Napi koffein adag.
2011-09-06T21:00:51+02:00
2012-02-27T14:18:23+01:00
2022-07-24T05:37:21+02:00
 • Nem ismerem az energiaitalokat, én még talán a Red Bullnál tartok, azt hiszem az jött be elsőnek a köztudatba mint energiaital. De valamiért mindig idegenkedtem ezektől. Most már inkább tolok egy pohár vizet azt pörgök :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valahol olvastam, hogy:
  A programozó egy olyan biológiai gépezet, mely a koffeint kóddá alakítja.

  :)

  Én utálom a kávét, helyette csoki és energiaital.
  Régóta csak hell-t iszom, mostanság ezt a new genereation cuccot, ami elvileg enyhébb...
  napi 2 dobozzal, de megesik, hogy 4 is lecsúszik
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Több mint 20 napja nem iszom kávét, kólát és társait. Alkoholról és a fűről már rég lejöttem:) Már csak a cigivel kell elbánjak :P

  Jobb lett a közérzetem kv nélkül, most már nem vagyok állandóan álmos és alvásidőben 2×-3× is álmodok valamit. Sokáig nem is álmodtam pedig nagyon szeretem:)

  A cigi elég kemény dió, nincs hozzá erőm, hogy lerakjam. Pedig biztos vagyok benne, hogy ha sikerülne letenni akkor ezt a jó közérzetet még fokozni lehetne non-stop 'orgazmusig' :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alszol es arra ebredsz, hogy eszreveszed magadon, hogy mar regota elfelejtettel levegot venni.

  Ismerős sajnos ez a szitu. A régótában viszont nem vagyok biztos, lehet az egész 2 másodperc amíg nem veszel levegőt de ahhoz elég, hogy pánikolva ébredj:)
  Volt olyan amit jobban utáltam, ez azt hiszem a depresszió jele. Pár éve nemegyszer arra ébredtem, hogy hason alszom és booom valami ütést érzek a mellkasomon. Ne ez is hasonló mint a nem veszek levegőhöz:) Viszont mind a kettő tünetet lefekvés után tapasztaltam közvetlen. Amikor már majdnem elalszol jön a pokol :D Ne de ez rég volt, ma már nem hat meg semmi:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Levegő. höhö. Ugye hogy nem is olyan fontos, csak megszokásból szeded?:D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem regen nagy stressz (hatarido elotti hajtas, +allami megrendeles) meg sok kv osszehozott egy "alvási apnoé" nevű jóságot: Alszol es arra ebredsz, hogy eszreveszed magadon, hogy mar regota elfelejtettel levegot venni.

  Na az is tökérdekes volt :D (200 pulzus meg nagy wattafakk erzes, aztan utana nem mersz elaludni, mert fosol, hogy nem kelsz fel)

  De ez csak par hetig volt, meg ilyen stresszes ebredes is csak 1-2 alkalommal. Aztan abbamaradt a nagy stressz es elmult.

  Most iszom a 6. kisKV-t.
  En törökösen csinalom, pupozott kiskanal kv bele 1 deci forrasban levo vizbe, meg a cukor is rogton mellé, aztan leszurom. Tejjel lehutom es rogton ihatom is. Elvileg ez a technika jol koldja a koffeint belole. De van, hogy 3-al is beérem egy nap.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tökérdekes lehetett.

  Én nem vágyok ilyesmire :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyenek velem miért nem történnek? :(
  Tökérdekes lehetett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi, hogy ezt megosztottad. Sajnállak, el tudom képzelni, mennyire meg lehettél ijedve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak az íze miatt iszogattam. (15 évig) És nem is nagyon éreztem hogy bármilyen hatással lenne rám. Aztán egy este a sokadik kávé után elkezdett zsibbadni kezem. Pár perc múlva rángógörcs jött rá. Mintha valaki más mozgatta volna. És azt éreztem, hogy az egész testem remeg. Mint amikor fázol. Azt hittem meghalok (stroke, vagy szívroham) de "csak" koffeinallergia volt.
  Azóta egyetlen erősebb kávé is elő tudja idézni.
  Szóval aki szereti, ügyeljen rá, hogy a napi adag sose lépje túl ezt a határt, mert onnantól örökre elbúcsúzhat az élvezettől. Nekem maradt a koffeinmentes, vagy a Nescafé 3in1.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, az lesz az, de áthidalható, és még előnyei is vannak. :)
  Meg el is múlt, amikor leálltam a vadállat mennyiségről.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A túl sok koffein képes ellazítani a gyomorszáj záróizmát ez pedig refluxhoz és egyéb nem annyira kellemes dolgokhoz vezethet. A kávé savtartalma majdnem lényegtelen a gyomorsav okozta panaszokhoz képest, amibe feltehetően belefutottál.

  Az alap témához is hozzászólva, én magam is megiszom néhány kávét naponta (2-3 dupla kávét). Ha durván fel szeretnék pörögni, akkor némi 70-80%-os kakaóvajtartalmú étcsokoládéval fogyasztom, de ez az adut csak ritkán lövöm el. Kb. olyan a hatása, mint a kávénak, annak a számára, aki nem kávézik rendszeresen. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 3-4 kávé naponta (1-1,5 dl), de nem a teafőzőn átcsurgatott kávés víz. :) Isten igen jókedvű volt, amikor megteremtette a szarvasi kávéfőzőt.
  Nekem egy szabályt megtanítottak a kávézással kapcsoaltban: a reggeli kávé előtt mindenképp kell legalább egy fél szelet kenyeret enni, és nem lesz oda a gyomrod.
  És fáradtság ellen csak az alvás a jó. A kávé max annyit használ, hogy ugyanolyan fáradt vagy, csak szaporábban veszed a levegőt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy érted, hogy havi 1 túlcukrozott kávé vs. napi 2dl kávé?
  (no offenz! )

  Egyébként én meg gépfüggő vagyok... Az sem túl egészséges, hogy egész nap a monitort bámulom... *pirul*
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak azt el ne felejtsd, hogy a cukor lényegesen hatékonyabb, ha már hazavágni akarod magadat. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen egyetértek. Egyébként ha nem vágod haza a szervezeted olyasmikkel, mint pl. a kávé, akkor ha ébren kell maradnod/élénkebbnek kell lenned és van ösztönzőerő, akkor a szervezeted automatikusan átáll, nem kellenek ilyen anyagok.

  Az meg végkép röhejes, ha valaki kávé nélkül nem képes fölkelni, vagy órákig tart mire felébred. Minek ennyire kiszolgáltatni magunkat?

  (mellesleg 1-2+ havonta el szoktam fogyasztani 1-2 nagyobb kávéspohárnyi erős kávét [túlcukrozva vagy éppen cukor nélkül, attól függ milyen hangulatom van] az íze, vagy a hangulat[pl. társaságban] miatt, mikor éppen rámjön...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A konyakos meggy, az kivétel. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem három pohár jéghideg víz többet ér mint egy KV.

  Ez csakis attól függ, hogy hova öntöd őket. Teljes ellentétes módon is hathatnak ugyanazokon a helyeken...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze-persze... Te vagy a prog.hu antialkoholistája, de azért a konyakosmeggy csak-csak lecsúszik
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Toljál még rá egy kis kólát is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mai tapasztalat, a konyakosmeggy+kávé kombó sokkal jobb hangulatot (és nagyobb elütésszámot) biztosít. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1 félliteres bögre kávé reggel, majd alszom tovább!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem három pohár jéghideg víz többet ér mint egy KV. Nekem legalábbis.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem vagytok semmik. Még jó hogy nem kávézok.

  Morzel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 2 csésze. Minden nap, akkor is ha nem melózom. Függőség ? Lehet. De én élvezem ezt a függőséget
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • +1 a (jó ideje) nem kávézókhoz, nem is igazán emlékszem, hogy mikor ittam utoljára; lehet, hogy innom kellene ahhoz, hogy eszembe jusson?

  mondjuk volt olyan időszak az életemben, amikor a "munkahelyemen" rendszeresen kávéztam, teáztam; miután beértem, azzal kezdtem, hogy főztem egy kanna teát... de otthon szinte sosem...

  meg gyerekkoromban emlékszem, hogy "mártogattuk" a kockacukrot,

  egyébként az illatát "szeretem", meg valamilyen módon engem is vonzanak a "rituálék" (itt persze nem a sorbanállásra gondolok a Starbucks-nál, ezzel nem az SCC-t, meg a "rajongóit" akarom "leszólni", hanem inkább jelezném, hogy a "hagyományos ceremóniára" gondolok); kicsit úgy vagyok vele, mint a dohánnyal, dohányzással: egyszer láttam egy dokumentumfilmet a kubai szivargyártásról és habár hatással volt rám az a gondosság/szakértelem/emberi hozzáállás/erőfeszítés, ami által megszületik a legegyszerűbb kubai szivar is (pld. számomra teljesen "döbbenetes" az, hogyan osztályozzák a dohányleveleket) mégsem gyújtanák rá, és nem azért, mert azt gondolnám, hogy "káros az egészségemre", egyszerűen biológiailag(?) nem érzek késztetést, hogy rágyújtsak, a környezetem meg nem hat rám ilyen szinten, alkoholt sem szoktam inni társaságban, ha "nem kívánom" (ez is régen volt már, akkor is ritkán),

  az egyik ismerősömnek volt szerencséje nem turistaként járnia Indonéziában, és valahol a "dzsungelben" megkínálták "Kopi Luwak"-kal, talán előtte szóltak is neki, hogyan készül, vagy már tudott róla, szerinte "finom" volt, lehet, hogy én sem utasítottam volna vissza...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért mert a kávézóba menet és jövet mozogsz, igy gyorsabb a vérkeringés tehát jobban hat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • meloban presszo kave kb 3 cseszenyi
  es otthon mindig torok kavet iszom ami kb 3-4 bogrenyi (3-4x2dcl)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • napi szinten 3-4 csésze kávét, 1-2 pohár teát iszom. Ezek hatása nálam a fogyasztások után olyan 10-15 perc intervallumba esik. Ha tehetem, inkább hunyok pár percet vagy sétálok a friss levegőn, utánna sokkal jobban tudok koncentrálni a kódolásra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • körülbelül mennyi(dl) kévét szoktatok meginni egy nap?


  Semennyit. Ha valamiért nagyon sürgős egy munka és éjszakázni kell miatta, akkor esetleg egy bögre tea segíthet (ritkán, 1-2 havonta), de az is visszaüt, mert az élénkítő hatás után egy időre mínuszba fordít és mire azt kiheverem, összességében semmivel sem vagyok előrébb vele. Én inkább enni szoktam - csokit, de nem csak édességet, bármi mást is, nem kell egészségtelen cuccnak lennie. A legjobb meg aludni egyet, utána minden sokkal könnyebb és gyorsabban megy :) Amennyire látom a kávé az emberek teljesítményét csak addig növeli valamelyest egy rövid időre, amíg éppen csak elkezdték inni. Aztán hogy megszokta a szervezetük, csak rosszabb lesz, mert kávéval sem hatékonyabbak már mint a nem kávézók, viszont kávé nélkül a béka feneke alatt kapaszkodnak, szóval a kávé max. a normál szinten tartáshoz kell nekik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd