Kedves munkaadók!
2011-08-19T00:46:15+02:00
2011-12-21T00:14:15+01:00
2022-07-19T05:12:21+02:00
 • amin egy informatikus éves fizetését költik el olyasmire


  Az másmilyen eset. Ott a valakinek a valakije kapja meg a pénzt jó előre olyasmiért, amit átlag soha az életben nem fog elvégezni - nem is akarta sohasem elvégezni. De tudod, valakinek mindent elnéznek, másvalakitől meg a tökéletes sem elég jó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még az is ok, hogy meg akarja úszni. Mindenki spórol, különösen ilyenkor, amikor nem megy úgy (válság). Na de a hülyeségnek is van határa. Gondolj csak a kiszervezésre. Mindent ki akarnak szervezni, de először az informatikát. Amikor jól dolgozik egy informatikus, akkor nem csodálom hogy csak annyi látszik, hogy +1/+x fő van a bérpapíron. Hát szervezzük ki, jön az okos gondolat. Nyilván akkor lehet kiszervezni, ha az informatikusi tevékenységet is csökkentjük. Az nem fog menni, hogy kiszervezés után ugyanannyi és ugyanolyan képzett fő legyen ott napi 8 órában, mint kiszervezés előtt. Igen ám, de ha mondjuk távmunkában végzi, akkor egyszer-egyszer elő fog állni az a helyzet, hogy "most nagyon kéne, miért nincs itt?". És amíg beér, esetleg a teljes dolgozói állomány áll miatta. Ez mondjuk egy eldugott helyen nem kevés idő lehet.
  És ez a kiszervezősdi akkor zavar különösen, ha amúgy nap mint nap találkozol olyan szerződésekkel, amin egy informatikus éves fizetését költik el olyasmire, amit a jelenlegi informatikus is meg tudna csinálni néhány napos melóval.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Az informatikust mindig mindenki megakarja úszni."


  Abban igazad van, hogy ha a fénymásoló szerelő kéri a kiszállási díjat, akkor a cégvezetőnek szeme sem rebben, bezzeg az informatikus miért akar pénzt?

  De az alap probléma továbbra is az, hogy amíg nem érzik a bevétel teremtő erejét a jó informatikának, addig akarják megúszni.
  Egy sok üresjárattal, döcögve "működő" (tipikus nem multi, magyar cég) nem értékeli a jó informatikát. Ez van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem nincs azzal bajom hogy kis Pistikék leverik az árakat. A Pistike ebből akar megélni, majd Ő is megtanul rendesen programozni, lesz családja is és akkor nem dolgozik majd olyan olcsón.

  A bajom azzal van hogy az amúgy teljesen jól képzett, ügyesen dolgozó gáz és vízvezeték-szerelő, akinek nettó 270e Ft is összejöhet egy hónapban (lásd másik topik) képes 200Ft-os órabéren (leosztva a profi projekt költéségét) webfejlesztéssel foglalkozni. Ahelyett hogy foglalkozna a gyerekével, a feleségével, barátnőjével, vagy elmenne horgászni. Bármit csinálhatna, mondhatnám hogy felszolgáló is lehetne a mekiben (hiszen ott is a dupláját kapná, ha még nem elég a pénz, amit keresett).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A programozók helyzete ezerszer jobb, mint a művészeké.


  Szép is lenne, ha halálom után lenne sikeres a szoftver, amit én írtam.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt elfogadom, hogy a másik ok, hogy sok fiatal srác szívesen foglalkozik számítástechnikával, és a kisebb szakértelmet, vagy kisebb kitartást igénylő munkák árát leverik. Sajnos a prog.hu-n megjelenő munkát kínálók jó része ez a kategória.
  Viszont ebben a programozás nem egyedi. A művészek már évszázadok óta tudják, hogy mennyire nehéz megélni zenélésből, könyvírásból, bármilyen művészi tevékyenségből. Sokszor még igencsak magas szinten lévő emberek sem tudnak belőle megélni. Minél érdekesebb és mindenki számára elérhető témáról van szó, annál inkább így van. A programozók helyzete ezerszer jobb, mint a művészeké.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szakember igénybevételének vannak hátrányai is:

  - Ha nem én csinálom, ki vagyok szolgáltatva másnak. Ha más csinálja, akkor is szeretném ellenőrizni a munkáját, ami úgyis erőfeszítés.
  - Bevasalja rajtad a sales/marketing, adminisztrációs költségeket, és az adót is a munkadíján felül.
  - Hiába ő a szakember, el is kell neki mondani, hogy mire van szükség. Ez néha akkora erőfeszítés, hogy megközelíti azt, mintha magad csinálnád.

  Összességében az emberek nem teljesen lükék. Meg van az oka, hogy bizonyos dolgokat maguk csinálnak; az elsődleges ok a szegénység.

  Igazából pénz csak abban van, amit vagy annyira nyilvávalóan nehéz megcsinálni, hogy Pistikének nyilávnvalóan semmi esélye nincsen, vagy amire olyan (cégeknek) van nagy szüksége, akik tele vannak pénzzel.

  Van egy ilyen mondás, hogy kövesd a pénzt. Globális kapitalizmusban élünk, a pénz nagyrésze hatalmas cégeken megy keresztül (pl. az emberek Tescoban vásárolnak, erőműből kapnak áramot, stb...), az informatikai ipar pénze ezektől a nagy cégektől csöpög lefelé; a szobafestő honlapja egyszerűen nem fizetőképes piac. Sajnos ez van. Se pénze nincs honlapra, se óriási szüksége nincs (értsd. nem fog az új honlap miatt sok pénzt keresni.

  Az emberek nem teljesen lükék. Ha valakit meg tudsz győzni arról, hogy pont a te szolgáltatásod igénybevétele miatt fog irgalmatlanul növekedni a bevétele, de Pistike segítséével nem, akkor nagy eséllyel meg fog bízni téged. Nem véltelne pl. hogy a top SEO konzultánsok mekkora pénzeket akasztanak nagyobb cégektől: tudják mutogatni, hogy menyivel növelik a bevételeket. De nem a szobafestők bevételeit.

  Igazából sok pénzt keresni nehéz. Gazdasági válságban kutya nehéz. Felesleges azon keseregni, hogy jaj de jó lenne, ha könnyű lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem márkaszervizbe, hanem egy hivatalos szervizbe viszem, ahol remélhetőleg autószerelő végzettségű és/vagy tapasztalt autószerelők fogják kicserélni a féktárcsám. De nem állítanám azt sem hogy olcsóbb, inkább csak közelebb van
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De én ugyanígy egy féktárcsát sem cserélek. Pedig biztos ki tudnám cserélni.


  Ezért emész a márkaszervízbe drágáért, nem pedig a szomszéd (autószerelő) Pistikével csináltatod meg ócsóért
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a "szegénység" ára.

  Inkább a hülyeség ára. De nem mi informatikusok kezdtük, csak mi adtuk a lovat alá. Az informatikust mindig mindenki megakarja úszni. Ezt a szomszéd Pistikék rontották el, akik átmentek segíteni, esetleg még okítani is teljesen ingyen. Mostanra mi lett ebből? Senki nem fizetne egy informatikusnak. Hiszen egy Windows telepítésnél is beírja a kódot és négyet kattint és kész. Nem kell hozzá szaktudás. De ott ül a gép előtt x időt, vagy elviszi a gépet a saját költségén és fogyasztja az áramát. Neki sincs ingyen, és dolgozik vele. Ha meg tudod csinálni, csináld meg inkább magad. Na de az se járja hogy Te csinálod, de közben mondjuk fel tartasz engem, mert telefonon 30 percet beszélünk hogy elmagyarázzam, hogy a nyomtatót ki kell csomagolni és össze kell dugni a géppel, hogy nyomtathass. Érdekes hogy senkinek sem jut eszébe úgy vakbélműtétet csinálni, hogy felhívja az orvost, hogy "akkor a szikével mit is kell csinálni"? De én ugyanígy egy féktárcsát sem cserélek. Pedig biztos ki tudnám cserélni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a "szegénység" ára.

  Ha pörög egy gazdaság, van munka, mindenki képes új és új munkát, bevételt találni, akkor sajnálja az idejét és mivel pénze is van, megveszi a szolgáltatást mástól.

  A tipikus osztrák szobafestő, aki ha hazamegy és az asszony szól, hogy elmozdult egy cserép, mit is csinál?
  Hív egy tetőfedőt, mert ő már dolgozott eleget aznap.

  Szóval ha politikusaink nem lefognák az országot, még eljöhetne az "álmod" (álmunk).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi sokszor veszünk. Megpúpozom sok minden jóval, és máris ehető. Nincs azzal baj. Az előre elkészített húsok se egészségesek és nem is olyan finomak mint frissen panírozva, de mégis veszik az emberek. És nem ebédel mindenki étteremben, gyorskajáldában. Anyukám fánkja is 100x finomabb, mint bármelyik bolti. Még másnaposan is finomabb, mint a "friss" bolti
  De érdekes hogy ezekre nincs ideje az embereknek. Nem állnak le otthon főzőcskézni, sütögetni, stb. Ezzel szemben leállnak weblapot készíteni, majd webshopot is készítenek. Pedig nem egyszerűbb. Mert ha kiszámoltatod velük hogy mennyit foglalkoztak vele, akkor kijön az a 200Ft-os órabér (jobb képességűek esetén), amiért én vagy bármelyik másik "webfejlesztő" megcsinálta volna neki. Rendben van hogy nem 200Ft-os órabéren, hanem mondjuk 2000Ft-oson, de tizedannyi idő alatt.
  De sebaj, a festő elkészíti a weboldalát, én meg azalatt kifestem a szobánkat. Nincs ezzel baj. Így dolgozunk mindannyian 200Ft-os órabéren. Mert az én festő munkám se ér többet És mindketten pocsék munkát végeztünk. De a legborzasztóbb, hogy van rosszabb festő is nálam, és van rosszabb webfejlesztő is nála...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó, végülis mirelit pizzát is lehet kapni, egyszer én is megkóstoltam :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyik szakma sem biztos, ha túl sokan űzik (pláne ha rossz minőségben).
  (Temetkezési vállalkozóra is mindig szükség lesz, de ha sokan lesznek a végén ők is ingyen fognak dolgozni.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ld. Fornetti
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • péksütemény sütőt nem lehet kapni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PHP programozóra is mindig lesz szükség. Csak nem ennyire.
  Egyébként lehet kapni házi kenyérsütőt, nem annyira biztos az a pék szakma se...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • pékekre mindig lesz szükség
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • http://weblabor.hu/munka/110557
  Ők is nagyon fejlődnek
  Hajrá, hajrá!

  Egyébként nem olyan nagy az igény a PHP fejlesztőkre. Alig akad 1-1 új hirdetés. És gondolom lehet mindegyikre vagy 1000 jelentkező... Mire lenne érdemes áttérni? Mondjuk hentesre nagyobb szükség van? Mondjuk így karácsony elött biztos jól menne a fa díszítés is. De a viccet félretéve, egyre jobban szemezek a forgácsoló szakmával. Vagy mit tudnátok ajánlani?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pont ezt linkeltem be pár sorral lejjebb, csak innen a prog.hu-ról. Amúgy nem kérnek lehetetlent, csak nehéz megfelelő munkaerőt találni és fejlődnek. Még az előnyök részben is sok olyan van, amit én nem is oda tennék. Nálam az MVC például alap. De az svn vagy git ismerete nélkül is a fejlesztő nem fejlesztő, vagy legalábbis csapatban még nem dolgozott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • http://weblabor.hu/munka/110458

  itt se sokat beszélnek a fizetésről, és amugyse az a aktegória mint amit keresnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az jó hír. Én drukkolok mindenkinek! Aki hazai körülmények között még fejlődni is képes, de pláne. Jól nyomhatják!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Asztmonnya fejlődnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom. Lehet hogy rosszul válogatnak. :)

  // megkérdeztem.

  Lackó Gábor... ismerős a neve, csak nem tudom honnan. De valami veszekedés rémlik, szerintem nagyon elküldtem valakit hasonló vagy ezen a néven a fenébe. De tutinem stylerses címen, arra emlékeznék. De valami Laczkó volt, az hótziher. A gábor nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na tessék, náluk is mi lehet a gond? Őket is már hányszor olvastam. Pedig a hirdetéssel szerintem nincs gond. Nem kérnek lehetetlent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szép.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egykori kérdésedre tessék itt egy gyakorlati válasz:
  How a Web Design Goes Straight to Hell - The Oatmeal

  A fentebbi oldalon állítólag egy vicc van. Fene tudja, tapasztaltam már dolgokat, amiken nekem nem sok kedvem volt nevetni. Szóval elméletben temérdek sok a webprogramozó, gyakorlatban viszont ki a bánat akarna folyamat ilyen pokolnak élni? Legfőképpen mert ki se fizetik rendesen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ez összetett lehet... okozhatja, hogy eleve olyan alacsony fizetést lőnek be, amiért kevesen mennek, és vagy gyenge tudással, vagy olyanok, akik azonnal lépnek, ha jobb adódik.

  Okozhatja hogy elköltözik a cég, és nem akar valaki 4 órát utazni naponta.
  Okozhatja fizetési csúszás, okozhatja hogy hülye a vezetés és/vagy a munkatársak, vagy az hogy megváltoztak az alkalmazott emberke körülményei.
  Még az is okozhatja, hogy meg akarják mutatni a konkurenciának, hogy őnekik ennyire jól megy.
  Okozhatja bármi más is, vagy ezeknek a variációi... de tény hogyahol nagy a fluktuáció, ott valamiért nagy a fluktuáió.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom valakinek mondanivalója volt.. mint a legtöbb előszedett topicnál általában. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd