Pályakezdő/Gyakornok Web-Programozó
2011-07-17T11:52:01+02:00
2011-07-18T19:01:29+02:00
2022-07-19T04:52:49+02:00
 • Schonherz: menj be HR tesztet írni, és kérdezz rá, hogy a diákszövetkezet irodájával egy szinten lévő partnereiknél nincs-e lehetőség, cégnevet nem szabad írnom! :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Természetesen nekünk is kellett szakdolgozatot készíteni és azt megvédeni a záróvizsgán.
  Bár nem a reklám helye... a szakdolgozat, ami egy webáruház, aminek még sok hiányossága van, ezt szeretném majd tovább fejleszteni, bár a design tudom elég gyenge, én a funkcionalitásra igyekeztem helyezni a hangsúlyt, ennek van külön admin felülete, ahonnan a tartalmat lehet módosítani.

  Emellett adminkodok egy joomlás oldalon, a neten vadászok a templatekre, és a psd-kből készítek front-end felületeket. Igyekszem pixelpontosan vágni a képeket, minnél több repeatelést használni, persze ha olyan a design.

  A CSS-HTML már elég jól megy (bár tudom merészt ilyet kijelenteni!), emellett tanultunk PHP-t, MYSql-t, kevés javascriptet, még a JQuery-t szeretném ezek mellé kitanulni és úgy érzem sitebuild munkálatokban már be tudnék segíteni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vorenus85, azért pályakezdőként is fel kell tudni mutatni valamit. Te mit tudsz felmutatni az OKJ-val? Nem kellett semmilyen záró feladatot elkészíteni. A diploma szerintem ezen a téren is többet nyújt, hogy a diplomamunkád a Te beugród egy céghez. Te a webprogramozó OKJ alatt mit csináltál? Nem tanultad meg a szakmát? Mivel ismerkedtél meg ott?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom jól hogy pénzre ne számítsak ebben a státuszban...


  Ezt miből gondolod? Ne építs a prog.hu-s gyakornokot keresek ingyen témákra, az utóbbi időben láttunk belőlük párat. Én gyakornokként dolgozom és többet kapok és az egyik szülőm napi 12órában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem tudom hol néztél munkát de én azt látom hogy az állásajánlatok 90% a úgy kezdődik, hogy "fiatal pályakezdők jelentkezését várjuk" (nem véletlenül). Engem meg pont ez idegesít.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van gyakornoki lehetőség a nagyvárosokban bőven. Nézz körbe itt az állás rovatban, illetve egyéb oldalakon.

  De kollégámmal elbeszélgetve, olyan ember hiába talál ki magának problémákat, referenciákat, akinek nem volt még állása, ill. Igazi "hús-vér" problémákkal az ember egy munkahelyen tud találkozni.
  Ez nem igaz, szerintem nagyon gyorsan össze tudnánk itt szedni neked annyi tanuló feladatot, hogy évekig el lennél vele.

  Például, hogy ne mondjak nagyot írj meg egy saját CMS rendszert, több nyelv támogatással, template rendszerrel, alapvető seo lehetőséggel.

  Vagy írj egy webshopot, többszintű kategória kezeléssel, termék variációkkal(attól hogy az egyik termék színe fekete a másiké fehér, még nem feltétlenül külön termék).

  Alapvető MVC framework, routing, auth, helperek.

  Facebook, Twitter, Google API

  Az nem lehet kifogás, hogy nincs feladat..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv Mindenkinek!

  Egy olyan, kérdésem lenne, hogy a programozói szakmában, ezen belül is a web-programozói szakmában, milyen gyakorlata van a pályakezdők gyakornokként való alkalmazásának.

  Júniusban szereztem meg az OKJ-s oklevelemet, de ahogy nézem az álláshirdetéseket, lényegében mindenhova, már kész, és mélyreható ismeretekkel rendelkező szakembereket keresnek.

  Nyugaton megvan a kultúrája, hogy a frissen végzett, vagy végzős fiatalokat, gyakornoki pozicióban alkalmazzák, hosszabb idejig 6-12 hónap és így ismerjék munka világát. Természetesen nekem is volt gyakorlati időszakom a nyáron, de azt hiszem jobb ha azt nem kommentálom...

  Írták itt többen is ha pályakezdő vagyok kezdjek neki magamtól tanulni (mert képzés lófülét sem ér, max arra jó, hogy az embernek meghozza a kedvét az adott szakma iránt), referenciákat gyártani, amit persze csinálok is. De kollégámmal elbeszélgetve, olyan ember hiába talál ki magának problémákat, referenciákat, akinek nem volt még állása, ill. Igazi "hús-vér" problémákkal az ember egy munkahelyen tud találkozni.

  Mindenhova 2-3 éves gyakorlattal keresnek embereket, pályakezdőket inkább csak nyűgnek tekintik, és nem az esetleges potenciált látják bennük, én ezt vettem észre.

  Természetesen én is pályázok meg állásokat, de mivel pályakezdő vagyok, nincs még akkora szakmai tudásom amire támaszkodhatnának a munkáltatók, viszont valahogy meg el kell indulni...

  Szóval ezt a 22-es csapdáját szeretném valahogy feloldalni, és bekerülni a munka világába, és azon gondolkozom mostanában hogy ehhez a legnagyobb esélyem pályakezdőként, gyakornoki besorolásban van lehetőségem. Tudom jól hogy pénzre ne számítsak ebben a státuszban...

  Az lenne a kérdésem, hogy van olyan ember akinek sikerült így elindulnia a szakmában, van igény, kapacitás a munkáltatók részéről, hogy "beengedjenek" egy zöldfülű-gyakornokot a cégükhöz? Mert őszintén ezt a referencia gyártást, meg a tanulást, magamtól, félmegoldásnak érzem, nem hiszem hogy én magamtól tudnék olyan problémákat keresni, kigondolni és megoldást találni rá, amik a való életben előfordulnak...

  Várom a véleményeket minden oldalról, alkalmazói és alkalmazotti oldalról is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd