Fejlesztők - állás és kvíz
2011-08-07T19:16:20+02:00
2011-08-13T13:54:04+02:00
2022-06-29T07:35:23+02:00
 • A gesztusnyelvet a 21. században bízzuk a csimpánzokra.

  A kommunikáció 65-70% metakomunikáció, így arra egy elegánsat legyinteni, hogy az milyen elmaradott, kicsit erős, nem?
  Ezzel nem azt mondom, hogy csak élő vagy videó beszélgetésen keresztül értjük meg egymást, de jóval gördülékenyebbé tehet egy megbeszélést/párbeszédet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (pl. a gesztusnyelv), és az együtt töltött nem szakmai idő (pl. a kávézás) jobban elősegítik, mint egy olyan alig pár éves, még kialakulóban levő technológia, mint a telekonferencia.


  Ez csak a te alaptalan elképzelésed...
  A gesztusnyelvet a 21. században bízzuk a csimpánzokra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mindenképp megtisztelő hogy pont az álláshirdetésemet választottátok a személyes vitátok helyszínéül, de ha kérhetem, ezt tegyétek egy másik topicban. postoljatok egy linket rá, és ha valaki csak ezért olvasta, oda fog találni.

  csoportmunka vs. távmunka: mindkettőnek meg van a helye, és mindkettőt lehet rosszul is csinálni. az gondolom egyértelmű, hogy egy csoport több tud lenni mint az egyének összessége, és ha belegondoltok, az is magától értetődik, hogy a csoport megfelelő működését az évezredek alatt kialakult kommunikációs eszközök (pl. a gesztusnyelv), és az együtt töltött nem szakmai idő (pl. a kávézás) jobban elősegítik, mint egy olyan alig pár éves, még kialakulóban levő technológia, mint a telekonferencia.

  ha tehát a cél az, hogy egy olyan csapatot állítsunk fel, ami együttműködve nagyobb dolgokra képes mint a tagjai összegezve, akkor a távmunka nem működőképes alternatíva (ezt különben már a kortárs projektmenedzsment is felismeri, a kezdeti lelkesedés után már kifejezetten antipatternbe ment át a földrajzilag megosztott csapat modellje). viszont mint nagyon sok minden, ez is nézőpont kérdése - ha az ismert hibáknál nagyobb a várt haszon (pl. ha így be lehet vonni olyan szakértőket, akik nem tudnak helyileg ott lenni, vagy lehet úgy szervezni a feladatok leosztását, hogy a különböző helyen dolgozó emberek viszonylag izolált problémákat kaphassanak), akkor életképes alternatíva.

  szerintem semmiképp se szabad elvetni egyik vagy másik megközelítést, hitvita helyett érdemesebb inkább azon ötletelni, hogy melyiket hogyan lehet jól csinálni, nem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "egyszerre önálló munka és csapatjátékos"


  ez kb. minden normalis fejleszto ismerve
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ne csak szintaktikai hibákban gondolkodj, ennél azért bonyolultabb a feladat


  Ezt mar az elejen sikerult felfognom :)

  jellemzően nem is kell hozzá vs :)


  Olyan helyre nem is mennek, ahol papiron kell kodot irni. Az egyetemistaknak valo
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ne csak szintaktikai hibákban gondolkodj


  Hasonlót akartam írni amikor elolvastam de mivel kíváncsi vagyok arra hogy mik jönnek ki, nem lövöm le azokat amik szerintem poénok.

  A szintaktikai hibákkal én személy szerint úgy vagyok hogy azok max. az egyetemi prog kurzusokon lehetnek relevánsak. Nem ismerek komoly programozót akinek nincs valmai IDE fejlesztéshez.

  Morzel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a munka már csak olyan, hogy nem az érdekel minket hogy mi a véleményed a feladatról, hanem hogy meg tudod-e oldani.


  pwn3d!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez csak beugró, igaziból az a feladata hogy elterelje a figyelmeteket az "egyszerre önálló munka és csapatjátékos" vagy a "miért nem lehet távmunkában" szokásos flame témákról.

  ne csak szintaktikai hibákban gondolkodj, ennél azért bonyolultabb a feladat. jellemzően nem is kell hozzá vs :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De a legtobbet az segitett, hogy a helyukre ugrottak a { mikor bemasoltam a kodot :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jo sokat vacakoltam vele, mire lefordult :)

  Ezt papiron kellett volna mukodokepesse tenni az interjun, vagy VSxxxx-ben?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • CalculateHash - hát ez meg honnan pottyant oda?
  items.ForEach - no de tömbön kérem? talán egy ToList() közötte.
  override - és mit override-olnak, ha nincs mit?
  host - talán m_host, nem?
  protected - nincs értelme egy lezárt osztályban

  most így kapcsiból ennyi, nincs kéznél vsmankó
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a legtapasztaltabb fejlesztő se menekül meg attól, hogy néha kóddal kelljen foglalkoznia. neadjisten, az alá beosztott juniorok kódjában megtalálni a hibákat. a szintaktikai hibáknál a probléma gyakran nem ott van, ahol az ide aláhúz...

  ha az interjúig eljutsz, ennél értelmetlenebbnek tűnő kérdéseket is fogsz kapni. a munka már csak olyan, hogy nem az érdekel minket hogy mi a véleményed a feladatról, hanem hogy meg tudod-e oldani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lényegtelen, akkor is buta kérdés, már ha tényleg tapasztalt fejlesztőt keresnek és nem kódírót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a hirdetőt nem a syntax errorok érdeklik....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Simán aláhúzza az IDE, szerintem buta dolog ilyet kérdezni egy tapasztalt fejlesztőtől. Nem a nyelvtan a lényeg ilyen szinten már.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  c# / .net fejlesztőket keresünk budapesti munkavégzésre (projektre és hosszú távra is). Több éves tapasztalat szükséges, önálló munkavégzés és csapatban dolgozás készsége elengedhetetlen. Távmunka nem lehetséges, és nem akarom ebben a fórumban megvitatni hogy miért. Viszont hogy legyen min godolkodnotok, itt egy kódrészlet. Ki hány hibát talál benne?

  public sealed class MyWorker { protected IMyHost m_host; public IMyHost Host { get { return m_host; } set { m_host = value; } } public int Accumulator { get; protected set; } public override void DoStuff(Item[] items) { Accumulator = 0; items.ForEach(i => DoCalculateValue(i)); } public override void DoStuff(MyObjectContext context) { var itemsToProcess = context.Items.Where(i => CalculateHash(i) != CalculateHash(null)); host.SignalTotal(itemsToProcess.Count()); DoStuff(itemsToProcess.ToArray()); } public int DoCalculateValue(Item i) { int result = i.GetValueAsHuf(); Accumulator += result; return result; } }

  Akit érdekel a munka, keressen privátban. Feltételekről, munkáról, körülményekről szívesen írok, annyi támaszpontot adok, hogy a fenti feladat csak a beugró...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd