Egységes okostévé SDK-t ad ki az LG, a Philips és a Sharp
2011-09-12T14:49:52+02:00
2011-09-13T18:49:12+02:00
2022-07-19T05:22:07+02:00
 • Még mindig nem érted.
  Az asztali PC-nek leáldozott.
  Én 2007-ben páros lábbal rúgtam ki az asztali PC-met, és notebookra nyergeltem át. Apropó, 20%-kal csökkent a villanyos számlám.
  Ez szép és jó volt, amíg rá nem jöttem (persze ebben segít az árcsökkenés is a monitoroknál), hogy 15"-os képernyőn csak a lúzerek dolgoznak, így vettem magamnak egy bazinagy monitort. Most, per pill. a notebook képernyője ki is van kapcsolva, csak a bazinagy moncsin netezetek. Na, de akkor minek a francért van a noti moncsija, ha nem használom????

  Innen már csak egy hangyalépés volt addig a felismerésig, hogy a nagy képernyőhöz - ez a sztár! de a noti videókártyája nem igazán tudja a full hd-t meghajtani - nem újabb notit vagy desktopot kell venni, hanem nettopot, ráadásul olyant, amelyikben az oprencer SSD-n van.

  Remélem világosan szóltam.

  Csak hab a tortán, hogy az MS-es fiúk is most elkezdtek ezen agyalni.

  Poszt-PC kor. Szokni kell.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a felsorolásod jó:
  Mobiltelefon: wifin, mobilneten, bluetoothon kommunikál. Szinte soha nem kell bedugni sehova, a töltőn kívül.

  Tabletem nincs, de remélhetőleg mobilkategória

  Ekönyvolvasó: a kindle whispernete zseniális, vétek rákötni bármire

  mp3 lejátszó -> na ez a mobilom.

  Fényképezőgép, kamkorder: Hát ez szívás, hogy ki kell venni belőle a kártyát, vagy dugdosni, ha bármit akarok vele. Ha lenne olyan, ami hálózaton kommunikál, értelmes áron, megvenném.

  Zsebszámológép, karóra, diktafon -> ezek szintén a telefonomon vannak.

  Füles: naná, hogy drótnélküli, különben hogy hallgatnék zenét porszívózás közben..?!??

  Szóval nagyjából elmondhatjuk, hogy ami dróttal kommunikál más eszközzel, annak a: technikai akadálya van, amit remélhetőleg megoldanak b: a pancser gyártók nem jöttek rá, hogy így kellene működnie.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen ezzel teljesen egyetértek, hogy lesz valami más, talán lézeres átvitel, de nekem a wifi nem tetszik. Most állítólag növelik a hatótávolságát akár 100 km-re, és biztos, hogy vannak még benne lehetőségek, de egy pár tíz négyzetméteres lakás esetében mások a szempontok. Az optikai kábel nekem is tetszik, ha minden igaz a héten kell kapnom egy ilyen audió célokra gyártott kábelt (spdif).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig-pedig jobb ha felkészülsz, hogy a jövőben egyre kevesebb lesz a dugdosás a készülékeknél. Ha körülnézel erre rengeteg példát telálsz, amit már fejlesztenek, vagy már fejlesztettek. Még a töltést is kábel nélkül akarják lassan megoldani, a hang és képátvitel sem akadály már, akkor minek a sok kábel és dugdosás?
  A kábel elszakad, begabajodik, elhagyom stb.

  A házak tekintetében pedig az okosházaké a jövő, ahová minden integrálva van, és hagparancsokra vagy max egy távirányítóra van szükséged ha valamit akarsz, legyen az zene,film,redőnyvezérlés, akármi.

  Mint ahogyan előttem írták bejön az optikai kábel, és onnan wifi pl.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most akkor már arról nem is beszélve, hogy a száloptikáé a jövő egészen a konyháig, onnan meg valami wifi, vagy wifi-szerűség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ebbe se menjünk bele, abba se menjünk bele, akkor mibe
  menjünk bele?

  A futkározásra/dugdosásra visszatérve: Már most is olyan futkározás van, hogy nocsak. Mobiltelefon, tabletta, ekönyv-olvasó, mp3-lejátszó, fényképezőgép, kamkorder, diktafon, zsebszámológép, karóra, napszemcsi , nagyothalló készülék, lázmérő... stb. ezek mind futkározós/dugdosós cuccok és kütyük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért lehetnek komoly következményei ha elmegy a net, ebből nem szabad viccet csinálni.
  Ide vonatkozó South Park rész.
  Bocs azoktól akik nem szeretik, de ez nagyon jó, ennél mér csak a Frászbukos rész jobb :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megmég egy csomó katonai szabványt használ, ami picit más, mint a polgári szabványok, ebbe ne menjünk bele.

  Amúgy az egész csak parasztvakítás (ilyesztegetés). Egy extrém erősségű napfolttevékenységnek vannak hatásai ránk, de közel sem akkora, mint amivel riogatnak, ráadásul fel lehet rá készülni. Ha a sugárzás akkora, hogy a wifi router-t elnyomja, akkor a legkisebb bajod az lesz, hogy nem tudod megnézni a prog.hu cikkeit :)

  Pl amiről hallottam, az azt pedzegette, hogy a felerősödő napszél hatására a föld mágneses mezeje deformálódik, s mikor abbamarad, és visszaáll, akkor a földi mágneses tér változások a nagyfeszültségű vezetékekben okozhatnak kárt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ebben nincs igazad.
  Az antenna effektus főleg a kábel hossztól függ és igen is ha jó az árnyékolás (kábel fémháló árnyékolás) akkor többet véd mintha wifit használnék kommunikációra.
  USA hadserege nem ok nélkül fémkábelesen IS kommunikál, de főleg fénykábellel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az árnyékolás alkalmas arra, hogy szomszédban rosszul felszerelt konnektor által keltett zajt kiszűrje, és teljesen alkalmatlan arra, hogy egy olyan erősségű sugárzás ellen védjen, ami elnémítja a teljes földi rádiós adattovábbítást (pl wifi). Szóval ha ezzel akarod túlélni az elektronikai apokalipszist, akkor rossz hírem van :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elötte igyál sok sőőőrt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mellettem meg van egy 30 méteres árnyékolatlan, akkor dögöljek meg?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen...hümhüm....van árnyékoltban is.
  Nekem az van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi, az UTP? (Unshielded?)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Khm.
  Ami árnyékolt és nem több mint kb. 1.5 m.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Khm, csak kiegészítés: a komoly napkitörés ellen a földalatti kábel véd meg max. Ami a router és a géped között van, az antennaként fogja begyűjteni az elektromágneses és töltöttrészecske-sugárzást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen ebben igazad van, a kábeles mindig gyorsabb, én is ha komolyabb letöltést indítok, akkor bedugom, de ha csak simán böngészek, akkor jó a wifi is.
  Az egészség károsodást majd megbeszéljük 20 év múlva , gyakorlatilag mi vagyunk a teszt alanyok.
  Aki tömbházban lakik annak mindegy mert ha ő nem is használ, majd használ az 5 másik szomszéd.

  Az is járható út, hogy az "elsődleges" eszköznél szépen kiépít az ember egy kényelmes csatlakozási pontot a többi vezeték nélküli.
  Az viszont nem életszerű, hogy valaki bármiféle dobozzal szaladgál a lakásban, ennél a többség jóval kényelmesebb, és félősebb is :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kábeles mindig gyorsabb mint a wifis rendszer, és a távolságtól is függ a téma.Egészségkárositásról ne is beszéljünk, erről senki nem tud semmit, csak megy a kamuzás.Jön egy komolyabb napkitörés leállhat minden, kábel nem.Szóval összetettebb dolog ez.
  Szerintem ügyfél válogatja ki mit használ.
  Én is a kábelest használok, a srácaim wifit.
  Persze ha nem otthon vagyok én is wifire csatlakozom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy te mint fejlesztő, meg műszaki ember akarod dugdosni az eszközt de a mezei felhasználó nagyon nem akarja, még egy dvd lejátszót-t is félve húz ki. Ha apa nekiáll otthon, hogy majd Ő, akkor az asszonynak már görcsbe van a gyomra, mert tudja, hogy barkács pajtás miatt napokig nem fog működni az adott dolog, stb.

  Úgyhogy bármilyen ilyen jellegű rendszer akkor életképes, ha egy darab gomb megnyomásával aktiválható/csatlakoztatható, és ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem a vitátokat.
  Szerintem dugdosós is kell és wifis szintén.
  Majd az ügyfél eldönti mit használ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem mondtam hogy wifi, ezer más szabvány lehet. Nyilván védeni kell a hálót. Akár olyat is el tudok képzelni, hogy veszel 10 kis tokent, amit bele kell helyezni az eszközökbe, és azokon van a 10 megás ugrókódos titkosító kulcs. Részletkérdés, technikai probléma.

  Jelzem én évek óta wifit használok, és a szomszéd pistike azt nem töri fel. Nyilván van olyan tudású szakember, aki képes lenne rá, de ugyanez a szakember a te kábeles rendszeredet is feltöri. Max nem a wifin keresztül :)

  Szóval nincs az az isten, hogy visszatérjek a jó öreg Ethernet kártya+kábel kombóhoz. K@ki az.

  Visszatérve az eredeti ötlethez: Sajnos abban viszont KisJ-nek van igaza: ha dugdosni kell, akkor az egész felejtős.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, meg ahogy a Móricka elképzeli. Wifi, mi?
  Aztána "hülye" gyerek szomszédból feltöri a rendszered, és leégeti a mikródat, vagy kinyitja a széfed.

  Te, egy picit próbáljatok már gondolkodni is!
  Én 4 év wifizés után visszatértem a jó öreg Ethernet kártya+kábel kombóhoz. Jó az.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egész koncepció akkor lesz életképes, ha ennek a a nettopnak a mérete kb egy netbookénak megfelelő. Dugdosni meg minek, szerintem simán drótnélküli kapcsolat elég. Bevágom a táskámat a sarokba, a távirányítón egy gomb: a TV a kütyümre kapcsolódik, használom. Ha bekapcsolom a pc-t, ami egy vékony kliens, megkeresi a hatókörben levő nettopokat, és bejelenkezhetek a sajátomba, stb, stb. Ez lenne az igazi PAN.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te fejlesztők?

  Jobban értek én a C-nyelvű programozáshoz, mint ti ketten együttvéve.

  Hozzátok hasonló fejlesztők buherálják épp most az Elmű IT-rendszerét is ugye? Azért nem működik 3 havi gányolás után sem a mérőóra-rögzítés.

  Láttam én már karón varjút, és ilyen beképzelt nullitásokat is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ellenérv kilőve.


  Nem.
  Még mindig b4romságot beszélsz.
  Egész nap cipelsz és dugdosol.
  Nem egyszerűbb, ha be van építve egy okos proci a tv-be?
  Amúgy is kell bele proci, most egy kicsit gyorsabbat raknak bele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Lehet tabletta is"
  Hát neked lehet elgurult.

  "Én egyébként is nettopra-alapozott jövőt képzelek magam elé."
  Sajnos sok döntéshozó dilettáns is, de majd kinövik. Mi fejlesztők látjuk mekkora gány az egész, úgyhogy köszönjük szépen nem kérünk belőle olyan esetben, amikor komolyabb program kell, mint egy CD lejátszó, vagy parittyás játék. Ez az egész fejlesztgettyű úgy indult el, hogy átlátható könnyen módosítható/javítható legyen a kódbázis. Most ezt már elértük akkor ideje visszafelé fejlődni? Nálunk most próbálnak országos szintű webre alapozott rendszert összehozni, szerintem káosz lesz belőle, de ők tudják.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, és ha sok van belőle?
  Most is a notebook a tied, az öcsédnek iPadja van, a nagymaminak meg asztali PC-je.

  Ellenérv kilőve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • - cipelni akarsz egy törhetetlen acél valamit,
  - ha te elviszed akkor a családtagjaid, hogyan néznek tv-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, mesélj, miről maradtam le?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjam tovább?


  Szerintem ne.
  Az eddigiekben is sok butaság volt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd