Melyik ELTE kollégiumban lehet tanulni?
2011-07-30T08:08:21+02:00
2011-08-05T17:54:54+02:00
2022-07-24T12:36:17+02:00
 • "Egy ilyen lerészegedős nap után, másnap mennyire tudsz figyelni a suliban?"


  Voltam én is így bent párszor és persze attól függ milyen órák vannak aznap. Még ZH-t is írtam néhányat zéró óra alvással és másnaposan(vagy még aznaposan?). Ezek tényleg eléggé visszahúzzák az embert, de a kolinapokat még ki lehet így backelni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Izé, szerintem a VUK az durvább, de lehet hogy csak lejjebb laktam. Mondjuk én eleve betoltam minden nap egy sört és általában részt vettem az action-ökön. Inkább azt akartam hangsúlyozni, hogy ha nem vagy totálisan antiszociális, akkor ha szükséged van rá, fognak hagyni békén téged. Ha a koliban teljesen passzív vagy, azt van aki nem nézi jó szemmel, de teljesen normálisan el lehet ott élni, csak kell úgy kell hozzáállni a dolgokhoz. Igazából nem is azzal lesznek gondok, hogy mások hagynak-e, hanem inkább azzal, hogy kicsit húz majd egy láthatatlan kéz afelé, hogy inkább lemenj egy partiba vagy biliárdozni, vagy valami szerepjátékos estre, stb. Ha sehova nem mész el, az is nagyon rossz, de ha mindenre ami lesz, az is. Meg kell találni egy kis arany középutat, ha pedig épp valami hangos buli van és te mégis tanulni akarsz, akkor általában valami könyvtár vagy ilyesmi hely megfelelő. Egyébként természetesen vannak akik este is buliznak és vannak akik minden nap szórakoznak valamennyire(de azért egetrengetni nem tud senki se minden nap!!).

  De simán ki lehet bírni, én nagyon szerettem a kolis életet és már várom, hogy felvegyenek. Egyébként tényleg annyi a lényeg, hogy se a teljes bekockulás, se a teljses bebulizás csapdájába ne ess bele. Na persze ez nem ennyire bináris és vannak átmenetek, de az a két rossz véglet.

  Na még privátban küldtem egy üzenetet, amit ide nem akarok kiírni, azt olvasd el!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a hozzászólást.

  Ezek szerint a NUK-ban és a VUK-ban nem vészes a helyzet. És éjjel is megy a buli? Vannak, akik minden este buliznak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy ilyen lerészegedős nap után, másnap mennyire tudsz figyelni a suliban?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Én két kollégiumban is laktam (NUK és VUK) és bár a második kicsit hangosabbnak és bulisabbnak tűnt, azért mind a kettőben megoldható lett volna akár az is, hogy nagyon stréberkedjen az ember. Mondjuk én alkatilag nem voltam arra képes, de azért (főleg az első pár félévben) tanulgattam és követtem az anyagot.

  Ha tanulni akarsz akkor a legjobb az órák közötti szüneteket kihasználni, vagy össznépi tanulást szervezni megfelelő emberekkel. A gyakokat így simán meg tudod oldani és ezekkel a módszerekkel ha akarsz, akkor tudsz előadásanyagot is rendesen követni. A vizsgákat viszont a legjobb úgy megoldani, ahogy korábban itt mondták, hogy otthoni tanulás és bejársz vizsgázni, vagy akár koliban tanulás+lakás és bejársz vizsgázni (mindkettőt próbáltam és mindkettő működik), de tényleg az a fontos, hogy év közben ha lehet mindent értsél realtime lemaradás nélkül, zh-kat és a beadandókat oldd meg és akkor a vizsgára való felkészülés lesz csak egy kis keménység, ami kell. Ha ügyes vagy, akkor nem torlódnak fel a dolgok és nem maradsz le, akkor pedig el tudsz lenni viszonylag normálisan. A baj akkor kezdődik, ha el kell kezdeni futni a zsinór után és ha elveszted a gyeplőt...

  Az is sokat segít, ha IK-sokkal kéred magad egy szobába, de ennek is van előnye és hátránya is. Jah és ha lehet mozogj valamit, ne csak agyilag!!

  ui.: Most megyek MSC-re, nem rossz ez az egyetem, csak nem mindenkinek való. Én pl. most megjelöltem megint elsőnek, de a többi(győr - mérnökinfó, debrecen - hardverprogramozó szakirány) kicsit lowlevelebb lett volna. Igazából nekem az jobban feküdne, mert nekem az inkább a világom, de ezzel sincsenek gondjaim és legalább ismerem a helyet, meg a többi haver itt van, meg ilyesmi...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem részegedj le mint az atom! Tutira semmilyen zaj nem fog idegesíteni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gratulálok neked! Hát én nem vagyok ekkora zseni mint te, emiatt biztosan sokkal többet kell majd tanulnom. :)

  A megértős-tanulós fajtába tartozom szerencsére. Így eleinte sok időt eltöltök egy-két oldal olvasásával egy adott témában, mire megértem, de később könnyebben megértem az arra a témára épülő anyagokat.

  Remélem beletartozom az említett 1%-ba... majd kiderül :)

  Egyéb vélemények?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ELTE-re ne menj, nagyon rossz!
  A papírja jól hangzik, de amúgy nem jó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon köszönöm a linket, de tényleg... Eddig is főiskolás koliban éltem és tanultam, és használtam füldugót, de még így is néha idegesítettek a zajok:) Viszont azt sejtem, hogy egy pesti kollégium még hangosabb lesz, úgy hogy ide tényleg valami extra hatékony füldugó kell. Jól sejtem? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Napközben tanulnék és este pedig aludnék (valahogy)...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valószínűleg az én véleményemre nem vagy kíváncsi, mert kollégista voltam ugyan, de nem tanultam atom módon sohasem, max irodalomból meg történelemből dolgozat előtt a gimnáziumban.

  Irreleváns válasz:
  A ZH-kra való felkészülés nem nagy kunszt, az simán megy tetszőleges ELTE koleszban.
  A vizsgákra való felkészülés (természetesen fénymásolt jegyzetből) a következő módon kivitelezhető:
  1. Az első három évben (most BSc) otthon tanulsz, vizsgázni utazol fel (én így csináltam)
  2. Az utolsó két évben (most MSc) simán fel lehet készülni koleszban. Az ember olyan "módszereket", tudást, vizsgázási rutint sajátít el, hogy nincs probléma.
  3. Államvizsgára szintén otthon tanultam (összesen 2 hetet, napi 3 órát)

  Különben progtev mat. diplomám van (félig meló mellett, 4.0 körüli átlagos féléves eredményekkel), jah meg meló mellett egy PhD. :)

  Azt javaslom, hogy ne az ész nélküli tanulásra törekedj (a postod alapján azt sejtem, hogy hajlamos vagy ilyenre), hanem a megértéses, értelmezó tanulásra. Azaz amit nem értesz ne magold be, inkább értsd meg először több időt rászánva. Ha az első pár évben elsajátítod az alapvető gondolati sémákat (matematikával és informatikával kapcsolatban is), akkor utána már egyszerű a dolgod.

  PS.: Ha tényleg tanulni akarsz (1%), akkor: ELTE Eötvös József Collegium
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Napközben bárhol lehet tanulni, este ha történés van akkor zaj is van. De ha történés van és te tanulni akarsz, akkor rosszul csinálod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Azon kevesek közé tartozom, aki tanulni szeretne majd főiskolai évei során, legalábbis ez a terve még így iskolakezdés előtt állva.

  Kollégiumban szeretnék lakni és kíváncsi lennék olyanok véleményére, akik szintén tanultak, tanulnak vagy tanulni szeretnének a kollégiumban és nem csak bulizni.

  Melyik kollégium a legalkalmasabb erre a célra?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd