PHP és Android
2011-07-19T19:04:57+02:00
2011-07-21T14:57:13+02:00
2022-07-19T04:52:34+02:00
 • Hogyhogy "sem"? Hol nem szalonképes még?

  OOP alapokkal érzésem szerint már tisztában vagyok, a mélységeivel is próbálok ismerkedni. Tetszik a megközelítés és ez JAVA, PHP felületen egyaránt kijön, mint "lényeg".
  Gyakorló programozók persze mélyebben - használhatóság nagy rendszerek építésében, és nem kevésbé biztonság oldalról is - láthatják az objektív különbségeket.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk úgy hogy a PHP nem szalonképes ezen a platformon sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Google: php android, az első pár találatban használható dolgokat találtam.

  ProgServ hozzászólásában leírtak is igazak, de mégis lehet PHP-ben is Androidos telefont programozni (prog.hu-s hír is volt róla). Azt érdemes tudnod, hogy a PHP alapvetően nem erre való, úgyhogy inkább a Java-s megoldást ajánlanám. Bohóckodásra jó a PHP Androidon, de ha alkalmazást akarsz kiadni, később androidos fejlesztéssel akarsz foglalkozni, akkor véletlenül se PHP-val akarj rá fejleszteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van egy PHP for android nevű projekt ami egy SL4A nevű dolog keretében képes arra, hogy PHP-ben androidos alkalmazásokat írhass vele (ugyanott találsz python-t is). Mondjuk ha komolyabb dolgot akarsz, az inkább java, viszont arra jó hogy akár egy buszmegállóban állva is lehet programot írni a mobilodon ha nagyon /verz vagy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A PHP szerver oldali szkript nyelv.

  Tehát amit a böngésző kap választ az már feldolgozott kód, HTML-t ad vissza általában.

  Vagyis az Android, iPhone, W7phone és egyebek számára készített weboldal csak abban tér el, hogy más méreteket kell használni grafikailag.
  Tehát más a CSS , és/vagy HTML kód grafikai része.

  Továbbá nem szabad böngésző specifikus kódokkal megszórni.

  És igen van rá igény! Sok cég a telefon marketekben saját alkalmazásként tünteti fel az adott "linket", gyakorlatilag a weboldalt mobilra is optimalizálják.

  Pénzt csak úgy kereshetsz vele, ha egy ilyen cég megbíz téged, amúgy pénzért ezeket nem lehet eladni.

  Ha van valami LAMP szerűség, tehát szerver futtató környezet Androidra, akkor bizonyára van benne egyéb potenciál is.

  (De magadat akarod szivatni, vagy mi a cél?)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Érdeklődöm és társalognék a témában is tapasztalt emberekkel. Tanuló vagyok. A JAVA nem áll messze tőlem. A PHP-t igyekszem OOP szemléletben mélyíteni. Érdekelnek a PHP mobil alkalmazásának lehetőségei, kiemelten Android felületen. Mi lehet belőle? Lehet-e belőle valami? Vagy felejtős?

  Ja, és Offline... Not Net.

  I
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd