s frameworköt, az beljebb van mint a 24 órás PHP-s könyv

  Ez így van.

  A php -ban ezt jelenti az oop - mvc: ...


  Ezzel tisztában vagyhok, nova76 kérdése volt. (ha jól emlékszem, hogy ő firtatta a különbséget).


  a munkavégzés helye Budapest XI. ker.


  Köszönöm az infót!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a munkavégzés helye Budapest XI. ker.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A php -ban ezt jelenti az oop - mvc:
  nemrég át kellett tennem az adatokat mongoDb -be Mysql -ből és ahoz hogy az egész rendszer működjön csak a modellbe kellett belenyúlnom...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért aki már keni vágja valamelyik MVC-s frameworköt, az beljebb van mint a 24 órás PHP-s könyv, és nem kérdés neki hogy mire jó az OOP.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A PHP-ben azért "csúcs" az OOP, mert az alap PHP, amit 24 óra alatt elsajátítasz nem igazán az


  Ezzel a meglátással akár igen.
  De ilyen alapon egy vagy több MVC elsajátítása is lehet a csúcs. De ez nem jelenti azt, hogy megtud írni egy CURL kezelést a delikvens.

  24 óra alatt senki nem fog tudni megtanulni programozni. Esetleg egy program nyelvet meg tud tanulni. De ez már a "szezon és a fazon" kérdése. Vagy a tyúké és a tojásé.


  A skála másik felén az OOP alapú MVC-s frameworkok vannak, ORM-mel és minden finomsággal

  Azért azt ne felejtsük el, hogy az OOP !== MVC, viszont MVC === OOP (Pontosabban az MVC-ket Objektum orientáltan írják -vajon miért? ).

  Láttam olyan oldalt, ahol osztályokkal kezelt le dolgokat. Lényegében egyszerű eljárásokat írt OOP metódusokba. Pl ilyet:

  public function hirek_listazasa() { $q = mysql_query("SELECT .... ",$this->link) .... while (...) { echo "..."; } }

  Már majdnem ilyen

  public function kiirat($mit) { echo $mit; }
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Igazad van, a tapasztalat önmagában nem elég.
  Szerintem mindenki ismer szomszédpistike mentalitású/tudású/stb fejlesztőket, akik nem is akarnak fejlődni, csak az a lényeg, hogy valahogy működjön.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szvsz hozzáállás kérdése is.

  Vettek már fel az önéletrajzom alapján, szakmai elbeszélgetés nélkül, látták, hogy van már x év tapasztalatom, akkor tuti senior vagyok...

  Viszont találkoztam már pár olyan több éves "tapasztalattal" bíró fejlesztővel, akik a szememben kb. junior szinten "gondolkoznak". És itt nem arról van szó, hogy oop vagy nem oop, stb.
  Hanem egyszerűen logikátlanul csinál meg egy feladatot, néha még értelme sincs, amit csinál, csak azt tudja, hogy mondott neki valamit az architect, vezetőfejlesztő, és valamilyen módon meg kell csinálnia.
  Az nem érdekli, hogy nem érti a konkrét feladat lényegét, vagy hogy az eddig felépített elveket kövesse...
  Mostanában is volt hasonló eset, és takaríthattam/ok is az illető után.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bár annyira azért nem komplex dolgok mint egy java vagy egy .NET

  Talán azért, mert PHP-ban egy átlag projekt nem lehet túl bonyolult; egy átlagos PHP-s projekt szerintem az OOP-t sem igényli, igaz, az általad is említett frameworkök nagyban tudják egyszerűsíteni a munkát, így inkább kényelmi előnye van, plusz még bejátszhat a "nálam sokkal okosabb emberek biztosan sokkal jobban megírták" effektus is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A junior-senior vitával kapcsolatban úgy gondolom, hogy Junior az, akinek még kevés év éles projekttapasztalata van.


  Szerintem sikerült megfognod a(z egyik) lényegét: a gyakorlati tapasztalat rengeteget számít, nem igazán lehet kiváltani mással.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A PHP-ben azért "csúcs" az OOP, mert az alap PHP, amit 24 óra alatt elsajátítasz nem igazán az. Egy PHP-ben simán elboldogulsz egy szál objektum létrehozása nélkül is, sima függvényhívásokkal. A skála másik felén az OOP alapú MVC-s frameworkok vannak, ORM-mel és minden finomsággal. Ezek viszont már nem annyira a kezdők játékszerei, bár annyira azért nem komplex dolgok mint egy java vagy egy .NET, de fényévekkel mutatnak túl a mezei print, mysql_query, stb. hatósugarán. De ez inkább képezettség, és nem juniorság kérdése, találkoztam én már olyan PHP-s programozóval aki 10 év PHP fejlesztés után sem használt OOP-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a programozás alapvetően két részből áll. Az egyik fele az amit tanulni lehet, az elmélet. A másik az, ami részben tehetség, részben gyakorlat, kb. mint a zenélés lehet. Ahhoz hogy valaki profi zenésszé legyen ismernie kell a kottát, meg tudni kell használni a hangszert, de ugyanilyen fontos az érzék és a napi gyakorlat is. Nyilván ha 10 évig csinálod a dolgot, és fejlődsz közben, akkor jobban fogod csinálni a dolgot mint 10 évvel ezelőtt. A helló világot kb. ugyanúgy fogja megcsinálni a junior is mint a senior. A több száz táblából álló rendszer megtervezését már nem feltétlenül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fogalmam sincs, de ezek szerint az oop?


  Én sem tudom, de nem hiszem, hogy az lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még annyit, hogy személyesen én nem tudok úgy igazán jól funkcionálisan programozni (ahhoz gndolom azt is évekig kellene gyakorolni, mint az OO programozást), de az OO funkcionális keverék az tetszik, és azt gyakorlom.

  A junior-senior vitával kapcsolatban úgy gondolom, hogy Junior az, akinek még kevés év éles projekttapasztalata van. Ez nem jelenti azt, hogy nem értheti nagyrészt, hogy mi az az OOP. Csak arról van szó szvsz., hogy hiába, hogy a nemrég sakkozni megtanult játékos pontosan ismeri az összes szabályt (programnyelv), esetleg egy-két megnyitást (egy-két design pattern), még közel sem sakkozik úgy, mint egy sakkmester, aki hosszú évek óta nyomja napi sok órában.
  Pl. egyetem után én elvileg tudtam, hogy mi az OOP, egyetemen is tanították, meg szórakoztam is vele magam is, pénzes melóim is voltak, de az első igazán komoly munkahelyemen sok 'aha moment' volt, amikor helyrekerültek még azért dolgok. És ez a programozással kapcsolatban a mai napig tart nyilván.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látsz te itt állás hirdetést? Én csak egy 3rd linket látok. Az meg semmi.


  Általában arra valók a linkek, hogy megnyissák őket (már ha érdekel a téma, amire vélhetően utalnak vagy a link szövegével, vagy az adott környezetben). Azért ez nem olyan bonyolult...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor mi a csúcs PHP-ban szerinted?


  Fogalmam sincs, de ezek szerint az oop?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látsz te itt állás hirdetést? Én csak egy 3rd linket látok. Az meg semmi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amúgy nem értem mit ugrálnak sokan ezen az oop-n, úgy tűnik egyeseknek ez a csúcs...


  Akkor mi a csúcs PHP-ban szerinted?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahogy LC is leírta előttem, az OOP szemlélet leginkább szövegszerkesztési segítség volt egykoron, hogy áttekinthetőbb legyen maga a szöveg file, ami a kód / program forrást tartalmazza. Ami a mai alkalmazott gyakorlatot illeti, én nem tenném a fejemet rá, hogy ez irányú előnye még mindig megvan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megint jó kis flame alakult ki egy álláshirdetésben :)

  LC: Én már képzetlen junior koromban is oop-t tanultam.

  Amúgy nem értem mit ugrálnak sokan ezen az oop-n, úgy tűnik egyeseknek ez a csúcs...

  PL:

  Amúgy ők is meghatározták milyen juniort keresnek, olyat aki tudja az OOP-t
  Tehát, egy olyan jelentkezőt, aki mindent tud,
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • egy up a hirdetesnek
  + egy kis olvasnivalo a fogalmak tisztazasahoz:
  wiki
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annyit pontosítsunk, hogy az, hogy eljárásaid vannak, azt nem nevezik még általában funkcionális programozásnak. Az még az imperatív programozás körébe tartozik, bár kétségtelenül funkcionálisabb, mintha nem bontanád a kódot eljárásokra.

  A funkcionális programozásnak 2 definíciója elterjedt, az egyik a gyenge értelmeben vett funkcionális programozás definíciója, a másik az erős értelemben vett funkcionális programozás definíciója.

  Def.: Gyenge értelemben vetten funkcionális egy nyelv, ha a függvények 'first class citizien' értékek, vagyis változónak értékül adhatunk egy függvényt, egy függvény átvehet paraméterként függvényt. A JAvascript pl. gyenge értelmeben vetten funkcionális nyelv, a Java pl. még gyenge értelemben véve sem.

  Def.: Erős értelemben vetten funkcionális egy nyelv, ha a programot jellemzően 'pure' matematikai érteleben vett függvényekből szervezzük, vagyis olyan valamikből, amelyek adott bemenetre mindig ugyanazt a kimenetet adják, és nincs semmiféle mellékhatásuk, 'state'. A 'jellemzően' szót azért írtam kövérrel, mert még funkcionálisnak tartott nyelvekben is vannak olyan részek, amelyeket nem tisztán funkcionálisan oldanak meg. Funkcionális nyelvekben pl. ciklus helyett rekurziót használnak, feltételvizsgálat helyett conditional expression vagy a pattern matching a gyakori. Funkcionális nyelvekben alap, hogy támoga anonymous függvényeket és closure-öket. Minden programozó tudja, hogy egy szoftvert sokszor a state management bonyolít el (párhuzamos programozásnál, vagy pl. ha performancia miatt mindenfélét cachelünk, ez nagyon macárássá válhat), a funkcionális megközelítés ezt küszöböli ki radikálisan.

  Funkcionálisan nagyon kevés ember tud programozni, és sokszor eléggé akadémiai cuccokkal fogllakoznak. Viszont a funkcionális nyelvek featurei betüremkedtek az OO nyelvekbe is, és egyfajta kompromisszumos OO-funkcionális gondolkodásmód elterjedőben van, ilyesmit támogat már szinte minden modern nyelv, a C#-tól kezdve a Javascriptig.

  Va negyfajta megfeleltethetőség is az OO és a funkcionális szemlélet között. Pl. ha egy high order function átvesz paraméterként egy függvényt, az rokon az OO-s dependency injectionnal. Függvényen belül lokálisan definiált (closureként működő) függvények hasonlítanak az OO beli privát függvényekre.

  Az eredeti felvetésre: nehéz a paradigmákon vitatkozni, mert jó programozók elég durva dolgokat összehoznak mindenféle eszközzel. Most nemrég volt egy cikk Carmack Quake 2 kódjáról. Ő tudott szépet alkotni sima C-ben is.

  Quake 2 Source Code Review
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alapvetően van junior és senior, képzett és képzetlen programozó. Ez a dolog Pl. az oop-hez való hozzáállásban is szépen látszik.

  - Képzett senior: használom az OOP-t, és tudom hogy jó - jó sokat leprogramoztam funkcionálisan, aztán megtanultam az OOP-t és használom, tudom mennyivel jobb.

  - Képzett junior: használom az OOP-t, és tudom hogy jó - megmondta a tanár bácsi.

  - Képzetlen senior: Ezer éve programozom, és soha nem volt szükségem OOP-re. Már a strukturált programozást is körberöhögtem, nincs jobb mint egy jól irányzott GOTO. A programozási nyelvek királya meg a GW-Basic.

  - Képzetlen junior: Mi az az OOP ?

  Ps. Ha ismered az osztály szerkezetet nem gond megtalálni az adott dologért felelős objektumot, onnantól kezdve a függvény sem nehéz. Persze egy .NET vagy java nagyságrendű objektumkönyvtárat nehéz átlátni, viszont még mindig könnyebb megkeresni a guglival a megoldást, mint megírni saját magadnak Pl egy levéküldést smtp-vel, vagy egy exchange-kommunikációt.

  És ha nem találod a függvényt a saját rendszeredben, ott valami felettébb érdekesen lehet tervezve
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...Csodálkozom hogy nincs kész a metódus, miközben tisztán emlékszem rá hogy már egyszer megírtam...


  Hogyha előkapsz egy jó IDE-t, akkor nem kerülsz ilyen bajba.
  Mondjuk nekem a mostani kedvenc a NetBeans, mert a phpdoc-os inline dokumentációkat kiugrasztja amikor gépelem a metódust.
  Ha egy metódus nics kész, oda kell írni: @todo Finish him!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amúgy ők is meghatározták milyen juniort keresnek, olyat aki tudja az OOP-t

  Tehát, egy olyan jelentkezőt, aki mindent tud, és junior a fizetés igénye
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd