A .net fejlesztő az tulajdonképpen mi?
2011-08-29T12:29:41+02:00
2011-08-29T14:23:36+02:00
2022-07-19T05:13:11+02:00
 • Ebben az ágban nem vok túl informált. Thx a kiegészítésért!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Borland Developer Studio, a Delphi achitect változatai, a delphi prism mind alkalmasak a .Net kódok írására. A .Net csak egy framework és nem azonos a Microsoft által hozzá kiadott fejlesztőeszközökkel így bátran elvállalhatsz .Netes munkát delphis háttérrel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a nyelv az lehet c++


  Nevezzük inkább C++/CLI-nek a békesség kedvéért ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem elavult a kliens-oldal, de az biztos hogy a szerver-oldal meg cloud szolgáltatások/alkalmazások egyre nyomulnak. Pl. Onlive nagyon sikeres, mivel erős szerverek hozzák létre a játékok grafikáját, a kliensre pedig csak elküldi a képet, a kliens meg a billentyűleütéseket, egérmozgást küldi el a szervernek. 500-600 KB/s netemen, szinte egész jól játszható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jelentkeznék a munkára.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ASP-vel történő webfejlesztés, vagy Windows-os alkalmazások irását értik?


  Nyilván mindkettőt, de azért van más is, pl. webre kliensoldalon a Silverlight. Épp az a poén, hogy egy közös eszköztárral lehet lőni mindenre - persze leginkább Windows alatt, mert a .NET multiplatform "rokona", a Mono, nem kicsit le van maradva. Ráadásul éppen mostanában küldte el a fejlesztőket a Novellt megvásárló cég, és még küzdenek a fennmaradásért...

  Ha delphiben pro voltam, akkor ez is menne nekem?


  Én Delphiben pro vagyok, és ez is megy Ha Delphi-s háttérrel .NET nyelvet akarsz választani, akkor saját tapasztalataim alapján javaslom a C#-ot. Egyébként a C# vezető fejlesztője az az Anders Hejlsberg, aki a Delphi-t fejlesztő csapat vezetője volta Borlandnál.

  Én úgy hallottam, hogy a kliensoldali programozás elavult régóta


  Ja. Már csak az ilyen retró csávók élnek ebből, mint pl. én. Az igazi májer arcok már csak webszájtokat reszelnek HTML5-ben ájfónra.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindkettot szerintem. :D Delphirol altam at .net + c#-re, nem volt veszes ido, es nehezsegu. Szerintem nem elavult a vastagkliens fejlesztes, van sok melo ilyen teruletre is, nem minden a web.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól hogy valami .net még nem jelenti feltétlen az asztali fejlesztést. Az biztos hogy Windowsos környezetben kell fejleszteni, de semmi más. Ha Delphi-n kívül másban nincs tapasztalatod akkor lesz vele szenvedés, de egyébként a nyelv az lehet c++, vb, c#, sőt akár delphi is. De feltételezem te az előző ASP .net webfejlesztés álláshírdetés miatt kérded.

  Am a kliensoldal nem elavult csak rosszul értelmezik az emberek a híreket. (a java/android pl pörög fel pedig az is kliens oldal)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ASP-vel történő webfejlesztés, vagy Windows-os alkalmazások irását értik? Ha delphiben pro voltam, akkor ez is menne nekem? Én úgy hallottam, hogy a kliensoldali programozás elavult régóta. Valaki világositson fel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd