Mysqli vagy mysql
2011-09-22T10:12:30+02:00
2011-09-22T14:43:19+02:00
2022-07-19T04:43:23+02:00
 • Ha OO, akkor talán érdemesebb a PDO-t megnézni, bár ha jól emlékszem, nem tud mindent amit a mysqli, de a használatával többé-kevésbé megszűnik a függőséged a mysql-hez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell feltétlenül használni az OO csingilingijeit (szerintem nagyobbrészt parasztvakítás), de pl. a bind-változókat mindenképp érdemes... a bind-változók hiánya miatt darabkákból összetoldozgatott SQL-utasítás használata rút gányolás...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. A mysql kiterjesztés fejlesztését gyakorlatilag leállították (javítják a hibákat, de kb. ennyi), bár kompatibilis a legújabb mysql db verziókkal, a legtöbb új funkcionalitás nem vagy nehezen használható belőle. pl. tárolt eljárások, amelyek eredményhalmazzal tárnek vissza, azokat nem tudod mysql kiterjesztéssel használni.

  2. Vannak egyszerűbb okok is, pl. mysql kiterjesztésben nem tudsz egyszerre egynél több sql utasítást kiadni (bár ennek vannak előnyei is, a legtöbb mysql injection típusú támadás nem futtatható vele).

  Ha nem lenne egyértelmű a dolog, akkor a php dokumentációja segíthet, az alábbi áll a mysqli-nél:

  Note:

  If you are using MySQL versions 4.1.3 or later it is strongly recommended that you use the mysqli extension instead.


  És az alábbi a mysql-nél:
  Although this MySQL extension is compatible with MySQL 4.1.0 and greater, it doesn't support the extra functionality that these versions provide. For that, use the MySQLi extension.


  Hogy mégis miért ilyen népszerű? mert ez volt előbb és a legtöbb példaprogram ezt használja, meg sok ingyenes szolgáltató sokáig nem is engedélyezte a mysqli-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv mindenki!

  Mostanság elkezdtem használni a mysqli függvényeket! Addig el is jutottam, hogy ez csak php 4.1 felett működik. De van-e valami nagy előnye a példányosított(objektum orientált) használat mellett? Tetszik persze, hogy nem kell külön meghívni a mysql_select_db fv-t.. Esetleg valami új nagy lélegzetű dolog?

  Köszönöm a válaszokat, véleményeket!

  Üdv, Lalesz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd