C#,ASP.NET,Javascript,WPF,WCF munkát keresek

Címkék
zoli73
C#,ASP.NET,Javascript,WPF,WCF munkát keresek
2011-07-12T00:13:21+02:00
2011-08-02T15:10:40+02:00
2022-07-24T12:42:39+02:00
 • {cinizmus on}

  Ezt írtad Daniellnek:

  Te nem hiszem hogy megfelelnél egy agilis munkakörnél - nálam semmiképp sem.


  Szegény, a segítségedre siet, és így hátbadöföd?

  Most vagy annyira szét vagy esve, hogy azt sem tudod kinek mit írsz és amúgy nekem akartad írni ezt, vagy beleolvastál a másik topikba, és agilis C# prof.-ként nem bírtad nézni, hogy Daniell azon csodálkozott, hogy C#-ban hogy lehet plugint írni, ha nincsenek header fileok. (Pont az extrémen statikus nyelvek, mint a C/C++ a legkevésbé valók erre, Java-ban, C#-ban vagy még dinamikusabb nyelvekben ezek interfacekkel, classloaderekkel stb... teljesen mindennapos dolgok. Gyerekek, ugye nem próbáljátok bemagyarázni nekem, hogy a pluginrendszer készítés is 'túl akadémiai', nem elég 'agilis' dolog, amit 'álmomban' kell csak csinálni?)

  Eleinte kesztyűs kézzel bántam veletek, totál udvarias voltam, pl. nem írtam olyasmit, hogy 'nem felelnétek meg' akármilyen munkakörre, de amilyen az adjonisten..., mostantól nem hunyok szemet a butaságaitok felett.
  Ez a hozzászólás is azért született meg, mert elvesztettétek a jóindulatomat. (Figyelem, itt pl. a smiley és a túljátszás öniróniára utal, mégmielőtt minden humorérzék nélkül az 'önfényezés' lemezt vennétek elő.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tedd hozzá azt is, hogy egyes állásinterjúkon a prog.hu pontokat és fórumos aktivitést is nézik, hátha ijedtében elmenekül az illető.

  Szerintem nem csak a pontokat nézik, hanem a hozzászólások minőségét.

  Te nem hiszem hogy megfelelnél egy agilis munkakörnél - nálam semmiképp sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • - Visual Studio 2008-2010 Express prof., Ultimate alapok,
  - Expression Blend 4 alapok,
  - ASP.NET 2-4 Webfejlesztés prof.
  (scriptmanager,extenderek,web usercontrol /.ascx/,postback,webservice,updatepanel,stb.),

  - Javascript prof.
  (MSAjaxFramework,MS AjaxControlToolkit, jQuery, jQuery template, jQuery plugin architektúra, full OO JS /hardcore js/),
  - C# prof.
  Generikus típusok, teljes OO, öröklés,felülírás,static,virtual,stb. osztályok, interfészek,indexelők,többszálú programozás,Component Model,[..] osztály,stb. attributumok,listák és kollekciók,LinQ.
  Ezek használhatóak Java nyelven is.
  - WPF,WCF,Entity Framework,Unit Tests,Integrated Tests alapok,
  - Oracle SQL, PL/SQL prof. (szakértő)
  csomagok,tárolt eljárások,VPD,dinamikus SQL,szekvenciák, materializált nézetek, szinonimák, database link, v$.. nézetek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • P = NP? Szerintem ez fogják kérdezni ASP.NET interjún tutira.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeretném most már tényleg befejezni a flame-t.

  Nyugodtan felejtsd el, amit eddig írtam, összefoglalom a lényeget:

  Szerintem álláskereséshez ez a szöveg nem előnyös:

  Bármelyik témában, amit leírtam valós tapasztalattal rendelkezem, és 100%-os tesztet tudok teljesíteni akár 1 percen belül küldendő email-es feladatmegoldással - ami azt is igazolná, hogy ugyanazt a munkát én milyen időráfordítással csinálnám meg.

  Pályázós jelentkezéseknél ez nem mérhető, mert ott a fő hangsúly a tárgyalóképes fluent english, meg hasonló elvárásokon van, és általában nincs is valós feladatmegoldás - mint OO javascript.


  A 100%-os tesztes kijelentésed red-flag sok munkáltatónál, senkinek nincs akkora tudáa, hogy ismeretlen tesztek 100%-os kitöltéséről beszéljen.

  A másik kijelentésd is sajnos red flag, mert a cégeknek gyanús, hogy a te tudásodat nem lehet pályázós jelentkezésnél mérni. Mindenki másét lehet, de a tiédet nem?

  Előnyödre válna ha kivennéd a következő keresésedből ezeket a mondatokat, de te tudod.

  További jó keresést, én tényleg befejeztem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nagyon... nadamhu:

  mutass egy olyan ASP.NET ... webes állást, ahol a te agyszüleményeden kívül keresnek rajzolóalgoritmusos munkára jelentkezőt.

  Algoritmizálj álmodban inkább.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Daniell, ez nagyon erőltetett.

  Egyrészt ez a fontossági sorrendben a negyedik pont volt. Ma már nincs túl nagy jelentősége, de azért sok helyen nézik.

  Másrészt nem nézik mind a négy pontot mindenhol, ezeknek különféle kombinációi jók lehetnek. Vannak iskola nélküli jól teljesítő emberek akiket felvesznek, van akinek nincs mutogatható forrása sem és mégis felveszik, sőt van olyan fiatal pályakezdő programozó is, aki jó, de nincs még ipari tapasztalata, és felveszik.

  Harmadrészt ha hiszed ha nem, én nem aszerint alakítom ki a munnkapiaci szempontokról való véleményemet, hogy én miben vagyok jó. Röhejes struccpolitika lenne. Pl. nem végeztem summa cum laude-val, és nincs sok mutogatható forrásom (ezen majd próbálok változtatni).

  Negyedrészt meglehetősen nagyképű és hetyke stílusod van, amikor ilyeneket írsz, hogy 'Szimpla erőfitogtatás', 'Mintha megakadt volna a lemez az egyetemen algel előadáson'. De te dolgod.

  Ötödrészt pedig nyilván forrással tudom alátámasztani, hogy a jegyeket is sok helyen nézik. Ne velem vitatkozz ezen, don't shoot the messenger. Joel Splosky írta, akiről sokan nem gondolnák, de nézi a jegyeket:

  Advice for Computer Science College Students - Joel on Software


  Never underestimate how big a deal your GPA is. Lots and lots of recruiters and hiring managers, myself included, go straight to the GPA when they scan a resume, and we're not going to apologize for it. Why? Because the GPA, more than any other one number, reflects the sum of what dozens of professors over a long period of time in many different situations think about your work. SAT scores? Ha! That's one test over a few hours. The GPA reflects hundreds of papers and midterms and classroom participations over four years. Yeah, it's got its problems. There has been grade inflation over the years. Nothing about your GPA says whether you got that GPA taking easy classes in home economics at Podunk Community College or taking graduate level Quantum Mechanics at Caltech. Eventually, after I screen out all the 2.5 GPAs from Podunk Community, I'm going to ask for transcripts and recommendations. And then I'm going to look for consistently high grades, not just high grades in computer science.


  Nem olyan bonyolult ez. Amikor egy interjúztató előtt van 100 CV, akkor nem a prog.hu-ra jön fel embert keresni, hanem objektíven mérhető metrikák mentén próbál tájékozódni. Az ilyen metrikák mmind kényelmetlenek, mert nehéz fakelni őket, ez van. Ilyen metrikák a referenciák, a publikusan elérhető források, a telefonos, majd személyes interjú, és kis mértékben előszűrésnél egyes helyeken még a végzettség is egy szempont a sok közül.
  És ha olyat írsz magadról, hogy garantáltan 100%-ra írod meg a tesztet, az inkább árt mint használ.

  Egyébként meg jól mondod, a prog.hu-s pontok is egy áttekinthető mérőszám, és előny lehet (mondom úgy, hogy nekem nincs sok). Ennél közismertebb, hogy egy nagy jó stackoverflow pontszám jó lehet, Joel Spolsky ezt lovagolja meg az állásbörze oldalával. Továbbá egy színvonalas blog, vagy intelligens Quora szereplés, magas Hacker's News karma is jó lehet. (Ezek nagyrésze nekem nem magas) A lényeg, hogy mindenféle metrikákat is figyelembe vehetnek a cégek, az, hogy milyen betűszókat írsz magadról, az a legkevésbé megbízható információ nekik. Ez van.

  Kérlek a jövőben a személyeskedésre szomjazó pszichológiai elemzésem helyett inkább a mondandómmal vitatkozz, és konkrétumokkal, netán konkrét forrásokkal indokold a mondanivalód. Mert a valóság nem csak abból áll, ami neked vagy nekem éppen kényelmes, vagy tetszik.

  Na de tényleg túlrágtuk már ezt a témát, ha nem lesz semmi nagyon provokatív hozzászólás akkor kilépek a topikból.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • egyes cégeknél nézik a végzett iskolát, sőt esetleg a jegyeket vagy TDK-zást is.


  Ez is mi, ha nem önfényezés. Nézik, hogy hanyasra vizsgáztál analból 20 évvel ezelőtt? Ugyanmár. Egy adott témakörből valaki felejthet, vagy épp fejlődhet az évek során, egy régi adat semmit se jelent. Ennyi erővel az óvodai rajzaidat is megnézhetnék.

  Ez inkább azt jelenti, hogy te az utolsó iskolát valószínűleg summa cum laude végezted el és ezzel próbálo degradálni a topic nyitót, magad pedig magasabb szintre helyezni.

  Tedd hozzá azt is, hogy egyes állásinterjúkon a prog.hu pontokat és fórumos aktivitést is nézik, hátha ijedtében elmenekül az illető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Daniell, tudom, hogy te mindenkivel egyetértesz, csak hogy ellentmondhass nekem


  Nem, neked van üldözési mániád és én meg rájátszok.

  Jó persze a google meg az ms zsenikutató részlegénél vannak biztos ilyen kérdések, mert te kifejezetten ilyenekre vadászol. Az állások 99%-nál meg egy ordó nem sok annyi sincs.

  Annyiban szól rólad, hogy mindenütt hírdeted, hogy mennyire unod a zsíros fizetős projecteket, mert uncsik és neked kihívás kell. Ezért hangoztatod mindenütt az algel téziseidet. Vártam valami NP-vel kapcsolatos feladatot is, de majd még ezután jön az is biztos. Kicsit hasonlítasz a palira, csak ő meg mindent shaderben/CUDA-ban akar megoldani és csak az tud programozni, aki GPGPU-ban fej.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Daniell, te vagy az én emberem, te érted, hogy zoli73 miről beszél?


  írj körrejzolót csak négy alapművelettel, odáig, hogy detektálj loopot egy tetszőleges láncolt listában O(1) plusz memóriát használva csak, a láncolt listát nem módosítva
  ----
  Ezzel vitatkoznék egy algoritmuskészítő munkakör esetén.
  Biztosan érdekfeszítő lehet (talán C++-ban), mert ezeket objektumorientált eszközökkel kényelmesebb, IBM AI C fordítója meg úgyis leoptimalizálja majd (ha már elkészült) - interjún biztosan megkérdezik, hogy tudja a jelentkező használni a hagyományos gcc vagy más fordító helyett.
  (Részt vettem a Balabit Html/stb. konferenciáján, a C++-os előadás és nyomkövetés és optimalizálás + elemzés az ott volt, nem a láncolt lista... Online megnézhető.)


  Dehogy fitogtatok én erőt, sőt, egy mukkot nem értek az egészből, sőt a tagmondatok között sem fedezem fel a logikai viszonyt. (valami olyami, hogy látott egy kezdő C++-osoknak szóló előadást, ezért nem szabad viszonylag nehéz algoritmizálási kérdéseket kérdezni haladó C++-osoktól??? De hogy jön egy rjazolóalgoritmus feladathoz a C++ meg pláne az OO?)

  Vagy:
  Ilyen nincs a láncolt listában, de nem is mindenki érti, mert ez hardcoreJS/MSFramework/jQuery, és más területen tanulható, mint ahol esetleg git repository készül. Egészen más rendszerekhez és feladatokhoz használatos, mint az instanceof-os barkácsolás limitált környezethez...


  És ezt? Ez valami erőfitogtatás akar lenni? Limitált környezet, hogy az egyik legmainstreamebb nyelv egyik operátorának a működését megkérdeztem egy hardcoreJS full OO JS gurutól??? Manapság már a Javascript is akadémiai nyelvnek számít? Miért nem mondja, hogy ennyire nem mélyedt el a nyelvben és punktum, el van intézve?

  Daniell, tudom, hogy te mindenkivel egyetértesz, csak hogy ellentmondhass nekem, de itt nem az egyetem meg az algorizmizálás a lényeg, hanem hogy interjúkon kérdezni szoktak nehéz kérdéseket is, ezért lükeség leszögezni, hogy 100%-ban tud valaki válaszolni. (Akitől nem kérdeznek olyat, amit nem tud, annak ideje magasabb szintű munkakör vagy jobb cég után nézni.) Most az, hogy mi a nehéz kérdés az változó, de definíciószerint olyan, amire legtöbben nem tudnak válaszolni (pl. én sem), és a legtöbben idegesek lesznek tőle (én is, bár nem annyira mint zoli).

  Amúgy meg vannak cégek, ahol algoritmizáást kérdeznek interjún: Microsoftnál, Google-nél, Facebooknál startupoknál szinte csak azt, egyéb technológiai multiknál (Nokia, stb...) kicsit kevésbé, de még mindíg elég durván, egyéb (pl. pénzügyi) multiknál már kicsit kevésbé (de némelyiknél mégis, pl. Morgan Stanely és leányvállalatai), magyar KKV-knél talán a legkevésbé, bár azok egy jó részénél is (pl. a NavNGo-nál egy NP teljes feladatot kérdeztek). Ezt nem én találom ki, ezek tények, ez nem rólam szól.

  Amúgy ezt is én írtam:


  - legfontosabb: hogyan szerepelsz a technikai interjújukon
  - konkrétan hol dolgoztál eddig, és ott mi volt a te szereped?
  - Saját projektek? Egy erős, nagyon minőségi kóddal/projektekkel teli github repository nagyon sokat jelent ma már.


  Ez is biztos nagyon akadémiai hozzáállás, megakadt nálam a lemez az egyetmemen. Nem ám a cégek nézik ezeket...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg ne írj ide már semmit!


  Rendben! Borzasztóan felhúzod magad a legkisebb kritikán is, így nincs értelme beszélgetni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szimpla erőfitogtatás, nézd el neki. Mintha megakadt volna a lemez az egyetemen algel előadáson. Nem tudom én se konkrétan hol keresnek algoritmizáló embereket. Biztos van olyan hely, ahol mást se csinál valaki, mint 3D bubble sort algoritmusokat irogat egész nap, de a valóságban azért ennél árnyaltabb melók vannak szélességben inkább kell tudni, mint mélységben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jaja, nemreg olvastam, tenyleg a szakma csucsa ez a kis fv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Carmackos pelda C++.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • tisn, nadamhu: Hol láttad a leírásomban a C# tudásomnál pointerek használatát?


  Szamonkertem valahol pointerek hasznalatat?
  Csak annyi volt a lenyege a hozzaszolasomnak, hogy NAdam kerdesei szerintem nem tul jok, hacsak nem speci teruletre keres emberket. Bocs, hogy szetoffoltuk a topikot.
  (Az utolso par hsz-edet, vagy akar az egesz beszelgetest szedesd ki modival, kicsit eros szerintem a reagalasod.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • lájkolása a felületes olvasásnak magasfokon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd, én ilyen fasszságot nem tudok, és van melóm.:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért nem kell így reagálni ...
  Expresszen keressél:
  EXpressz

  1 hónapja így találtam, behívtak nem mentem be, majd visszaírtak.:)
  Fel a fejjel.
  Gondolom 73-as vagy, tehát hallgassál egy "öregre".
  Én 1960-as vagyok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te egyszerű, saját magadnak mondasz ellent:
  (egészen onnan kezdve, hogy mit csinál az instanceof operátor Javascriptben,

  majd:
  Erre adtál egy homályos választ, hogy azt jelenti, hogy 'típusazonos', egy olyan nyelven, ahol a legkevésbé triviális, hogy ez mit jelenthet.


  Tényleg ne írj ide már semmit!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Légyszi olvasd már el, hogy mit írtam, és keress más játszóteret magadnak. Szemtelenségnek is van határa.

  Munkakeresésnek nyitottam ezt a témát, te meg jössz itt mindenféle akadémikus dumákkal, csak te általad minősített kitalált tesztekkel...

  Hol kérted pszeudo kóddal?
  Nem ezt írtam?
  Meg ezt:
  color2 instanceof String; // returns false (color2 is not a String object)

  Mint butaságod bizonyítékát.
  Meg hasonlókat:
  valami.__proto__.__proto__


  Kit érdekel mit kértél, és hol?
  Én itt munkát keresek, és nem általad.


  Azt írtam, hogy professzionális JS, akár 100% teszt-el, nem azt, hogy professzionális akadémiai előadó, vagy professzionális elméleti szakember.

  csak azon akadt meg a szemem, hogy te minden tesztet 100%-re töltesz ki.

  hol olvastad?
  tisn, nadamhu: Hol láttad a leírásomban a C# tudásomnál pointerek használatát?
  Azt írtam, hogy a leírtakból 100% akár...
  Ami azt jelenti, hogy a leírtaknak megfelelő szinvonalú munkahirdetéshez.
  Tesztet az ad fel, aki munkát ajánl. Belinkelnéd a te ajánlatod?

  Nem tudtam?
  Hát idéztem mintákat is.

  Viszlát! (Ne ide írogass, ha lehet. Írogass inkább a munkahirdetésedhez.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a szupergyors 1/gyök(x) függvény. És zseniális.
  Na persze nem most a kódból jöttem rá, hanem olvastam erről régebben. Volt egy nyomozós cikk is, ahol az után nyomoztak, hogy ki találta ki (John Carmack-ék is átvették valahonnan ha jól emlékszem.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (Amúgy nem mondtam, hogy ne keress így állást, csak bekapcsolóstam egy beszélgetésbe és kifejtettem, hogy ez szerintem nem tartozik a leghatékonyabb módok közé. Remélem ez így nem számít trollkodásnak, mert nem akarok trollkodni, nem szép dolog.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elírtam a változónevet, a precízség kedvéért újra:

  'x instanceof y' kifejezés akkor és csak akkor igaz, ha 'x' prototype chain-jében [x, x.__proto__, x.__proto__.__proto__, ...] van olyan elem amely megegyezik (===) y.prototype - al.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hmm, javascriptben nem vagyok otthon, de a tobbire meg soha nem volt szuksegem. Biztos, hogy specialis munkakorokon kivul az ilyen kerdesek a jo munkaerot valasztjak ki?


  Nem feltétlenül ezek a tökéletes kérdések, de ahol elég nagy a jelentkezők mennyisége ott mindenképpen be szoktak tenni nem feltétlenül hunyott szemmel megválaszolható, kicsit gondolkodtató, vagy nem triviális feladatokat is. Hogy legyen mi alapján dönteni. Ezek a kérdések csak ilyenekre voltak példák, és csak azért írtam őket, mert megakadt a szemem a '100%-ra töltöm ki a teszteket 1 perc alatt' kitételen, ami valljuk be bullshitelés magasfokon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • instanceof: true, ha objektum típusazonos.


  Kértem, hogy pszeudokóddal írd le, hogy mit csinál ez az operátor. Erre adtál egy homályos választ, hogy azt jelenti, hogy 'típusazonos', egy olyan nyelven, ahol a legkevésbé triviális, hogy ez mit jelenthet. Ez szerinted 100%-os teszteredményhez vezet, amit állítottál magadról?

  Na jó, rávezetéssel az életben nem érnénk célhoz, mondom a helyes választ:


  x instenceof y

  kifejezés akkor és csak akkor igaz, ha 'x' prototype chain-jében [x, valami.__proto__, valami.__proto__.__proto__, ...] van olyan elem amely megegyezik (===) y.prototype - al.

  Nem szégyen, hogy nem tudtad, csak azon akadt meg a szemem, hogy te minden tesztet 100%-re töltesz ki. Komolyabb cégeknél olyan teszteket adnak, hogy még a jobbak sem feltétlenül tudnak válaszolni minden kérdésre. És ez így van jól, mert kellenek az inputadatok a felvételi döntésnél (ha mindenki tudna mindent, akkor hogyan döntenének, pláne ha túljelentkezés van?)

  Ilyen nincs a láncolt listában, de nem is mindenki érti, mert ez hardcoreJS/MSFramework/jQuery, és más területen tanulható, mint ahol esetleg git repository készül. Egészen más rendszerekhez és feladatokhoz használatos, mint az instanceof-os barkácsolás limitált környezethez...


  Ez a mondatod enyhén szólva konfúz, nehéz benne értelmet keresni. Mindenesetre komolyabb technikai interjúztatók bullshitelésnek minősítik az ilyen szöveget. Ezzel komoly interjúztatót nem lehet megetetni, hidd el. Próbáld csak ki. Sőt árthat is, mert még azt hiszik, hogy mellébeszélsz.

  Biztosan érdekfeszítő lehet (talán C++-ban), mert ezeket objektumorientált eszközökkel kényelmesebb, IBM AI C fordítója meg úgyis leoptimalizálja majd (ha már elkészült)


  Ebből én nem sokat értek. Mindenesetre ezek a feladatok a delikvens algoritmizáló képességét mérik. Hogy ennek mi köze van az OO-hoz vagy a C++-hoz abból nem értek egy szót sem. (Ezeket ha meg tudod oldani, akkor valszeg meg tudod imperatív, OO, vagy funkcionális nyelven is, itt nem az a lényeg.) Sokszor megengedik, hogy a kedvenc nyelvedet használd.

  Én nem azt írtam, hogy te nem vagy alkalmas az általad kért munkára, csak azt, hogy a kevesebb néha több, ezért nem érdemes olyat írni, hogy 100%-osan oldod meg a teszteket (azt gondolják, hogy ez az ember nem ismeri a saját korlátait), és hogy a cégek az interjúeredményekre, a referenciákra, és a publikusan elérhető source-okra jobban felkapják a fejüket, mint arra, hogy milyen betűszavakról mesélsz egy hozzászólásban. Ez nem az én szakmai értékrendem, hanem a cégekkel való tapasztalatom az iparban.

  De amúgy további jó álláskeresést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • pl. lehetne azt is kerni, mit csinal ez a fv?

  float MitIsCsinalok (float x){
  float xhalf = 0.5f*x;
  int i = *(int*)&x;
  i = 0x5f3759df - (i>>1);
  x = *(float*)&i;
  x = x*(1.5f - xhalf*x*x);
  return x;
  }

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon szívesen! :D
  A munkapiac nyílt. Nem kell, nem szabad a hazai piacban gondolkodni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (egészen onnan kezdve, hogy mit csinál az instanceof operátor Javascriptben, azon keresztül, hogy írj körrejzolót csak négy alapművelettel, odáig, hogy detektálj loopot egy tetszőleges láncolt listában O(1) plusz memóriát használva csak, a láncolt listát nem módosítva.


  Hmm, javascriptben nem vagyok otthon, de a tobbire meg soha nem volt szuksegem. Biztos, hogy specialis munkakorokon kivul az ilyen kerdesek a jo munkaerot valasztjak ki?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mit csinál az instanceof operátor Javascriptben

  Egy webes fejlesztő egészen más Javascript dolgokkal foglalkozik. (Mindent a megfelelő eszközzel érdemes programozni.)
  A NASA rover programozói igen, instanceof, meg [].slice(), vagy eval("var x=10; x++; x--; if(x){...:);}");
  instanceof: true, ha objektum típusazonos.
  Hatalmas hiba csak erre hagyatkozni, mert false eredményt ad vissza esetenként:
  forrás
  var color1 = new String("green");
  color1 instanceof String; // returns true
  var color2 = "coral"; //no type specified
  color2 instanceof String; // returns false (color2 is not a String object)
  ha-ha
  na és:
  new Array - []
  new Object - {}
  new Function, valami.__proto__.__proto__, valami.prototype, ...attachEvent???, ... addEventListener...
  Hát ez a lényeg. Néhol instanceof, de szerintem ez kevés.


  Én:
  this.initialize = ... {
  this.clickHandler = Function.CreateDelegate(...., this...)
  $addHandler(this.imageElements.shift(), this.clickHandler);
  jQuery(this.imageElements).each(function(){ this.style.top = "0px";});
  if(Object.getType(this.imageElements[0].control) == "Sys.UI.Extended...") {
  if (control in this.imageElements) {
  var behaviorEgyik = this.imageElements[0].control.getHandler("Sys.UI.Extended.Egyik");
  behaviorEgyik.set_ScrollPosition(100);
  //mert set_ScrollPosition-on keresztül a Sys.UI.Extended... propertyChanged örökölt methodus is le fog futni, pont akkor, amikor kell, pont abban az objektum/példány környezetében, ahol kell...
  var behaviorMasik = this.imageElements[0].control.getHandler("Sys.UI.Extended.MasikIs");
  //ez nem prototype, hanem Extender rajta...
  }
  var filteredImages = jQuery.grep(this.imageElements, function(...){...});
  var stringFormazott = behaviorMasik.get_ImageLabel().UpperAllFirstCharacter();
  // String.prototype... hát ilyen is van JS-ben (ECMA script - mint ActionScript alatt...)
  ...
  Ilyen nincs a láncolt listában, de nem is mindenki érti, mert ez hardcoreJS/MSFramework/jQuery, és más területen tanulható, mint ahol esetleg git repository készül. Egészen más rendszerekhez és feladatokhoz használatos, mint az instanceof-os barkácsolás limitált környezethez...
  Én megtudok valósítani minden mai böngészőn hibátlanul futó webes rendszert (javascript), mert ezen dolgoztam. Mások meg esetleg hónapokig azon gondolkoznak 1-2 ezres kódrészeknél, hogy miért nem működik még az onload eljárása sem.
  A komoly JS repo-k meg jQuery.org oldalon vannak, vagy MS AjaxFramework... oldalain. De az már lezárt kódkészlet, MS nem fejleszti tovább. (Ezekhez nem dolgoztam be, de ezeket használtam intenzíven.)

  -----
  írj körrejzolót csak négy alapművelettel, odáig, hogy detektálj loopot egy tetszőleges láncolt listában O(1) plusz memóriát használva csak, a láncolt listát nem módosítva

  Ezzel vitatkoznék egy algoritmuskészítő munkakör esetén.
  Biztosan érdekfeszítő lehet (talán C++-ban), mert ezeket objektumorientált eszközökkel kényelmesebb, IBM AI C fordítója meg úgyis leoptimalizálja majd (ha már elkészült) - interjún biztosan megkérdezik, hogy tudja a jelentkező használni a hagyományos gcc vagy más fordító helyett.
  (Részt vettem a Balabit Html/stb. konferenciáján, a C++-os előadás és nyomkövetés és optimalizálás + elemzés az ott volt, nem a láncolt lista... Online megnézhető.)

  Nem írtam sehol, hogy minden munkát én akarok, és mindenki hülye, vagy tapló, csak én vagyok ász.
  Annyit írtam, hogy a leírt tapasztalatom valós, és jelentős, nehezen megszerezhető tudás - ezzel a tudással keresek munkát, úgy hogy egy adott területen dolgozva a tőlem elvárható legjobbat nyújtsam.

  hol dolgzotál eddig

  Ha privátban kapok ajánlatot, akkor megy az önéletrajz + némi referencia.

  Kérem, hogy ezt a témát ne használja nézetek cseréjére senki. Ezt azért indítottam, hogy legyen végre munkám. Aki rover programozót keres, az fog találni, nekem privát-ba küldjetek ajánlatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez csak vicc, ugye? És akárki akármit mondhat egy interjú alatt.

  Akármit mondhat, de nehéz a helyes választ mondani, ha mondjuk az a feladat, hogy papíron programozz le egy nemtriviális algoritmust.
  A cégeknek valahogy el kell dönteni, hogy A vagy B jelentkezőt vegyék fel. Lehet, hogy A szerényebben fogalmaz, amikor a tapasztalatairól beszél, pedig mélyebb a tudása, mint B-nek. Ezért konkrét kérdéseket tesznek fel interjún. (egészen onnan kezdve, hogy mit csinál az instanceof operátor Javascriptben, azon keresztül, hogy írj körrejzolót csak négy alapművelettel, odáig, hogy detektálj loopot egy tetszőleges láncolt listában O(1) plusz memóriát használva csak, a láncolt listát nem módosítva.) Persze nézik a referenciákat is (hol dolgzotál eddig, ott mit csináltál, saját github repository, stb...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd