Java-editor
2011-07-12T22:49:57+02:00
2011-07-13T14:12:50+02:00
2022-06-29T09:41:57+02:00
 • Azért a legtöbb azon múlik, hogy ki kitől / milyen könyvből tanul.

  A felsorolt problémáid a streaming IO lib bonyolultságára vezethetők vissza, nem a nyelv alapelemeire.

  Én így tanítanám a JAva-t:
  Készítettem egy STDIO osztályt kezdőknek. Ennél eyszerűbb io nem nagyon képzelhető el, STDIO.readLine()-al kérhet be egy sort, és STDIO.println - el írhat ki. Unchecked exception-t dob, így nem kötelező hibát kezelni sem.

  Itt az osztály, ezt csak használnia kell a programozónak megérteni természetesen nem, mint ahogy más könyvtárak forrását sem kell megérteni:

  import java.io.BufferedReader; import java.io.IOException; import java.io.InputStreamReader; public class STDIO { private static BufferedReader in = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in)); public static String readLine() { try { return in.readLine(); } catch(IOException e) { throw new RuntimeException(e); } } public static void println(String line) { System.out.println(line); } }

  Itt pedig a template, amibe a kezdőnek a programjait kell írnia, benne egy 2 soros példával, ami echo-t csinál:


  public class Progi { // Ide tedd a függvényeidet: // függvényeid vége public static void main(String[] args) { // *********** Programod: ************* String line = STDIO.readLine(); STDIO.println(line); // *********** Programod vége. *********** } }

  De ezt nem vitaként írom, csak inkább segítségként azoknak akik most Java-val kezdenek. Valszeg a Python jobb kezdőnyelv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kössz mindenkinek sikerült átálítani+ a másik is jó+ kössz a tanácsokat :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mért hozzák fel sokan, hogy a java nehéz első nyelvnek?


  Természetesen minden egyénfüggő. Én Turbo Pascal-lal kezdtem még hetedikben. Utána PHP, mert az divatos volt. A Java-t 9-ben kezdtem el, és el tudjátok képzelni, hogy Pascal és PHP után micsoda felüdülés volt. Két év múlva már átváltottam C++-ra. Java-ban is egész jó kis játékokat raktam össze, de nem esett kézre a nyelv. (Ettől függetlenül, most is abban csinálok egy nagyobb hobbyprojectet)

  Amiért én nem tudom egy kezdőnek jó szívvel ajánlani a Java-t, mint első nyelvet, azok a következőek:

  -A nyelv szigorúan OOP-s. Tudom, hogy az elején lehet benne egy darab god objectet csinálni, amitől olyan lesz, mint bármely másik procedurális nyelv, de nem jó úgy leírni valamit (public class Program{ public static int main(...){...}}) hogy a programozónak fogalma sincs, mi az.

  -A beolvasás nem olyan triviális feladat. Persze, ezt is be lehet tanulni, és hosszú távon tök jó, hogy ilyen rugalmas, de egy kezdőt nem biztos, hogy ezzel kell terhelni.

  -Az elején nagy lehet a keveredés, hogy mit adsz át érték szerint, és mit referencia szerint. A csomagolóosztályok is meg tudják bolondítani az embert, nem is beszélve a String vs. StringBufferről.

  -A kötelező kivételkezelés sem tesz túl jót a nyelvnek.

  Hirtelen ezek jutottak eszembe, amik miatt nem ajánlom kezdőknek. Nekem a C/C++ a Java után kész felüdülés volt.

  Az a gond, hogy ma nincs olyan ipari nyelv, ami alkalmas lenne egy kezdőnek. A Pascal egész jó, de a benne megszerzett tudás utána kb. semmit sem fog érni.
  Nálunk az egyetemen ezt úgy oldották meg, hogy létrehoztak egy saját nyelvet és ahhoz egy fordítót, ami a lehető legegyszerűbb, mégis hasonlít egy nyelvhez és alkalmas arra, hogy az első négy héten begyakoroljuk a programozási tételeket. Utána C++-ra nyergeltünk át.
  Sok kezdő programozó nem értette, hogy minek kellett a Planggal vesződni, amikor azt sehol sem használják, én pedig csak mosolyogtam a nemlétező bajszom alatt, miközben a C++-ban olyan alapdolgokkal szenvedtek, amit az értelmesebbje Plang alatt begyakorolt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Java nyelv összességében egy egyszerű nyelv (direkt lebutított C++-nak készült) (egyedül a genericsek és az inner classok esetleg valamennyire advanced featureok) nyelvi szinten.
  Viszont a standard lib néhány helyen tényleg nem igazán kezdő barát. Valóban a streaming IO a legjobb példa erre.

  off:

  A Java hátrányai szerintem inkább haladóbb szinten jelentkeznek, az sem mind maga a nyelv miatt: nagyon szószátyár (ez a nyelv baja), hozzákapcsolódott egy olyan enterprise kultúra, ahol sokmindent túlbonyolítanak. Egyetlen példa szó sokmindent elmond: XmlParserSpringFactory. (És a Spring is pl. a korábbi EJB szabványok lightweightesítése okán jött létre...) Vagy egy másik szó: Weblogic. A Java-nek emiatt alakult ki úgymond underground ellenkultúrája, olyan jelszavakkal, hogy 'convention over configuration', meg olyan technológiákkal, mint a Ruby on Rails. Persze annak is megvannak a hátrányai.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Távolítsd el, töltsd le újra. A win7 morogni fog, de azzal ne foglalkozzál. Simán telepítsd végig aztán indítsd el. Találsz egy Fenster menüpontot, amiben lesz egy Kompotieren menüpont, azt nyisd ki és keresd meg a Sprachen beállítást. A jobboldali ablakban tudsz keresni, az english.ini file lesz az ami kell neked. Válaszd ki és kattints a jobbalsó gombra. Ha nem állt át a rendszer angolra, akkor lépjél ki és indítsd újra. Ezután már angol lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mért hozzák fel sokan, hogy a java nehéz első nyelvnek?
  Mate te java-val kezdtél, nehéz volt, és átváltottál inkább más nyelvre?
  Személy szerint java-val kezdtem, és egyáltalán nem volt nehéz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha Javázni akarsz, használd a NetBeans-t vagy az Eclipse-t! Mindkettő egyformán jó.

  Egyedül abban nem vagyok biztos, hogy jó ötlet egyből a Java nyelvvel kezdeni. Egy sima inputról olvasás 3 sor plusz a kivételkezelés. Indokolatlanul pilótavizsgásnak érzem a nyelvet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Mi köze ennek a programozás-elmélethez? Kérlek, a jövőben próbálj meg megfelelő kategóriában témát nyitni. Előre is köszönöm...

  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Miből tanulsz javat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az lenne a kérdésem , hogy valaki nemtudna-e küldeni egy működő java-editor verziót (Amit letöltök az német és mindig valami hibát ír ki(A nyelvet nemtudom lecserélni))
  Ittvan ahonnan letöltöttem: http://www.javaeditor.org/index.php/Main_Page
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd