WebTechnikák.hu - vélemény

WebTechnikák.hu - vélemény
2011-08-04T21:18:37+02:00
2012-06-23T11:19:30+02:00
2022-07-19T04:22:24+02:00
 • Az analytics adatai alapján 2x akkor forgalom volt tegnap. Most lehet, hogy teljesen véletlen, de elég valószínű, hogy emiatt akadozott a szerver, mert több weboldal is van a vason és kifogyóban van a memória...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos nem gondoltam bele abba, hogy mekkora terhelést okoz majd ez a sok látogató ami a prog.hu-ról bejön

  Méred valamivel? Mert azon kívül hogy esetleg a google épp most indexelte be, nem hiszem hogy az innen megindult tömeg megfektette volna a szervert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy weboldal szerintem soha nincs kész, mindig lehet rajta kicsit javítgatni.
  Bár velem előfordult már, hogy a fene nagy javítgatás közben, rosszabb lett mint volt

  Ja, suszternek soha nincs jó cipője A minap én is akartam az egyik oldalamhoz faint fejlécet csinálni már végre. Erre betoppan egy haver: "kéne egy fejléc...". Gondolhatod, hogy megint nem a sajátomat csináltam meg. Azóta se értem oda... Ki találta ki ezt a 24 órát? Lehetne 48 vagy 36 óra is egy nap. Persze, akkor meg az lenne kevés. És ez a hsz is 2 perc volt legalább
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • @matt383: Sajnos nem gondoltam bele abba, hogy mekkora terhelést okoz majd ez a sok látogató ami a prog.hu-ról bejön. A weboldal alapvetően egy ismerős szerverén van ami mostanában kinőtte önmagát, és nem bírja a terhelést 1-1 forgalmasabb napon. A napokban lesz eszközölve egy kis fejlesztés rajta.
  Az oldal jelenleg elérhető, elvileg a rendszergazda dolgozik azon, hogy ne legyenek kimaradások.

  @Watcher: Köszönöm szépen, hogy kifejtetted a véleményed. A design-hez hozzáfűznék annyit, hogy valami nekem is hiányzik belőle. A közeljövőben lehet, hogy csinálok egy arculatfrissítést, egy új logót, stb, mert már vannak ötletek, de időm még sosem volt elég ... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálam azóta offline az oldal, hogy újra bedobtad véleményezésre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem is rossz az oldal szerintem. Manapság nagy kincs egy használható site. Biztos vannak hibái, de összességében nekem bejön.
  Mondjuk sorkizárt, de nem számít. Csak azért tűnt fel mert direkt néztem, mi lehet a hiba. Ettől még jól olvasható és egyébként is a tartalom érdekel. Olvasás közben nem tűnik fel. Esztétikailag nézve távolabbról meg jobban is néz így ki. Sokszor nem is értem egyeseknek miért olyan nagy probléma a sorkizárt szöveg, ha elég széles a szövegmező.
  A színek azok nagyon királyul meg vannak válogatva. Semmi csicsa, mégis esztétikus. Azonban még sincs olyan érzésem, hogy 'minimáldesigndivat' az 'Istencsászárvezesdszolgád...' Kicsit olyan Drupal/Wordpress hangulata van Artisterrel megbolondítva, de minek annyit szőrőzni. Használható, hasznos, ergonóm, úgy esztétikus, hogy nem megy használhatóság a rovására.
  Jó kis oldal ez!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos nincs akkora kapacitásom, hogy naponta kerüljenek fel cikkek, örülök, ha heti egy sikerül, de majd hátha nyáron több időm lesz ... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Naponta többször nézem, ahhoz képest ritkán frissül.
  A tartalom viszont rendben van, a cikkek jók és hasznosak. Tetszika stílus is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hiszem itt írtam, hogy ha jó lesz az oldal akkor nem törlöm a könyvjelzőből:) Na, nem töröltem azóta sem:) Köszi a WebTechnikák.hu-t
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeretnék nyomni egy "UP!" ot a témának.
  Lassan egy éves lesz az oldal, szépen gyűlnek a posztok és a témák.
  Ajánlom mindenki figyelmébe: http://webtechnikak.hu/
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Köszönöm szépen az hozzászólásokat!
  Mind a pozitív mind a negatívokat egyaránt.

  Így nagy vonalakban válaszolnék:
  Az oldalt azért kezdtem el, mert sokat bújom a külföldi oldalakat, amik hasonló témával foglalkoznak. Nap mint nap találok olyan cikkekkel, technikákkal amiről idehaza még nem is halottam. Ha ezeket megmutattam 1-2 ismerősömnek akik hasonló témában nyomulnak akkor szinte mindig valami újat láthattak.

  Ilyenkor eszembe jutott, hogy ezekről miért nincs itthon szó?

  Majd mikor elkezdtek gyűlni a könyvjelzők között a linkek, és rájöttem, hogy azzal, hogy végig gördítek egy hosszú listát, még nem tudom, hogy mit takar. Először részben magamnak akartam megcsinálni ezt az oldalt, hogy tudjam hova feljegyezni azokat az oldalakat, amik tetszenek. És ami fontos: Írjak hozzá magyarul egy pár sort, hogy tudjam mi is az amit épp nézek.

  Aztán rájöttem, hogy miért ne lenne ez publikus...
  Ezért kapott a projekt egy domaint meg egy rendes designt.

  Mondhatjátok, hogy ilyet bárki tud, összeguglizni egy kis tartalmat, és kiposztolni. Így van! De nem találkoztam hasonlóval, gondoltam egy próbát megér...

  Nincs író vénám. Inkább a programozás része érdekel. Nem hiszem, hogy a közeljövőben születnek tőlem nagyobb volumerű írások.
  Nincs sok időm beleásni magam minden egyes témába külön külön. Hülyeségeket meg nem akarok összehordani olyanokról, amihez nem értek.

  Ezért is nem lett komolyabb post a "MotionCAPTCHA" -ból.
  De azt itt leírtak alapján majd bővítem a cikket, ha időm engedi.


  Én inkább csak kipróbálom az újdonságokat, megnézem menyire kezelhető, és ha tetszik, úgy gondolom, hogy fel tudom majd használni akkor elmentem. Ezek közül kerülnek ki a cikkek.

  Viszont ha valakinek van kedved, ihlete írni azt szívesen veszem. Keressen fel privátban, szívesen veszem bárki jelentkezését, ha szeretne társszerkesztő lenni!

  A projektet mindenképpen folytatom. A pozitív és negatív véleményeket meg szívesen veszem kommentekben a cikkek alatt. Legalább én is tanulok belőle. Esetlegesen még 1-2 plusz infóval ezek alapján frissíteném is a cikket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindketten segíteni akarunk neki csak más-más módon. Vivát
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nehéz most reagálnom

  Egyszerűen hiányzik belőle a hozzáadott érték.

  Részben igazad van, de leírta, hogy mit fog nyújtani az oldal. Hol is? Nem jut eszembe a menupont neve de már idéztem, biztos tudod :)

  none

  Idézni akartam még de már elfelejtettem, hogy mit akartam válaszolni, nincs kedvem elolvasni megint amit írtál :)

  Jaj ez megvan
  Egy szónak is száz a vége több erőbedobást a cikkeidbe és akkor nem ér az a csalódás


  Amit még kevésbé illuminált állapotban írtam neki privit azt valahogy így kezdtem
  Ha nem csak linkelni akarsz külső oldalakra:


  Három dolgot írtam le amiről akár írhatna.
  Esoteric programming language:
  Össze lehetne szedni néhány érdekes nyelevt

  Web frameworks:
  Java, Ruby, PHP, Python... Össze lehetne írni a jobbakat.

  CSS grid layout generator:
  pl. Gridulator: Make pixel grids, lickety-split ezeket is össze lehetne szedni

  Gondolom amiket írtam se füle se farka :) A lényeg az, hogy hagyni kell hagy csinálja.

  [quoteKár volt megszólalnod] BY én
  Nem megbántani akartalak csak néha hagyni kell a dolgokat és majd kialakulnak
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kérdezte a véleményem és én elmondtam. Egyszerűen hiányzik belőle a hozzáadott érték. Mutatom mire gondolok.

  "MotionCAPTCHA – Egy lenyűgöző captcha alternatíva"

  Ebben a bejegyzésben megtudjuk, hogy készült egy program jQuery, HTML5 használatával ami kiszűri a robotokat szép és jó viszont nincs explorer támogatása és ennyi. A lényegről nincs szó a cikkben amit egy kommentáló meg is pendít mégpedig a biztonság kérdése.  Dutow
  aug 05, 2011 @ 00:52:11

  Én nem látom, miért lenne ez a cucc biztonságos. Tegyük fel, hogy elterjedne a technológia, és tényleg tartalmazna valami hatékony server-side részt is. Hacsak nem lenne ugyanúgy kivehetetlenné téve, mint a mai szöveges captcha rendszerek, mi akadályozna meg egy programot abban, hogy legenerálja a vonalat?
  Célszerű lett volna egy kicsit utánamenni ennek a típusú azonosításnak. Engem érdekelt volna egy kis történeti háttér, milyen biztonsági szintet garantál kik törték fel milyen módszerekkel stb. Szerintem az a technológia ebben a formában nem biztonságos amit arra alapozok hogy kb 1 -óra ráfordítással és 60-sor kóddal két azonosító képen sikerült átjutni a kíváncsiságból sebtében összerittyentett kódommal a kollekciójukból. Ezt a hatékonyságot egy backtrack algoritmust használva a duplájára lehetne növelni. Egy szónak is száz a vége több erőbedobást a cikkeidbe és akkor nem ér az a csalódás, hogy nem olvassák az oldalad. Ja itt a kód ami egyszerű mint a faék. Készül egy screenshot a vonalak színét figyeli ha talál megfelelő színt lenyomja az egérgombot végigköveti a színes vonalat majd egy idő után felengedi a gombot. A pipán és a cikcakk validáción simán átmegy.

  import java.awt.Rectangle; import java.awt.Robot; import java.awt.Toolkit; import java.awt.event.InputEvent; import java.awt.image.BufferedImage; public class VonalKovetes { private Robot robot1 = null; public VonalKovetes() { try { robot1 = new Robot(); robot1.mouseRelease(InputEvent.BUTTON1_MASK); Rectangle screenRectangle = new Rectangle(Toolkit.getDefaultToolkit().getScreenSize()); BufferedImage screenImage; screenImage = robot1.createScreenCapture(screenRectangle); boolean pressed = false; int counter = 0; for (int x = 0; x < screenImage.getHeight(); x++) { for (int y = screenImage.getHeight() - 30; y > 200; y--) { int c = screenImage.getRGB(x, y); int red = (c & 0x00ff0000) >> 16; int green = (c & 0x0000ff00) >> 8; int blue = c & 0x000000ff; if ((red == 218 && green == 218 && blue == 218) || (red == 219 && green == 219 && blue == 219)) { if (!pressed) { robot1.mouseMove(x, y); robot1.mousePress(InputEvent.BUTTON1_MASK); pressed = true; } counter++; Thread.sleep(300); if (pressed && counter > 400) { robot1.mouseRelease(InputEvent.BUTTON1_MASK); pressed = false; counter = 0; } robot1.mouseMove(x, y); } } } robot1.mouseRelease(InputEvent.BUTTON1_MASK); } catch (Exception ex) { System.out.println(ex.toString()); } } public static void main(String[] args) { new VonalKovetes(); } }
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem úgy értette, hogy magáról az ötletről mit gondolunk. Egyelőre nem nagyon látszik rajta, hogy miben más, mint a többi, de majd alakul.

  gmunkacsy, ha van kedved, csináld, aztán vagy bejön, vagy jól szórakoztál, én ennyit tudok mondani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Egyetértek.
  Egyébként nem is értem hogy miért kellene a komolyabb designt készíttetni egy bloghoz. Szinte mindegyikünknek van valami ilyesmije. Persze van aki nem hirdeti, de mindannyian kíváncsiak vagyunk mások véleményére is. És bármennyire is angol a programozás nyelve, nekem is jól esik magyarul olvasni valamiről. Főleg először.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, hogy miért kell elvenni másnak a kedvét. Kár volt megszólalnod. Ajánlom a figyelmedbe az 'Az oldalról' menüpontot. Ez a mi bajunk, fáj ha valaki csinál valamit :( Én kifejezetten szeretek magyarul olvasni.

  Van néhány ötletem, hogy miről írhatna gmunkacsy, privibe le is írom neki
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja tényleg mintha láttam volna ott egy pár össze guglizott cuccot, de azt hittem az csak teszt tartalom. Hogy mi a véleményem? Ha 15-évesnél fiatalabb vagy akkor ügyes vagy, ha idősebb akkor inkább hagyjuk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az oldalon nem a designt kell nézni, hanem a tartalmat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet bennem van a hiba hogy nem értem, de árulja már el valaki mikor és hogyan jutottunk el a saját készítésű weboldalaktól odáig, hogy ilyen harminc egy tucat templételt instant website konzerveket mutogatunk véleményezésre?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyébként rideg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Életképesség szempontjából leginkább mildy "igen, igen, nem" - jére tippelnék én is. Persze soha nem lehet tudni, hogy mi mivé növi ki magát, de a magyar piac mindenképpen erősen korlátos, bármilyen mértékű sikeresség esetén is.

  A designnal kapcsolatban egy apró észrevétel: Számomra zavaróak a háttérben lévő vízszintes vonalak, (mivel nem alignolnak a tartalommal, ahhoz meg túl ritkák és direktek, hogy egybefüggő patternnek nézze a szemem).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem tetszik, ügyes kezdeményezés! A témával sincs semmi gond, jó az úgy, ahogy van. Lényeg, hogy legyen sok-sok, folyamatosan frissülő tartalom.
  Meg egy facebook like gombot tegyél ki valahova... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem igazából tetszik. Az oldal is, a téma is.. lehet hogy amikor te nézted, másik volt.

  Az életképesség itt mit jelent? Ismertséget, szakmai kapcsolatokat, pénzt? Szvsz igen, igen, nem. Ill ha az elsőre utazol, lehet hogy angolul jobb lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A naponta friss adaton rajta vagyok! :)

  A WP theme pedig átmeneti. Szerintem ez se olyan rossz, mert a jegyzet füzet miatt kicsit témájában hasonlít az oldalra. De eredetileg tényleg nem ilyet akartam, csak nem találtam olyat, ami tetszett, lefordítható és ingyenes. De rajta vagyok cserén...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha tudsz minden napra friss tartalommal szolgálni akkor életképes. A MotionCAPTCHA nagyon tetszik, nem találkoztam még vele. Egyelőre könyvjelzőben van a webtechnikak.hu, ha nem lesz hasznos akkor törlöm :)
  Még valami, ez a wp theme borzasztó. Legyünk már kicsit komolyabbak, jobb lenne valami minimal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát mondjuk azt, hogy a tartalom amit szolgáltat másnak is hasznos-e...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez egy blog. Mit kell nézni rajta?

  Amúgy mit szóltok az enyémhez?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd