PHP fejlesztői környezet javaslat
2011-07-28T12:59:09+02:00
2011-07-29T15:27:23+02:00
2022-07-24T12:46:17+02:00
 • Mondjuk ez hozzáállás kérdése is. Amikor először felraktam az első linuxomat egy rakás 1.44-es floppyról senki sem tartott belőle oktatást. Volt egy unixos könyvem amiben benne voltak a főbb unixos parancsok és ennyi. A többihez szépen elolvasta az ember a doksikat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor is fura, ha egyáltalán nem tanítják.
  Elvégeznek 4 vagy 5 évet, és bele se tojnak az egészbe. Nem is érdekli őket, csak legyen meg a papír és kész. Utána bekerül egy kis céghez és elvegetál, mert Windowst installálni valószínűleg tud. Esetleg programozgat PHP-ban, mert azt lehet gányolni is. Azt hogy ezt hogyan lehetne jól, hatékonyan végezni, még csak ötlete sincs, mert ahhoz el kellene helyezkedni egy olyan cégnél, ahol kicsit jobb a munkaszervezés. De ahhoz neki is jobbnak kellene lenni.
  Arra kellene a főiskola hogy bemutassa a lehetőségeket, megismerjen olyan dolgokat, amit nem tud kikeresni a googleból addig, amíg nem is hallott róla, hogy létezik olyan. A másik eset meg az, amikor feltalálja a kereket, mert nem tudja hogy már ezer éve létezik és nem csak fából. Ehelyett tényleg az megy, hogy katódsugár csövek, meg buborék rendezés. Az utóbbinál az is baj, ha Te nem pontosan azt írod le, amit a tanár, vagy ha a pontosvessző lemarad, akkor is meghúznak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet hogy szánalmas képet ad de attól még tény hogy windows alatt mi a konzol parancsait (dir, copy, ...) linux alatt meg a linux konzol alap parancsait (ls, ...) tanultuk.
  Értelme nem volt, az óra ki volt töltve, az oktató azt tanította amihez értett.
  Az ssh-ról én akkor hallottam először amikor valami prog beadandót kellett úgy beadni hogy ssh-val be kellett jelentkezni egy géphez, feltölteni és ott egy kiértékelő programnak átadni a forrást.

  Ez van. Azt oktatják amihez van tanár. Nem azt amit kellene. Vagy szerinted már középiskolában is normális hogy azt tanítják hogy volt katódsugárcsöves számítógép, mi az a plotter, nomeg betéve tudj 2-es számrendszerben számolni? Viszont sose mondják el hogy mi az a driver, hogyan kell telepíteni, hogyan kell vírusírtót használni, biztonságosan webezni vagy esetleg hogy ha megveszel egy nyomtatót a boltban azt hogyan üzemelheted be magadnak???

  Morzel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát eléggé szánalmas képet ad a felsőoktatásunkról ez a mondatod. Szörnyű hogy informatikusok úgy kerülnek ki az egyetemekről, főiskolákról, hogy Linuxszal még csak nem is találkoztak. Elvileg az ECDL vizsga is legalább 2 operációs rendszer ismeretét követeli meg.
  És ügye jönnek ide utána hogy nincs referencia munkájuk, ingyen is dolgoznának referenciáért. Az első referenciájuk lenne a diplomamunkájuk. És ha komolyan választják meg, akkor az elhelyezkedésben is segíthet. Persze nem egy 3 táblás projektet kellene összedobálni és mindenféle összeollózott körítéssel beadni. Ezen a szinten nem feltétlen a papír a lényeg. Persze hogy az is kell, de nem mindegy hogy hogyan.
  Egyébként az is jellemző, hogy aki PHP-ból írja a diplomáját, nem sokra megy vele. Én tuti hogy valami .netes eszközt választanék hozzá. Csak azzal nem ér rá elkezdeni foglalkozni az utolsó félév utolsó hetében.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha csak valami nagyon egyszerű kell, akkor ott a Geany. A másik amit még csak most tettem fel kipróbálni, a DSV PHP Editor.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tapasztalatlan embernek ezt több idő bekonfigurálni mint megírni a szakdolgozatot.

  Morzel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Virtualboxban egy "valódi" Linux?
  Esetleg SSH-val csatlakozni hozzá netbeanssel, vagy ami tényleg csúcsszuper, ha valahonnan megszerzed a zend IDE 5.5-ös verzióját.

  Én biztos nem fejlesztenék localhoston, főleg Windowson nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van netbeans és eclipse is. Én most netbeans+zend+phpunit+wampserver-t használok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én a XAMMP és a PHP_Designer 7 re tettem a magam szavazatát.
  a XAMMP nál a tényleg logikus elrendezés tetszett, a könnyü beállítás, és ésszerü indítás... win re egyértelmü nyerő.

  a designer nél meg a kódkiegészítés, és a kod snippet (darabkák) nyertek, amúgy ha valami jobb lenne, cserélném... rengeteg súgót kellett kikapcsolnom mert nem full kezdő vagyok és ezt nem tolerálja a progi :\
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia

  Én egy ideje netbeans-t használok, és zend framework-ot. Én is szakdogát írok épp. Netbeans-ben van ZF és Symfony támogatás is, szóval teljesen jó, hogy hatmillió osztályból kiegészíti, amire szükségem van, ill. metódusokkal is, ami nagyon hasznos, meg egész jól kommentel is. Amúgy xampp-al nekem még nem volt gondom eddig, linux alatt meg úgy is külön-külön teszem fel a dolgokat. Egyébként pedig mindenki a saját lovát dicséri, szóval ami neked testhez áll, azt használd.

  p
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aptana - site
  PHP Ed - site
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az eclipse PHP-s változatát én sem ajánlom.
  Én geditet használok, be lehet úgy konfigurálni különböző pluginekkel, hogy megcsinálja azt, amit szeretnél, nagyon kényelmesen használható. Windows alatt is működik, ha arra lenne szükséged.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Én Wamp-ot használok, nekem jobban bejött, mint a Xampp.
  Egyébként pedig van egy rakat használható program, hogy csak párat megemlítsek:
  Phpdesigner
  Eclipsenek is van php-s változata (bár tapasztalataim szerint pocsék)
  Netbeansnek php-s változat
  stb.

  Ajánlom még a templatekezelő rendszereket, amivel külön tudod választani a html és php részt (ha nem akarsz sajátot írni): link
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!
  Éppen a szakdolgozatomat csinálom PHP nyelven. Több gagyibb oldalt is csináltam már, mindet abban a környezetben, ahogy egyetemen vettük: XAMPP-al az Apache meg a MySql szervert futtatom, a kódot pedig NotePad++ -ba írom. Mivel nem írtam eddig nagy kódokat, meg annyira bonyolultakat sem, teljesen jó volt a NotePad++ ,de már úgy meguntam hogy mindig betöltögetni a file-okat. Az érdekelne, hogy tudtok-e javasolni olyan fejlesztői programot, amivel projectként lehet kezelni a php-t. Mint pl. Javahoz az eclipse. Ha pedig xampp helyett tudtok vmi jobbat, az is érdekelne, bár azzal meg vagyok elégedve teljesen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd