Számla külföldre 7-es adószámmal
2011-08-24T22:15:11+02:00
2011-08-25T15:55:42+02:00
2022-06-29T07:05:43+02:00
 • Szerintem az adott kérdésben számla kibocsátásához egyéni vállalkozónak kell lenned ...

  Tán mégsem..
  http://www.apeh.hu/archiv/adoinfo/szja/szesza_m.html

  A "szellemi szabadfoglalkozás" kifejezés nem adójogi kategória. Az ilyen tevékenységet végző magánszemély tevékenységét adóazonosító jel birtokában is gyakorolhatja, de ha a tevékenysége saját nevében folytatott rendszeres vagy üzletszerű tevékenység, akkor az általános forgalmi adónak alanya, és ezt a tényt az illetékes adóhatósághoz is be kell jelenteni, amely adószámot ad.A tevékenység az említetteken felül egyéni vállalkozás keretében is folytatható.
  Folytatható, de nem kötelező..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ingatlan bérbeadás kétségkívül példa. Példa a kivételre, amit teljesen másképp lehet kezelni, mint a gazdasági ügyleteket általában. Szerintem az adott kérdésben számla kibocsátásához egyéni vállalkozónak kell lenned ... (Mondjuk ezt ma már egy nap alatt el lehet intézni)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem ezt rosszul tudod, pelda erre pont az ingatlan berbeadas, amihez _nem_ kell vallalkozonak lenned, csak igenyelni egy adoszamot, azzal veszel pl. egy szamlatombot es utana szamlazhatsz (es fizethetsz SZJA-t)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magánszemély szerintem nem adhat számlát. Semmilyen formában. Számlát kiállítani tudomásom szerint csak gazdasági társaság tud. Itthon sem adhatsz számlát csak akkor ha egyéni vállalkozó vagy. Ha külföldön az vagy akkor adhatsz szerintem ugyanúgy. Könyvelőt kérdezz meg!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Könyvelőt kérdezz meg! Tök másként kell EU-n belülre és kívülre számlázni, és az se mindegy, hogy mi számít a teljesítés helyének (azaz, hogy pl. a weblapot te fogod hosztolni, üzemeltetni, vagy csak elküldöd nekik, stb.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem simán adhatsz róla számlát. Valószínűleg a számlakiadás napján érvényes árfolyammal számolhatsz a negyedéves adóelőleg számoláskor. ( lehet, hogy tévedek, nem vagyok könyvelő )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Bocs a kérdésért, de 7-es adószámom van kint (adószámos magánszemély) és külföldre kellene készítenem egy weblapot, de számla kellene róla a megrendelőnek.
  Adhatok számlát?

  Fikázós válaszokat nem értékelem

  Előre is kösz a segítséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd