C++ Programozás tanulása
2011-07-15T20:31:56+02:00
2013-07-12T05:01:59+02:00
2022-06-29T09:45:40+02:00
 • Ó az nem baj, még élek igaz már nem programozás, hanem 3d modellezésbe kezdtem azóta, majd hátha pár embernek segítség lesz a topic, nem baj, hogy 2 éves :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Srácok, két éves topic.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia. abbol indulok ki, hogy nincs programozasi tapasztalatod. ilyen esetben 0-rol, egyedul, konyvbol megtanulni szerintem eleg kemeny (nem lehetetlen), es nem nehez rossz szokasokat osszeszedni amik berogzulnek :)
  en minimum egy jopar maganorat ajanlanek, biztos lehet talalni 4ed - 5od eves hallgatokat akik jok + jol tudnak tanitani, meg olcson. vagy egy fel ev egyetemen. legalabb, hogy egy minimalis szemlelet kialakuljon.
  pár haverommal összeültünk azt valamit összedombnánk

  nem bantasbol, de igy szokott kezdodni egy bukott projekt. SZERK: kicsit magyarazom, az osszeulunk nem eleg, nagyon jo szervezes, osszhang kell meg manageles (rendes szaktudas utan). gyakran van, hogy jo programozok osszeulnek es nagy semmi lesz belole es csak kidobott ido meg penz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagy közös projektnek szerintem minimum 1 évig nem biztos, hogy van bármi értelme is nekiállnotok.

  Oké nem tudtok C++-ul félév alatt eltudtok jutni egy olyan szintre, amikor már azt hiszitek, hogy tudtok benne programozni. (pedig nagyon nem)
  De ez még csak a kisebbik gond. Nekem úgy jött le, hogy előtte nem programoztatok másban. Tehát a nyelven kívül az OOP alapjait is meg kellene tanulnotok, tervezési mintákat, stb.. Egy összetettebb osztály hierarchia tervezése sem hasraütés-szerűen történik.

  + még valamilyen verziókövető rendszer megtanulása, ha már többen szorosan párhuzamosan együtt dolgoztok...

  Nem olyan egyszerűek a dolgok, mint elsőre gondolná az ember

  Sajnos könyvvel nem tudok szolgálni, mert személy szerint, mire neki álltam C++-t tanulni a programozás alapjaival már messze nem kellett foglalkoznom.(QBasic, TurboPascal, FreePascal, C vonal)

  Azért kalappal.


  ui.: amit 1 éves C++ tudással írtok kódot, azt rá 2 évre úgy kukáznátok, ahogy van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ITT meg tudod tanulni .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy bölcsész programozó.

  Szóval a programozás egy szép dolog. Sikerélményt ad, általa értékeled magadat, értelmet ad az életednek.

  Ez csak nagyon kevés emberre igaz és azokra is csak részben. A legtöbben ezt is csak ugyanolyan darálónak tekintik, mint a gyárban a dozobpakolást és nem sokkal több valóban, amit csinálnak. SQL scripteket irkálnak, a designerben huzgálnak formokat, meg ehhez hasonló nem túl kreatív, de anál monotonabb dolgokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Had szóljak már én is hozzá egy "Kezdő programozni akar könnyen és gyorsan" témához.
  A programozás egy hálás dolog. Nemnagyon történnek szándékos kicseszések, ami történik is az is sajnálatos bug ami előreláthatalnan. Nem így megy az emberekkel. A legtöbb kicseszés.
  A programozásért meg kell szenvedni. Sokan mondják hogy a kín nagyságával arányos a sikerélmény. Én ezzel csak részletbe értek egyet, legtöbbször azért kínlódunk mert haldni szeretnénk, és már kicsit tele van a tökünk, és már nem veszünk észre azt istenért se valami apró hibát amitől elakadunk. És mikor sok kín árán meglelem, akkor mondjam azt hogy ez győzelem?
  Hát nem.
  Vannak feladatok amiket megoldasz "frappansan". Ilyenkor mondjam azt hogy ügyes vagyok? Hát szerintem nálam jobb programozó azt megoldotta volna még gyorsabban mág annál frappánsabban. Akkor inkább hagyjuk hogy milyen jó vagyok, mondjuk inkább annak örülök hogy a magam színvonalán, nekem megfelelő mércén, rezonábilis idő alatt megoldottam egy problémát.
  Szóval a programozás egy szép dolog. Sikerélményt ad, általa értékeled magadat, értelmet ad az életednek. Szerintem kevés más hasnló dolog van az életben amivel hasonló lenne a helyzet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ajánlani nem nehéz, csak maga a szintaxis és OOP megtanulása még nem egyenlő a programozással, tervezéssel, algoritmizálással stb.

  Amit már mondtak a tartalomjegyzék alapján kezdetnek megteszi: C/C++ mérnöki számítások
  BME jegyzet: Szoftverfejlesztés C++ nyelven
  Referencia: A C++ programozási nyelv

  Ezenfelül még lehetne ajánlani matematika, algoritmus elmélet stb könyveket is egy raklapnyit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az alapján , hogy már átfutottam és jó könyv :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én annak idején ebből tanultam; ingyenes, de angolul van.

  Mondjuk a második kötet haladóbb dolgait (bonyolultabb template trükközések, többszörös öröklődés) elég inkább csak átfutni, és csak akkor nekiállni jobban felfogni őket, amikor tényleg szükségessé válnak. Így kevésbé fog megfájdulni a fejed a nyelvtől első nekifutásra
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi alapján ajánlasz könyvet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor én 14-évesen :D
  Szerintem se korai.... :D (láss engem)
  Könyvet , ha kell tudok ajánlani : c/c++ könyv +cd és az egész 500 ft (ha budapesten laksz) vagy , hogyha megkeresed az lsi-könyvkiadót (nemtudom , hogy van -e máshol boltjuk)
  De énis most írok , egy 2d játékot , bár kéne találnom valakit aki ért a multiplayer írásához :D ( single meg már alakul :D)

  De nem - nem késő , de kitartás tényleg kell , nekem a visual basic.net 2 hónap volt , kinyitottam a c könyvet és láttam rajta , hogy az egész (c/c++ + mérnöki számítások) több lesz 2 hónapnál :D

  Sok sikert!!!

  Ui: Tényleg , ha akartok valamit , akkor azt el kell tervezni( Nekem a falam tele van képekkel :D Menű felépítése stb.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ajánlotok egy-két könyvet, az engem is érdekelne.
  38 éves vagyok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Soha sem késő tanulni!

  Az egy rossz, de legalábbis hibás hozzáállás, hogyha úgy akartok bármit is csinálni, hogy na akkor írjunk valamit C++-ban (vagy bármiben). Először sajátítsátok el a nyelv alapjait, ami nem 1 hónap lesz, vagy 2. Ezt csak azért írom le, mert az összeülünk a haverokkal dolog a legritkább esetben működik, mivel nincs elég kitartás. Hogy miért?
  Minden haverodban megvan az, hogy végignyálazzon egy - két c++ könyvet, izzadjon a megértéssel, nyúzza a példakódokat, hónapokon és éjszakákon keresztül?
  Szerintem tudod a választ.

  Abba nem is mentünk bele, hogy a programozás nem csak nyelvismeret, sőt! A nyelv nem elsődleges.

  Kitartással sok minden lehetséges és, soha nem késő, főleg nem 18 évesen. Nehezen tudnék olyat mondani ami 18 évesen késő, talán véres bunyóba keveredni egy dömperért.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem későn kezded, hanem korán.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érettségi után vagyok és szeretnék C++ programozást megtanulni (18 vagyok) késő ilyenkor elkezdeni?, mert pár haverommal összeültünk azt valamit összedombnánk, garázsfejlesztésnek, persze közbe dolgozunk is, de ezt szeretnénk majd a közeljövőben továbbvinni.
  Ajánlotok jó C++ könyvet, amiben ellehet sajátítani ezt a programnyevet? előre is köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd