Online aukciós oldal adatbázismotor
2011-08-04T10:08:16+02:00
2011-08-04T13:49:14+02:00
2022-07-19T05:13:05+02:00
 • Köszönöm a gondolatokat !
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs tapasztalatom, egyik projektem kapcsán kacsingattam felé de aztán megoldottam MySQL-el. :) Mivel nem akarok butaságokat összehordani, átengedem egy olyan embernek az összehasonlítást, aki már mindkettővel dolgozott. Annyit óvatosan megjegyzek, talán a PgSQL erősebb triggerekben és tárolt eljáráasokban - és így talán érdemesebb ezt választani egy aukciós oldalhoz - de nem tudom biztosan a MySQL most hol tart ezen téren.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyáltalán nem idegenkedem a MySQL-től, csak úgy olvastam erre a célra más adatbáziskezelőt érdemes használni, ezért dobtam fel a kérdést. Viszont akkor úgy érzem maradok MySQL-nél, köszönöm !

  PostgreSQL mennyiben különbözik a MySQL-től ? Gyorsabb, lassabb stb. ? Van tapasztalatod benne ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a MySQL ugyanúgy megfelelhet erre a célra, ha megfelelő hardwaren fut, illetve ha az adatbázis meg a lekérdezések jól tervezettek (nem select * és társai). Egy hobby projekthez meg ne akarj már licenszt vásárolni. Továbbá, nyilván használni fogsz valamilyen adatbázis wrappert (például AdoDB), amivel meg is szűnik a problémád. Ha mégis idegenkedsz a MySQL-től, esetleg nézd meg a Postgre-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok !

  Szeretnék 'hobbi szinten', egy nagyon alap aukciós portált írni. PHP + MySQL kombót használok vagy 7 éve, de sok helyen olvastam, hogy nagyobb terhelésű oldalak alá nem javallott a MySQL, inkább Oracle és tsai (elvileg index.hu, vatera.hu stb. alatt is Oracle fut).

  Fő probléma, hogy a hobbi jelleg miatt nem tudok annyi pénzt belerakni, amennyibe egy Oracle licensz kerül.

  A kérdésem : van a MySQL mellett más, jobban használható motor, ami nagy terhelésű oldalak alá jobban való és ingyenes ?


  Köszönöm.

  Szerk.: még egy apró megjegyzés. Alá tudja valaki támasztani, hogy miért is nem jó MySQL egy ilyen aukciós oldal alá ? Átgondolva a legtöbbször használt művelet a keresés, listázás, termék megtekintés, tehát SELECT SELECT SELECT ..... arra miért is nem tökéletes a MySQL ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd