Videólejátszás jelszavas hitelesítéssel

Videólejátszás jelszavas hitelesítéssel
2011-07-13T18:42:28+02:00
2011-07-13T20:00:22+02:00
2022-10-26T11:01:14+02:00
 • Mindenképpen PC-re, Windows-os felhasználókra optimalizálva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt kell eldüntenetek, hogy elsősorban milyen platformra szánjátok a tartalmat! PC-re? Akkor használjátok az MS tartalomkezelő rendszerét. Okostelefonra? Akkor nézzétek meg, hogy az android/iphone mit ajánl ezen a téren.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja értem, köszönöm szépen! Teljesen rendben van ha fizetni kell érte. Akkor belebújok a Google-be. Esetleg ha ismersz olyat, amivel van tapasztalatod, vagy hallottad mástól/olvastad, hogy jó és van elérhetőséged/linked hozzá, azt megköszönöm.

  Respect!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • pedig az
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A DRM egy általános fogalom, ami általánosságban digitális jogkezelő rendszert jelent. A Windows Media DRM az egy a sok ilyen rendszer közül.

  Egy komplex DRM rendszer kifejlesztése nem egy egyszerű feladat, fejlett kriptográfiai ismereteket igényel, a php szerepe ebben teljesen elhanyagolható. Inkább keressetek a barátoddal közösen egy már létező, bejáratott DRM megoldást és azt használjátok.

  Még akkor is, ha fizetni kell érte. Hiszen ti is pénzt akartok belőle csinálni, szal ez esetben valamilyen ingyenes megoldás használata jogilag és morálisan is erősen kérdéses lenne. Arról nem is beszélve, hogy az ingyenesség hívei nem fognak DRM rendszereket fejlesztgetni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oktatovideok my ass...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A következő igény merült fel egy ismerősömben, aki oktatóvideókat árul: Szeretné, ha a látogatók letölthetnének videókat (a formátum majd a megvalósításhoz alkalmazkodik) a weblapjáról, amik aztán a megnyitáskor jelszót kérnének. A jelszó nélkül nem lehetne megtekinteni a videókat, illetve ha azt egyszer megadta helyesen, akkor a következő megnyitásokkor már ne kérje a videó. Fontos lenne, hogy ezzel a jelszóval ezt a videót más gépről már ne lehessen megtekinteni (azaz hitelesíteni), azaz a hitelesítés online történjen meg.

  Ismer valaki olyan megoldást, amely hasonlóképpen működik?

  Ha jól tudom a DRM a Windows Media formátumoknál hasonlóan működik, de úgy tudom, hogy ahhoz nem jelszó kell, hanem certificate telepítés, ráadásul gondolom Windows-os szerver kellene a hitelesítéshez, igaz?

  Előre is köszönöm az ötleteket.

  ui: Azért tettem a PHP-s témába, mert jó lenne, ha PHP-val lehetne megoldani a videó megnyitásával kapcsolatos hitelesítést...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd