Ötletek egy design elkészítéséhez
2011-07-25T13:13:01+02:00
2011-07-26T08:08:32+02:00
2022-07-24T12:56:24+02:00
 • Nem valószínű, hogy letöltöm a mellékletet az elkészítés végett, de néhány link a megoldáshoz -> "lábléc mindig a lap alján legyen":
  http://www.code-sucks.com/css%20layouts/fixed-width-css-layouts/
  Dynamic Drive CSS Layouts- Tableless, CSS based templates
  Fixed Header & Footer Layout: A Beginner´s Guide
  http://www.ejeliot.com/blog/61
  XHTML, HTML és CSS oktatás -> (OldalfelĂŠpĂ­tĂŠs kialakĂ­tĂĄsa CSS-sel)

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  Itt van egy alap váz. Ezzel számos probléma van, kérlek segítsetek a hibák kiküszöbölésében. Azt szeretném megoldani, hogy a lábléc mindig a lap alján legyen, de min-height-el ezt nem tudom minden böngésző számára megcsinálni. mellékeltem a html-t css-t képeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • De "támogatja" csak kell a "pie.htc", a neten megtalálható.

  Nézd meg például ITT!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • IE 9 már támogatja az ilyesmit, az alatt meg...
  próbáltad már
  filter:
  -rel?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia, köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltál! :)

  Az a probléma azzal amit mondasz, hogy az explorer nem támogatja a box-shadow semmilyen formáját (ahogy a lekerekítést és a színátmeneteket sem) ezért képekkel kell megoldanom azt amit látni szeretnék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem sokkal jobban járnál, ha a design a mellékelt kép szerint nézne ki (gondolok itt az árnyékre), mert akkor nem kell a képekkel vergődni, meg hogy minden felbontáson ugyanúgy nézzen ki, hanem CSS-sel megoldható, egész könnyen box-shadow-val.

  Szerk.: egy fontos tipp, ha azt akarod, hogy minden felbontáson (közel) azonosan nézzen ki, akkor használj %-okat:
  mondjuk a -Fejléc-, a -Tartalom-, a -Lábléc- egy 'nagy' div-be kerüljön, ami mondjuk 80% széles, és tőle a margó balra 10%-os, esetleg, ha olyan kedved van, akkor jobbra is egy 10%-os margót tehetsz és akkor már a -Fejléc-, a -Tartalom-, a -Lábléc- középre is van igazítva.
  Az árnyékot meg úgy érheted el, hogy ennek a nagy div-nek egy box-shadow-ot adsz a CSS-ébe, szerintem valahogy így jól is nézne ki:
  box-shadow:0px 0px 15px #888;
  .

  És ha ezek (mármint a -Fejléc-, a -Tartalom-, a -Lábléc-) mind egy-egy külön div, akkor az elsőhöz meg az utolsóhoz adsz egy text-align:center-t és akkor középre vannak igazítva.

  Szerk2.: ja és még egy: bocs az árnyék miatt, hogy nem egyenes a vonal, nem teljesen pontos a kezem egérrel (ceruzával egy fokkal jobb)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Sziasztok!

  Azért nyitottam ezt a témát, mert szeretnék ötleteket kérni tőletek, a következő design megvalósítására Html + CSS segítségével. Photosop-ban összeraktam a leendő lapot, de még gondolatban sincs meg, hogy hogyan raknám össze kódban. Így nézne ki a dolog:

  Kép
  (a kép le van kicsinyítve hogy beférjen egy képernyőre. minden felesleges dolog ki van szedve belőle.)

  Egy kis magyarázat hozzá: A lap tetejére szeretném igazítani a szürke sávot úgy, hogy a böngészőt teljes szélességében kitöltse. A lap közepére (mindig középre igazítva) szeretném tenni a két oldalt árnyékkal elválasztott blokkot. Ebbe menne felülre egy, a szürke sáv magasságával megegyező magasságú fejléc. Alatta lenne az oldal tartalma, ahogy a kép is mutatja. A lap aljára pedig a lábléc kerülne, és ugyanúgy ahogy a fejléc esetében, itt is középre szeretném tenni az árnyékkal elválasztott részt, és a lapot széltében végig kitölteni a szürke sávval.

  Így terveztem a darabolást:

  Kép

  Én úgy képzeltem el a megvalósítást, hogy a felső szürke sávból az 1 px széles képet betenném a dokumentum hátterének, csak az x-en ismételve. Beraknék középre igazítva 4 div-et egymásba, ezeknek a sarkaiba menne a 4 darab árnyékolt elválasztó. A 4 div közül a legbelsőre beállítanék egy min-height-et 100 %-ra, hogy az alsó rész mindig a lap alján legyen. Ha ez megvan, mind a 4-et beletenném egy 100% széles és 100% min-magasságú div-be, aminek az aljára pozícionálnám háttérnek az alsó szürke sávot és csak az x-en ismételném.

  A probléma az, hogy a min-height az internet explorerben ki van lőve, így felejtős ez a megoldás. Esetleg tudtok rá valami hack-et, tippet, trükköt, vagy alapból rossz nyomon indultam el?

  Minden segítséget előre is hálásan köszönök!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd