Honlapkészítés, szerződésminta
2011-07-15T12:37:45+02:00
2011-07-15T17:15:00+02:00
2022-06-29T09:00:48+02:00
 • Igen, javascriptnél tényleg nem tudom, hogy lehetne.. illetve egy ötletem van; végigpróbálod az összes funkciót, ilyen bemutatószerűséggel, közben alányomsz egy progit, ami rögzít mindent ami a képernyőn történik. Aztán nem a kódot adod át, hanem az .avit. Játszani ugyan nem tudnak vele, de garantáltan lelopni sem.

  Ez mondjuk akkor nem ér semmit, ha a megbízásnak része az is, hogy dolgozd ki a működési elvét. :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "hogy amíg ki nem fizetett, prezentálod hogy minden működik és tökéletes, de nem adod át neki."
  Yepp, csak ez sok esetben nem működik. Mármint design-nál ott van a vízjel, php-nál meg a saját szerver, viszont mondjuk javascriptnél már nehezebb a helyzet, ott max obfuszkálni lehet...

  Imho körültekintő igényfelméréssel sok problémát meg lehet előzni. Én csinálni szoktam specifikációt, aztán arra alapozom a szerződést. (Mondjuk ettől sok esetben megriadnak és visszamondják... :D)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyobb melóknál közjegyzőnél kell szerződést csinálni. kb 100 pénzbe kerül, de utána nem kell bíróságra járkálnod, mert nyert ügyed van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem elvetendő téma!

  A legtöbb problémát olyan részekben látok, amik egyenesen csapdát állíthatnak egy weblap készítőnek.
  Ilyenek, amiket ki kellene kötni:

  Főleg CSS, JS lapoknál kérdéses, hogy milyen browserekben működjön a lap megfelelően?

  Ha hozott grafikával jön valaki, akkor azt is ki kell kötni, hogy sosem lesz pixelről pixelre olyan egy-egy böngészőben a lap mint egy photoshop designban. Ehhez egy tanulságos cikk

  Keresés optimalizálásnál google helyezés beállítását öngyilkosságnak tartanám.

  Ilyen csapdákat írhatnátok még...


  Maga a vállalás tárgya részletezve, határidők, kapott anyagok, fizetés módja, ideje, nagysága stb. részleteket fontos lefixálni.


  Szerződés végére kerülni szokott egy olyan rész is pl.:

  "Jelen szerződés a szerződő felek aláírásával lép életbe.
  A szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. előírásai az irányadóak.
  Szerződéssel kapcsolatos vitáikat a felek megkísérlik peren kívül rendezni, amennyiben ez nem vezet eredményre, a XXX Bíróság illetékességét ismerik el."
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj ezzel, hogy akármit írsz a szerződésbe, az attól csak egy darab papír. Ha nem akarja betartani, nem fogja betartani.

  Persze elmehetsz a bíróságra, de az esetek nagyobb részében úgysem fogsz. Erre az egyetlen érdemi megoldás ha nem akarsz csúnyázni (Iván és Vologya társaságában megjelensz, hogy jó lenne fizetni stb), hogy amíg ki nem fizetett, prezentálod hogy minden működik és tökéletes, de nem adod át neki.

  És persze lehetsz árnyaltabban köcsi is, pl. ha van facebook oldala, beírod hozzá hogy micsoda öröm volt vele dolgozni, és azóta is mindenkinek elmeséled, mennyire korrekt partner volt.
  Valószínűleg le fog esni neki, hogy értetted, vagy lehet pontosítani a helyzetet. :D

  De a konkrét kérdésre válaszolva, amennyiben szerződésnél akarsz maradni, sztem írd bele hogy a teljesítési igazolások aláírása után azonnali kifizetést kérsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Számos esetben fordul elő velem, hogy a Megrendelő a megrendelést követően elkezdi az időt húzni mondvacsinált indokokkal, hogy minél később kelljen kifizetnie az elkészült munkát. Húzza az átadás-átvétel időpontját, későn szolgáltat adatokat, stb. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogyha van valakinek egy olyan szerződésmintája, amellyel részben az ilyen jellegű gondjait sikerült megoldania, ossza már meg velem/velünk. Biztos vagyok abban, hogy a jelenség nem egyedi.

  Köszönettel:

  IceWall
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd