Programok eladása ?
2011-08-16T15:28:48+02:00
2011-08-17T08:21:56+02:00
2022-07-24T12:11:20+02:00
 • Nálunk a windows-os kollégák épp ezért csinálták, hogy ami szoftvert lehetett, azt shared könyvtárakba telepítettek, így csak egyszer kellett őket update-elni.
  (nem kell véresen komolyan venni a fentit, tudom, hogy nem lehet mindennel megcsinálni)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Dehogynem. Még a windows frissítéshez is kell. A rendszergazdák már csak ilyen paranoiásak. De én megértem őket, csak egyszer ne úgy alakuljon egy frissítés, ahogy az M$-nél elképzelték. Ezt 300 gépnél egyszerre történő távolról javíthatatlan hiba esetén nem tudod kimagyarázni magad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A webes user intefész elég nagy szopacs tud lenni még mindig, bár a modern eszközökkel fel lehet hozni majdnem desktop szintjére, csak sok-sok munkával, és nem 17 évesen. Különösen PHP-vel kell nagyon-nagyon észnél lenni hogy ne szemetet gyártson az ember.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erre való a clickonce. És ahhoz nem kell rendszergizdai jogosultság az end-júzernek, hogy frissítsen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel nem fogsz pénzt keresni. Már csak azért sem, mert épeszű cég ilyet számlára vesz, és nem a 17 éves Pistike által PHP-ben megírt izékét, amikor profi rendszereket is vehet tizenezrért ami kipróbált, sok helyen használt és működik. És pláne nem olyasmit ami nem igazán webre való.

  Ha pénzt akarsz keresni 17 évesen, akkor inkább céges weblapokban, portálokban és CMS-ekben, webáruházakban gondolkodj. Ilyet sem egyszerűbb megcsípni, de előbb összejön.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Komolyabb: Java, C#.NET
  Azért komolyabb, mert jó (jobb) rálátásod lesz a programozási sémákra. Még PHP-ban is hasznát veszed. De ha PHP-val megszakadsz, akkor se lesz megfelelő referenciád mondjuk az SAP-hoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen a 94 a születési dátumom.
  Most lehet sokan azt gondoljátok hogy mit akarok 17 évesen pénzt keresni programozással, de gondoltam hátha összejön
  És a "komolyabb" alatt mit értesz? Én úgy tudtam hogy ebből is elég jól meg lehet élni :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És a usereknek általában rendszergazda jogosultságaik vannak? Vagy meg tudod oldani hogy más felhasználó nevében, esetleg servicekent fusson?

  Csabi94. Ha a neved után a 94 a születési dátumod, akkor inkább fejed szegd le és tanulj. Menj egyetemre, főiskolára. Mellette bohóckodhatsz a PHP-val is, de valami komolyabbat tanulj inkább. Célod egy multi legyen, ahol kapsz telefont, kocsit, benzint a kocsihoz, van munkaidő (igaz, nem ritka a 10-12 óra ), és van hétvégéd és szabadságod a sok sok zsozsó mellet, ami a fizetésed. A Linux és a PHP meg maradjon meg szórakozásnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom hogy nem keresem betegre vele magam, mivel ez az első olyan munkám amit egyszer eladásra szánnék, még 10-20 ezer FT-nak is örülnék.. :)
  És azért akarom webesre megcsinálni, mert nem akarok belemélyülni a desktop alapú programozásba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ClickOnce. Egyébként meg valóban jobb egy ASP.NET-es, PHP-s, HTML5-ös megoldás, mint desktop cuccal bohóckodni. Ilyen kis ügyviteli vackokhoz bőven elég a böngésző.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • egyszerűbb az end-júzernek felrakni egy SQLite+.NET-es exe vagy Delphi kombót mint telepíteni egy komplett LAMP szervert csak a te programodért.

  Viszont rendszergazdával bíró cégeknek meg pont hogy nem így van. Csak példaképp amikor 6 telephelyen és 33 helyen kell kicserélni azt az exét, attól a falra másztam mindig. Aztán megunod, ravaszan írsz egy scriptet, ami figyeli hogy valami FTP-re tettek-e fel valami új exét. Ez persze csodálatos ötlet lenne, de csak azt érted el, hogy most már a scripthez is írhatsz majd egy scriptet, ami frissíti a scriptet, mert legközelebb van valami az exe mellett, amit még szintén le kellene szedni. És miután azzal a scripttel is megvagy, pont frissítened kell a .netet. Na abban a pillanatban fogod felhívni a plasztikai sebészt, mert annyira összekarmoltad magad...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nem igazán a PHP hatósugara, és nem is a kezdők játéktere.
  Ha PHP-ben akarsz ilyet csinálni, akkor először is sok-sok idő kell hozzá, másrészt jókora szakértelem OOP-ben és TDD-ben, mert ahhoz hogy egy picit is megbízható legyen a programod még a unit teszteket is le kell fedni unit teszttel. És nem fogod vele betegre keresni magad akkor sem, ha nagyon-nagyon jó vagy, mivel kismillió fizetős és ingyenes megoldás van a piacon, és nem csak webes de desktop is, ami 100x eladhatóbb, mivel sokkal egyszerűbb az end-júzernek felrakni egy SQLite+.NET-es exe vagy Delphi kombót mint telepíteni egy komplett LAMP szervert csak a te programodért.

  A Pistike bt-re pedig épeszű ember nem fogja rábízni a készletnyilvántartását, mert kissé kínos lenne ha holnap a Pistike Bt befuccsol és holnapután megszűnik a számlázás és a készlet kezelés a cégnél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez most még jelenleg elég nehéznek tűnik nekem, de úgy van ahogy mondtad. Meg akarok tanulni programozni és mellette szeretnék egy kis pénzt is szerezni :)
  És köszi a segítséget, utánanézek ezeknek a nyelveknek :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [DEL]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ebben az estben a megbízhatóság sem elhanyagolható szempont!

  Továbbá nekem is az a véleményem, hogy PHP framework nélkül nem állnék neki. Nálam a Yii a nyerő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És akkor ebből még kihagytad a picking-et, a pickingkígyót, LEFO, FEFO, FEFO, stb, SSCC + EAN128-at. Meg még sok mást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amíg scriptnek nevezed, addig keményen 0Ft-ért.

  Majd ha kész lesz a rendszer/program, na akkor már lehet beszélni árakról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy fejlesztőnek semmit. Egy cégnek akinek nincs szüksége erre, megint semmit. Ha valakinek pont ilyen kell, akkor talán megveszi. Ehhez viszont be kell mutatnod. Akkor ér valamit, ha komplett raktározási tevékenységet lefed. Ugyan én nem tudom jól a szakszavakat, de a következőket nem árt ha tudja:

  ** cikk törzs (vonalkód, név, stb),
  ** cikk kategóriák. Ezt igazából hierarchikus adatszerkezetben tudom csak elképzelni. Engem irritál, ha nem magam állíthatom össze a kategóriák szintjét. pl: egy jquery tree
  ** Partnertörzs
  ** receptúra. Egyes cikkekből kész termékeket lehet összerakni
  ** raktárkezelés. Több raktár. Bevételezés, raktárból átvétel, átadás, egylábas, többlábas mozgás.
  ** Bizonylatok megfeleljenek az idevágó jogszabályoknak. Például bizonylatszám. Utólag nem módosítható, stb.
  ** értékesítés. Kész termék értékesítése esetén a raktárból az összetevőket szedje le. Szállítólevél a minimum, de még jobb ha számlázni is tud.
  ** Esetleg webshop, vagy még jobb ha már létező webshophoz tud csatlakozni.

  Na most ha a célod az eladás, akkor ezek a minimum. Aztán lehet továbblépni és mondjuk eldönteni hogy kik a potenciális vevők. És megnézni, hogy ott mit kell tudnia a programnak még ezeken felül. Például egy étteremnél kellhet a cikkek kalóriatartalma, kellhet étlap kalóriával, stb.
  Aztán ha ez mind megvan, értékesítést végző modul nélkül nem sokat ér. Értékesítés meg nem egyenlő a számlázással, és a fogyás kezelésével. Hanem csatlakozni kell tudnod valamilyen pénztárgéphez. Na ehhez még kell a NAV engedélye is.

  Ha viszont az a célod hogy megtanulj jól programozni, és el tud magad adni egy komolyabb helyen, akkor ugyanez lehet a feladat, de válaszd meg az eszközeid. Én biztos hogy zend, vagy symfony, esetleg yii nélkül bele se fognék. A Symfony2 most jó választásnak tűnik egy kis tanuláshoz/fejlődéshez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hobbi szinten foglalkozok web fejlesztéssel. Nem végeztem egyetemet, se főiskolát.
  Itthon tanulok programozni, egész jól haladok, de később szeretnék ezzel pénzt is keresni.
  Nem ezzel akarok meggazdagodni, ez csak egy kis mellékes lenne. Amikor van időm akkor nekiállok valaminek és ha készen van azt el szeretném adni.
  És az érdekelne hogy ismertek-e olyan oldalt ahol ezeket a scripteket el lehet adni ?
  Ha igen akkor milyen áron ? Lécci ne azt írjátok hogy pl óránként 2000 FT-t számoljak, mert ami gy képzett programozónak 1 óra, az nekem több is lehet.. Szóval most írok egy "raktár" scriptet. Annyi a lényege hogy az oldal le van védve egy jelszóval. Ha beléptél akkor ott fel lesznek sorolva az áruk amik a raktárban találhatóak. Az áruk kategóriák szerint lesznek csoportosítva. Lehet majd kategória szerint is kiválasztani árukat. Ha árut vesznek ki a raktárból akkor lehet majd megjegyzést írni mellé, fel lesznek sorolva a raktárból kivett áruk. Lesz admin felület, ott lehet majd kategóriákat létrehozni, árukat hozzáadni stb..
  Ez szerintetek kb mennyit érhet? (ehhez már tudok viszonyítani..)
  És ha lehet akkor kíméljetek a hülye válaszoktól :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd