Prog.hu fejlődés

Prog.hu fejlődés
2011-07-18T09:04:09+02:00
2013-02-15T11:31:07+01:00
2022-10-24T07:55:36+02:00
 • Betelepült az összes böngészőmbe egy Browse2save nevű bővítmény és az okozta a problémát. A törlése után, ill. másik gépről sem jelentkezett a gond.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a feature (reklám, linkként megjelenítve) egy új módi a prog.hu-n, vagy a gépem/böngészőm kapott el valami vírust?

  Ez engem is érdekelne. Elvileg a tartalomra sehol nem szabad rálógnia a hirdetéseknek. Ha csak egyszer fordul elő, akkor a tippem az, hogy renderelési bug vagy valami ilyesmi.

  Ha mégis ismételten jelentkezik, akkor kérlek szólj nekem (privátban vagy emailben) ill. ha tudod, próbálj utánanézni Developer Tools-szal, DOM Explorerrel, Firebuggal, stb. hogy pontosan honnan és milyen iframe-be vagy elembe töltődik be (screenshot jó lenne erről). Az segíthet annak felderítésében, hogy ez miként fordulhatott elő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes dolog ez a felhígulás/hozzáállás/stb téma.

  Valamikor még régen - már ahogyan akkorra én emlékszek, nem nagyon volt itt jellemző sem az, hogy még éppen csak a szárnyukat nyitogató kezdők arcoskodtak volna, sem pedig az, hogy az egyébként csak tudatlan embereket, akik alapból nem rossz hozzáállásúak, de mondjuk kisebb tudásúak, vagy gyengébb képességűek feleslegesen csesznének le...

  Most hosszú hozzászólást írhatnék itt arról, hogy akik folyton ledorgálják a kezdőket arra hivatkozva, hogy ne az ő idejüket rabolva kérjenek segítséget olyan problémákra, amiket ők kereséssel és referenciák olvasgatásával oldanának meg a helyükben, azok vajon mennyi időt töltenek el azzal (egyébként tök feleslegesen), hogy ezeket folyton beírják és hasonlók...

  Szerintem a megoldás szempontjából nem érdemes erről beszélni, mert általam nem ismert pszichológiai jellegű okok húzódhatnak meg a háttérben, viszont szeretnék felvetni egy megoldási javaslatot újfent:
  Mi lenne, ha több tier lenne a prog.hu-n?

  Olyasmire gondolok, hogy:
  -Továbbra is bárki kérdezhet, akár tök kezdő kérdéseket is és akár közvetlenül a regisztrációt követően.
  -De lenne egy inner tier, ahová meghívásos alapon lehet bekerülni, de bárki olvashatja az ottani vonatkozó hozzászólásokat. Sőt nagyon el se kéne különíteni az alap fórummotortól ezt a részt szerintem, csak kellene egy jogosultságkezelés.


  Ez amikor legelőször pár éve felvetettem, még nekem magamnak is elég feudális jellegű ötletnek tűnt, de úgy vélem azáltal, hogy legalább egy megkülönböztetett rész egyértelműen hű lenne az "informatikáról - szakszerűen" alcímhez esetleg olyan embereket is idevonzana, akik egyébként ódzkodnak a proghutól.
  Én sajnos több olyan embert is ismerek, akik szerint itt csak trollkodásokat és színvonalon aluli bejegyzéseket lehet olvasni. Szerintem ez nincs így. Sőt! Vannak igazán profi hozzászólók, mindenféle területen. Én pl. sokszor élvezettel olvasom ezeknek a komoly, de nem kioktató embereknek az értelmes hozzászólásait és véleményét, aztán ilyenkor úgy gondolom, hogy a kiemelés által, a belső körbe meghívó alapján való bekerülés lehetőségével talán egy kicsit normalizálódna a helyzet. Persze leginkább hozzáállás kérdése az egész, de talán segítene valami ilyesmi.

  Mit gondoltok?

  ui.: Nyilván csak olyat lehetne az inner tier-be meghívni csak, aki egyébként regisztrált felhasználó és jóvá is kéne hagyni ezt valahogy, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még lehet több is, esetleg van régebbi téma, amit most zártak le ebben a hónapban, de még az előző hónapokban szóltak hozzá utoljára, akkor azt nem fogod ott látni az elmúlt 2 hetében.

  Mondjuk erre is lehetne egy fejlesztés, hogy a lezárás időpontja alapján is sorba lehessen rendezni.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (Vagy rosszul használod az Adblock Plus-t? Nálam nincs ilyen.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a feature (reklám, linkként megjelenítve) egy új módi a prog.hu-n, vagy a gépem/böngészőm kapott el valami vírust?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Megneznek egy grafikont a top pontgyujtok egy ho alatt osszeszedett pontjairol mondjuk 2007-ig visszamenoleg!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • lenne, lehetne. ami zavaróbb, hogy a toplistában szereplők nem linkek. sőt, az adatlapon nincs olyan bontás, hogy adott időszakot lássak csak, esetleg grafikon - bár ez utóbbi gyanítom soha se nem lesz a prog.hu-n
  az is érdekes, hogy nincs "többiek" gomb pl alatta ahol a teljes havi lista lenne megtekinthető.
  de az igazán nagyon zsír mégis az lenne ha ezek a dobozok becsukhatóak lennének, és még meg is jegyeznék az állapotukat kilépés után is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Parancsolj. 19-et februárban, 590 pontért.

  Akit érdekel, az megtalálja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • na jó de azért jó lenne egy plusz infó, hogy hányat válaszoltunk meg, nem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha igaz lenne, akkor minimum 200 ponttal ott lennél te is de nem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Top pontgyűjtőknél ki lehetne írva, hogy hány db válaszra adtak választ zárójelben (10), mert már vagy 20ra adtam, de mindegyiket leviszik 10-20 pontokra 50 helyett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oki, megy oda is :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Legközelebb ide (moderálás után) vagy ide közvetlenül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem nagyon találtam témát, vagyis nem nagyon kerestem , inkább így a pontos, ez tetszik nekem, egy kérdés erejéig :D

  Tudástár»Programozási nyelvek»C#»
  Keresés a témák között

  Ez a keresés végre hajt egy C# keresést a tudástár C# nyelvében, remek, de amikor mondjuk teszem azt még1 dolgot akarnék keresni teszem azt ugyanitt, miért változik meg a keresés?????
  Miért nem marad a C# ben??????? Miért keres mindenhol?
  Pls ezt valaki fejlessze már le, hogy az első keresés után a 2. is ugyanott keressen...köszi :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen persze
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért abban egyetértünk, hogy Csizmás Kandúr (Daniell) troll, nem?
  (Többi észrevételeddel egyetértek.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nana, Carlos elüldözésében én is résztvettem, ne tessék mindent csizmás kandúrnak odaadni! :)

  Geri meg szvsz megérdemli.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy nem sül le a képedről a bőr, 'Csizmás Kandúr'.
  A legképmutatóbb ember vagy, akit valaha láttam, ami azért nagy szó.
  Nézd már meg, hogy némelyik embernek itt mennyi pontja van, te mersz segítőkészségről paopolni nekik? Lol.
  Nekem sincs sok pontom, de nem vagyok rá büszke.
  A profik egymással való flameléséről annyit, hogy nekem itt csak nagyképű kezdőkkel és veled volt flamem, az itteni profikkal mindíg kultúráltan beszéltünk meg mindent.
  Informatív kommented nem sok van, olyan még nekem is sokkal több van mint neked. Kommentjeidben az 'szvsz.' 'szerintem' szavak nem is léteznek, olyan biztos vagy magadban állandóan.
  Kevesen tudják rólad, hogy a jatekfejlesztes.hu-n sorozatosan kitiltottak téged, mert a haladóbb embereket üldözted azért, mert saját engine-t mertek írni. (pl. Carlos és Geri tudnának mesélni). (Valszeg. egy matektanár okozott nálad valmai traumát fiatalkorodban.)
  Azt sem tudják sokan, hogy utánamjöttél a P.vsNP blogomra még hónapokkal ezelőtt, és ott trollkodtál értelmetlen tinipoénkodásokat 'Csizmás Kandúr' néven.
  Az, hogy komolytalan troll vagy, azt megszoktam, de ez a képmutatás és ájtatoskodás ez nagyon durva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos, ha ez így van, akkor ez válasz a témaindító kérdésre.

  De remélem, hogy nem így van, nem ezt tapasztaltam a Tudástárban! Szerintem nagyrészt tényleg segíteni akaró emberek szólnak hozzá, nem csak azért, mert épp unatkoznak, hanem főleg azért, hogy mások, akik valahol elakadtak, tovább tudjanak lépni (mindegy, hogy kezdők, vagy haladók). Nem akarok konkrét neveket mondani, mert vannak néha, akik tényleg csak pontra hajtanak, de sok rendszeres hozzászóló utánanéz, komolyan agyal egy-egy problémán - néha igen egyszerű kérdésekre nagyon hosszú topic-ok születnek, mert többen többféle javaslatot adnak - akár részletesen kidolgozva is. Ebben sok múlik a kérdésfeltevő hozzáállásán!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A megoldásra úgy kapsz pontot, ha 100%-os kódot adsz át. Ilyenkor kapod a pontot és mindenki magasról tesz erre a topicra innentől kezdve.

  A szakirodalom és a doksi elég hamar elfogy, a profik egymástól tanulnak. Az más kérdés, hogy itt legfeljebb kötekszenek egymással, vagy önfényezés van, a kezdőknek löknek oda néha egy kis alamizsnát. Munkahelyeken is hasonló a helyzet, ez ilyen magyar mentalitás. Aki tud, az megtartja magának, a másik majd megtanulja, vagy fizet érte. A problémák kezelése is hasonlóan lokális jellegű. "Én megoldottam, amit kell, de ha nemjó a rendszer kit érdekel, nem az én dolgom". Szimpla kivagyiság megy mindenhol, nem a segítség, vagy a jószándék. Ez ellen már dacból is az ember elkezd flamevel küzdeni már csak azért is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel én is így vagyok. Ha két feladat közt pár perc kikapcsolódásra van szükségem, akkor általában ide jövök fel és nevetek egyet az álláshirdetéseken (a hozzászólókon). Ha azok nem frissültek, akkor belenézek egy-két társalgótémába. Tudástárat elolvasni sem szoktam. Bár néha megakad a szemem egy-egy olyan címen, amibe tudom, hogy öröm lesz belenézni:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát én akkor járok prog.hu-ra, ha unatkozok (vagy éppen kell egy kis szünet, mert már nem bírok koncentrálni), a tudástárba meg már csak akkor, ha tényleg az ég világon semmi dolgom nincsen és még csak ki se tudok találni magamnak semmit.
  Egyébként már csak a társalgó, meg ott is (a pár évvel ezelőttihez képest) inkább read-only.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát, lehet úgy is, magamból indultam ki, én nem azért járok a prog.hu-ra, mert amúgy unatkoznék; úgyhogy ilyen módon nem tudom értelmezni a hasonlatot (a kérdezők lennének a szomszéd, és én vagyok náluk vendégségben, szívességet tesznek azzal, hogy kérdeznek, én pedig úgy törlesztek a vendégszeretetükért, hogy segítek néha?). De ez már asszem másik téma lenne, hogy ki miért jár ide.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a többinek is van munkaideje, hobbija, családja, más dolga stb. Ami helyett itt segít a kérdezőknek. Ez olyasmi, mint ha a szomszédod időnként elkéri a fűnyírót, illetve állandóan veled nyiratja le a füvét.


  Szerintem aki itt van és válaszol az akármilyen kérdésekre, az azért van itt, mert ez a hobbija vagy kikapcsolódása a munkából. Ha jobb dolga lenne nyílván be sem jelentkezne ide.
  A szomszédos hasonlat inkább úgy van, hogy ha már úgyis egész nap a szomszédnál lógsz, akkor néha felajánlod neki, hogy segítesz füvet nyírni.
  Persze lehet, hogy eszedbe sem jut segíteni, hanem csak úgy proghu stílusban beleokoskodsz, hogy nem úgy kéne tolni a fűnyírót, na meg olyan fűnyírót amúgy is csak az amatőrök használnak, arról nem is beszélve, hogy az nem fű, amit nyír, hanem gaz és inkább nem is kéne kertészkedéssel foglalkoznia.. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • értem én, bár nem azért lettem programozó, mert szeretem, ha rám szállnak (sőt!), hanem mert szeretem csiszolni az agyam.

  Igazából talán el kellene különíteni azokat, akik kezdők (vagy bármilyen szintűek), és elakadtak valamilyen problémával; valamint azokat, akik másokon próbálnak élősködni. Bocs, ez durva kijelentés, de a válaszolók vs. jelentős része hivatásos programozó, és a többinek is van munkaideje, hobbija, családja, más dolga stb. Ami helyett itt segít a kérdezőknek. Ez olyasmi, mint ha a szomszédod időnként elkéri a fűnyírót, illetve állandóan veled nyiratja le a füvét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Félreérted szerintem, nem erről volt szó.
  Arról van szó, amikor valaki feltesz a tudástárban egy kérdést (pontosabban szólva kijelenti, hogy kell neki az adott feladat megoldása), de ő maga egy betű kódot nem írt és még csak nem is próbálkozott; ilyesmi.

  Példa - ez eredetileg a tudástárban volt

  A tényleges álláshírdetések szétszedése az esetek nagy részében szerintem is durva (nem is nagyon látod ott a kommentjeimet).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • érdemes nem csak hazai fórumokba benézni, keress külföldieket is. Sokkal hálásabbak a kérdezők is.
  Nem a prog.hu ellen beszélek, mert sokaknak sokat segít. Aki kis rászállást nem bír, nem való a programozói pályára.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mai termés:

  a kérdés felrakása volt hibás. A megoldás mind2 tökéletes, csak személy szerint a copy pastét jobban szeretem. :)
  (tévesen feltett kérdésre gondolatolvasással adott megoldások után írta a kérdező)

  Így próbálom, de nem tetszik neki:
  (ez volt a hibajelenség definíciója; jelzem Árnyék konkrétan bocsánatot kért, hogy mást mer javasolni, mint amit a kérdésfelvető erőltet), később:
  Valamiért nem hagyja és mysql hibával nem
  (hogy mi a hibaüzenet, az titok maradt)

  Ne oktasál már ki Mr. nyelvtan tanár ur!
  Ha azt kérdezném, hogy kel leirni Excelbe vagy Excelben akor jár az a pont! Ügyes vagy!
  (írta a kérdező annak, aki jelezte, hogy a kérdésfelvetés hiányos és értelmetlen)

  Ne izguljál már! :) ... Iszonyat randa ez a VB amúgy! :)
  (ez egy hosszú téma volt, ahol végig nem lehetett a kérdezőből kibányászni, mit is szeretne tulajdonképpen)

  Hello a következő példaprogrammal van gondom, egy hiba miatt nem fordul le a program
  (és egy 84 soros programkód, majd külön kérésre bemásolta a hibaüzenet képernyőképét, viszont magát a hibás sort nem)

  VB-t egyáltalán nem ismerem és nincs időm elmélyedni benne (a többi programozás nyelv sem nagyon megy), viszont kellene egy olyan makró...
  (szóval valaki írja meg helyette)

  nem panaszképpen írom, és direkt nem tettem linkeket, mert nem az a célom, hogy bárkit cikizzek. Csak szeretek hozzászólogatni (talán túl sokat is), hátha sikerül segítenem. No de aki annyira nagyot akar, hogy nulla tudással komoly programba vág, majd elvárja, hogy itt kész kódot kapjon, és pénz helyett pontokkal fizessen érte; ráadásul esetleg még nagy arc is... Tényleg elkeserítő tud lenni, és elveszi az ember kedvét a segítéstől!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A legtöbb kérdés olyan, amire fél perc gugli után tökéletesen kimerítő választ lehet kapni.


  És ha be mered tenni az arra mutató hivatkozást, akkor jobb esetben egy másik válaszadó onnan kimásolt válaszát fogadják el, rosszabb esetben bunkó paraszt vagy, mert nem hivatkozást, hanem megoldást kért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd