Adatbázis adminisztrátor
2011-08-31T13:44:56+02:00
2011-08-31T14:08:32+02:00
2022-07-01T21:30:59+02:00
 • Érdemes ezzel foglalkozni, viszont az adatbázison belül is több terület létezik.
  Néhány:
  1.)Adatbázis adminisztrátor, ahol több különböző adatbázist (oracle, mssql, mysql, stb) kell adminisztrálni.
  2.) "Adatbázis specialista:" ahol egy adott adatbázis kezelőt tudsz programozni és adminisztrálni is (többnyire Oracle és MS-SQL hirdetéseket láttam).
  3.) Adattárház

  Érdemes eldönteni, hogy melyik irányba akarsz továbblépni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Kicsit félrevezető lehet a cím, de a bejegyzésben nem konkrétan állást keresek/kínálok, hanem érdeklődni szeretnék. Adott tehát egy szakma, nevezetesen az Adatbázis adminisztrátor, specialista, ki hogy szeretné nevezni (most különbséget ne tegyünk köztük, lényeg, hogy olyan állás, mely FŐÁLLÁS-ban adatbázisokkal foglalkozik. Kérem tehát, hogy az adminisztrálást a tervezéstől, optimalizálástól ne vegyük külön).
  Azért kértem, hogy egyben beszéljünk róla, mert minden hirdetés során más és más tudást kérnek a munkáltatók. Viszont a kérdésem arra irányulna, hogy 2-3 éves adatbázis tapasztalattal a hátam mögött érdemes annyira fejleszteni a tudásomat ezen a téren, hogy aztán _csak_ adatbázisokkal foglalkozzak? Vagy a csodálatos kis hazánkban ennek nincs létjogosultsága? Mert jövője van, ez egyértelmű - a világban. De sajnos már tapasztaltam, hogy ami külföldön szokás, menő, az itt nem divat.
  Hazánkban máig az a szokás, hogy a vállalati szoftverfejlesztő cégek az adatbázist a fejlesztővel terveztetik meg, és optimalizáltatják, nem tartanak erre külön specialistát? Mert amíg ez a helyzet, addig nem érdemes specializálódni. A jelenlegi webfejlesztési tapasztalatomnál szeretnék tovább lépni, és mindig is érdekelt a téma, sok kihívást látok benne.
  Akinek van ilyen saját/ismerősi tapasztalata, esetleg adatbázis adminisztrátor/specialista/szakértő, tudna mondani valamit a munkaerő piaci helyzetről? Sokat segítene a döntésben.
  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd