Pályakezdő webprogramozó munkát keres
2011-07-08T07:56:02+02:00
2011-07-10T23:56:06+02:00
2022-06-29T09:05:39+02:00
 • Eszembe juttatjátok a fiatalkoromat:)
  Egyetem vége felé (több mint 10 éve) a haverommal(illetve átnyúlt közvetlen egyetem utánra) megalakítottuk a Bt.-nket, abból az apropóból, hogy elnyertük a magyar parlament konferenciarendszerének megírásának lehetőségét. (persze olcsón)
  Az előlegekből éltünk, 4-en béreltünk Kispesten egy bútorzatilag lepukkant panellakást 40 ezerért. (Mondjuk legalább a szomszádság teljesen normális volt).
  Nekem külön szobám volt, igaz, vagy 6 négyzetméteres, és abba a számítógépemen és az ágyon kívül még be kellett súvasztani a (milliós értékű) magyar parlament későbbi hangmixerét, mert a PC-m azt is programozta. A falat átfúrtuk, a LAN miatt, mert a kliensprogramokat a szomszéd, szintén 6 négyzetméteres szobában írta a haverom, és a szerverre csatlakoznia kellett...
  Az előlegekből éltünk.
  Fast forward fél év, kimentünk Helsinkibe a Nokiához programozni.
  Egy töküres, bútorozatlan lakás, és egy-egy matrac várt minket. A második napon vettünk egy-egy tányért, egy edényt, meg egy-egy kanalt, villát. Szó szerint a földön ettünk (de az internetet bevezettettük). 1 hónap után rászántuk magunkat 2 székre és egy asztalra, meg egy használt TV-re. Igaz, akkor már havi nettó filmillió forintot kaptunk a Nokiánál, de nagyon spóroltunk, talán sportból is (pl. érthetetlen okból valami irgalmatlan olcsó bolgár tésztából főztük a spagettit), meg emlékeztünk a 'szegény' diákévekre...

  Protip: Egyébként aki extraolcsón akar kajálni, az főleg főtt rizst, meg néha zöldségeket egyen.. (Ez így még egész egészséges is...)

  Ma már 2 gyerekem van, és normál polgári életet élek: annyi költésgem van, hogy ha szignifikánsan kevesebbet keresnék, megszívnám. Ezért nem is nagyon ugrálhatok.

  Tanulság: amíg az ember egyefdülálló, a lehetőségek szinte korlátlanok. Amikor már család van, minden teljesen más.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rákerestem én is, ezt az egyet találtam, ami nem teljesen undorító... na de ide kés kell sötétedés után, és 2 ember már bajosan van meg benne. azok kívül a szomszédok is megérnek egy misét, én laktam már a nyolckerben, és olyan volt mint egy interaktív szociológiai tanulmány:p

  (az ingatlanos meg vagy 16 éves, vagy enyhe imbecillis)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyetemista voltal-e..?


  Csak fősulis, ott voltunk néha hatan egy szobában és jól megvoltunk, meg volt olyan is, hogy ketten nem egy majdnem akkorában... de akkor gyerekek voltunk még, és poén volt, nem áldozat.

  De. Nekem tavaly az Arpad hid kornyeken ajanlottak ilyent. Ha lejjebb vesszuk az igenyeket, nem kell Ikea butor meg miegymas (csoro ember ne legyen igenyes), ennyi penzert a belvarosban is kapsz lakast.


  Nos az ikea bútor az egyik legolcsóbb megoldás (ha a kanapéikat mondjuk nem vesszük, mert azok méregdrágák, és nem igazán jöttem még rá, hogy mitől), úgy is hirdetik. De igazad van, kimaradt a "szerintem".

  Viszont ha mutatnál egyet mondjuk valamelyik ingatlanos portálon, reálisabbnak tűnne.

  Azt viszont azért ne felejtsük el, hogy rezsivel a 40 ezerből is 70 lesz hónap végére, főleg télen. Bérlettel 80, ha nem fényen él szegény csóró akkor nagyon szűken is havi 20 kell kajára (komolyan, próbáltam, ettől kevesebből akkor jössz ki, ha minden harmadik napon eszel), aztán kell mosópor, tisztítószerek, fogkrém, dezodor, sampon, szappan, ez még egy hímneműnek is a minimum. Ha a legolcsóbbat veszed mindenből, akkor is 100 felett járunk, és akkor gyakorlatilag egy lepukkant lyukban éhezel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 30 négyzetméteren két felnőtt ember?... Na azt megnézném. És ha hazaviszel egy kislányt, hol csinálod meg? A lépcsőházban vagy a klotyóban?


  Egyetemista voltal-e..?

  40+rezsiért nem kapsz


  De. Nekem tavaly az Arpad hid kornyeken ajanlottak ilyent. Ha lejjebb vesszuk az igenyeket, nem kell Ikea butor meg miegymas (csoro ember ne legyen igenyes), ennyi penzert a belvarosban is kapsz lakast.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó, értelek, de érted, na. :D

  Különben ilyen szempontból tényleg nagyon el vannak kényeztetve a népek, egy alap tudást már simán össze lehet szedni pár év alatt.
  A gyakornokoskodásban én egyébként is látok egy olyan rizikót, hogy sehol nem fogják sem anyagilag, sem máshogy teljes értékű munkaerőnek tekinteni. Amivel mondjuk nincs gond, mert nem is az. De ha pl két évig ugyanazt a favágómunkát végzi, megsütheti a gyakornoki idejét.
  Bár mondjuk a kirowskihoz én is elmennék ingyen. 4-5 hónapra, tovább nem hiszem, hogy elbírnám.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 30 négyzetméteren két felnőtt ember?... Na azt megnézném. És ha hazaviszel egy kislányt, hol csinálod meg? A lépcsőházban vagy a klotyóban? Csak hogy a sarkalatosabb dolgokra kérdezzek rá. ;)

  40+rezsiért nem kapsz, de mondjuk 65+ ért már igen. A 22. vagy a 18. kerületben, ahonnan napi 4-5 óra a bejárás. Namost, ha gyakornokot veszünk, legyen kicsit alacsonyabb az órabére mint a mekiben, mondjuk 600 Ft. Az napi 3000, havonta meg 50+.
  Mire hazaér, olyan lesz, mint a mosott kaki, mikor fog pl tanulni? Élni? Szórakozni?

  Hol éri meg?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne lovagoljuk már ezen, nullából nem fog sikerülni kifizetni akármennyi is legyen az összeg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aha, "csak" az anyagiak miatt.

  De aki akarja, az megtanulja netről is, aki meg nem az lehet akárhol gyakornok.

  Gondolom ő is ezért szeretne távmunkát. Segítenék is neki szívesen, de sajnos még nagyon kezdő. Marad a hobbi projekt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • egy rendesen kinéző lakás bérleti díja 80+rezsi, a bérlés feltétele meg 2-3 hónap kaució,+az első havidíj lerakása, + vegyél meg ezt-azt bele te


  havi 40+rezsiert kapsz uj butorokkal berendezett, felujitott 30-40nm-s lakast, az a csel, hogy nem az otkerben kell keresni. Ebben ketten is tudnak lakni, igy felezodnek a koltsegek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az anyagi részére gondoltál? Igaz, az tényleg elég problémás. Úgy egyébként nem tudom, nem látok nagy különbséget. Illetve ami van, az a szolgáltatásokban mennyiségében és minőségében van (próbálj meg pl. egerben svédül tanulni), meg abban, hogy szrnak egymásra az emberek. Lehet hogy van, akinek ez nyomasztó, nekem pozitívum volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig jól leírtad itt:

  mildy válasza szerzetes (06:17) hozzászólására

  A vidékiek nagy részének csak a távmunka az opció az elején.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A sok nagyvárosi nem igazán tudja azt felfogni, hogy milyen vidékiként ebben a szakmában elhelyezkedni.


  Én sem tudom, pedig nem pesten nőttem fel... milyen?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kötelező egyébként lakást bérelni, lehet albérletben is lakni és kollégiumban is.


  És a híd alatt is, meg két előadás között koldulni, vagy elmenni a Moszkváról néha építkezésre segédmunkásnak, hogy fitneszbérletre se kelljen költeni.

  Esetleg illegális lakásfoglaló is lehetsz.

  Havi 135 egyáltalán nem túlzás, egy rendesen kinéző lakás bérleti díja 80+rezsi, a bérlés feltétele meg 2-3 hónap kaució,+az első havidíj lerakása, + vegyél meg ezt-azt bele te. És ez nem luxuslakás, csak olyan rendesebb, hogy nem hányod el magad, ha bemégy.
  Senior programozót meg ne hasonlítsunk már össze gyakornokkal, főleg úgy hogy azt vesszük alapul, hogy ingyen, vagy havi pár tíz ezerért dolgozik.

  Vagy legyünk tökösek, és mondjuk ki, hogy igenis ez elit szakma, a csórikám ne akarjon benne dolgozni, menjen szépen haza kondásnak a téeszbe. Vagy úgy szenvedjen meg érte, mint a legutolsó rühes kutya, és majd 5-10 éve után azt a kegyet gyakoroljuk, hogy magunk közé fogadjuk. Talán. Addig meg nyomorogjon.
  Akkor viszont a nonstop sírással nem áll össze, hogy mennyire szarcsi már a színvonal.

  Szóval következetesség, elvtársak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is vidéki vagyok (10 ezres kisváros is legközelebb 30 Km-re).
  A "menj fel Pestre dolgozni" dolog tényleg elég kemény, a minimálbérért nem éri meg elindulni, meg kell egy kis tőke a meginduláshoz ami szintén nincs meg mindenkinek (150-200 ezer). Szóval megértem, ha valakinek nincs lehetősége.

  Otthon maradni annyiból jobb, hogy mondjuk a szülők fenntartják a lakást, van fűtés, kaja. Akár üres zsebbel is el lehet tengődni pár évig, ez alatt gyűjthet referenciát az ember, tanulhat. Lassan valami aprópénzes melók úgy is jönnek, vagy beindul egy saját projekt, ebből az ember az életét valamennyire fenntartja (szülői segítséggel, esetleg kap segélyt, dolgozik néha itt-ott építkezésen, parkot gondoz stb).
  Végül egy idő után eljuthat arra a szintre, hogy már nem lesz annyira kezdő, és valóban pénzt is keressen ezzel, vagy ha nem akkor komolyabb projektekben vegyen részt.

  Amúgy tényleg sok "informatikus" van a világban. Más szakmában is a frissen végzettek nem rendelkeznek elég gyakorlattal, pár évig egy "mester" mellett kell dolgozniuk, különben sosem fognak tudni rendesen önállóan dolgozni.

  Az meg, hogy "ingyen" dolgozzon az ember egy cégnél, cserében kitanulja a szakmát, ezt lehet pozitívan és negatívan is értékelni.
  Én simán tudnék mondani olyan cégeket, ahol ingyen dolgoznék szó nélkül csak jutnék be egyszer. Illetve van egy szakmám és ha tehetném ingyen dolgoznék benne, csak hogy rutint szerezzek -de sajna nem tudok. Van ahol tényleg tanulhat az ember annyit, ami megéri az ingyen munkát. 3 hónap éles munka többet érhet mint 3 év az iskola padban.

  Otthoni "weblapkészítésnél" legalább a költségek nem nagyok, egy rossz gép+internet kombóval lehet már dolgozni. Vannak szakmák ahol nincs mód otthoni gyakorlásra, mert az ember a szükséges gépet/alapanyagot nem bírja megfizetni.

  Érdemes lehet kisebb településeket megkeresni "ingyen megcsinálom a település weboldalát" szöveggel. Esetleg minden weboldalon elhelyezel egy reklámot/linket ami hozzád vezet és onnantól jöhetnek majd a megrendelések.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Voltaképpen az "önmagától keletkező" tudásra írtam. ;) 10 év alatt szerintem kb 3x lecserélődik a teljes tudásanyag, főleg netes dolgokban.
  10 éve pl. még istenkirály volt, aki össze tudta rakni a saját gépét, most már a többségnek természetes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így nem lesz sok esélyed. A piac olyan szakemberekre pályázik akik szeretik a munkájukat, akik szorgalmasak, akik képesek önállóan dolgozni.

  Ha te képtelen voltál pár referenciát összedobni önerőből, az gáz.

  Aki pedig a megélhetéssel pályázik, annak üzenem, hogy az okos ember iskola mellett szórakozás és bulizás helyett néha nekiáll tanulni saját erőből, gyártani pár alkotást.

  olyan informatikust én se akarnék alkalmazni aki elmondása szerint végzett a sulival de nincs semmiben tapasztalata.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, persze, ha arra gondolsz, hogy azért nyilván, ha valaki ebből akar megélni, akkor hamar kell bevételt is generálnia..nos arra azt tudom mondani, hogy teljesen igazad van, viszont én például sokfelé kerengtem munkaügyileg- közben mélyítve webes ismereteimet szabadidőmben- mire ebből is profitot tudtam előteremteni. Tehát amúgy teljesen igazad van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha 21 napig nem eszel és nem iszol semmit, akkor utána tök jól megleszel kaja vagy innivaló nélkül életed végéig. Kivéve ha közben véletlenül meghalsz. A többség meghal.
  Állítólag egyeseknek sikerül. ;)

  *** Bocs Bút, ezt véletlenül privátban küldtem el először, de ide akartam:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van egy okos amcsi fickó (és ez most nem oximoron! ), aki könyvet írt a sikerhez vezető útról és hasonlókról..na nem amolyan tucat könyv stílusban, hanem értékelhető, intellektuális hangvételében és hozzáállással. A mondanivalójának lényege és kifutása az volt, hogy bárki, bármivel is foglalkozzon, ha azt 10 éven át keményen és lelkiismeretesen csinálja, akkor célhoz ér és a kezében a siker. Ezzel valamennyire azonosulni tudok. Az informatikától távol eső tudományágban folytattam tanulmányaimat, és csak úgy hobbiból beleszerettem a HTML-be, aztán jött a JS és a PHP, volt Java és C++ is, de az nem számottevő. Volt idő, mikor elég láma voltam, de több év elteltével kezdem érezni, hogy egyre mélyebben átlátom a dolgokat. Szerintem a kedves "kérdező" számára is egy tanács adható: kitartás és türelem, no meg elszántság.

  Jahh..és amiért jöhet a flame: drága kérdező, ez egy olyan szakma, amit távmunkában lehet csinálni, akkor miért ne csináljuk úgy! Ez lenne igazán normális, nem hozzá nem értő főnökök és agyament kollégák hülyeségétől, meg tömegközlekedéstől, kelletlen ébredésektől szenvedni. Csak egy fontos dolog van ebben is, az önfegyelem..de ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért évekkel ezelőtt ez nagyon más volt, mint most. Lehet hogy csak én érzem úgy, de az utóbbi 1-2 évben olyan szinten szabadult el a pokol meg olyan sebességgel jöttek be új dolgok (fejlesztéstervezés tabletre, iphonera, facebookra, anyámkínnyára, ezzelazzalamazzal), hogy csak kapkodom a fejem.

  Szerintem egy kezdőnek ez iszonyat lehet, ha mindent át akar látni. Nekem az egyetlen járható útnak az tűnik, hogy valamit kiválasztani, specializálódni, a többit meg felületesen ismerni.

  Én most tartok ott, hogy nagyonnagyon halványan kezd bennem körvonalazódni, hogy mi az, amit csinálni fogok és nagyon jó leszek benne, és más még nem csinálja (talán, bár fene tudja, minden esetre nem tömegesen) de ehhez évek kellettek, és nem 2-3.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem lett beképzelt, tényleg jó a gyakornoki programunk,


  A megfogalmazás stílusára gondoltam.


  ...Ha valaki elvégez valami huszadrangú informatikai középiskolát...


  Ez is igaz. Ebből a bizonyos osztályból elég kevesen szakosodtak (talán senki :) ) az informatika egy-egy ágára. És valóban, sokan csak azért informatikát választanak mert az a menő vagy csak mert jól hangzik :) De vannak ám kivételek is, én pl. a gépészetet hagytam ott az infó miatt. Bár nem is abból élek meg, amit a suliban tanultam. Meg hozzá kell tegyem, többet tanultam magamtól, mint amit suliban. Saját tapasztalat, saját projekt (még suli alatt).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az osztályomból akik végeztek informatikusként az egyik fele még tanul, a másik fele meg munkanélküli.

  Talán mert kicsit túl tág itthon az informatikus fogalma.
  Ha valaki elvégez valami huszadrangú informatikai középiskolát, ahol tanult routert konfigolni, meg pászkálban programozni, nem kell ám egyből azt gondolni, hogy ez lefedte az egész informatikai tudásanyagot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vidéki vagyok, otthon, egyedül kezdtem el a dolgokat.
  Ettől függetlenül ha bekerültem volna egy csapatba (ami mondjuk abban a korban nem lett volna túl esélyes ), nagyságrendekkel gyorsabban tanultam volna.

  Ha valóban nincs rá lehetősége (amit nem hiszek, nem lakok nagyvárosban, mégis ha akarok, találok itt is melót (más kérdés, hogy zsozsóügyben nem a legjobb, de hát kezdő)), akkor először saját projektek, aztán utána lehet távmunkázni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már ne haragudj meg, de hogy legyen valakinak karrierje, hogyha mellette éhen is hal?


  Elmagyarázod, hogy a másik módszer alapján (helyben maradsz és referencia munkát csinálsz) miért is nem halsz éhen?! Ki fog fizetni és miért?

  Az osztályomból akik végeztek informatikusként az egyik fele még tanul, a másik fele meg munkanélküli. És miért?


  Bizonyára azért, mert túl sok informatikust képeznek Magyarországon. Már csak ezért is (mivel éles a verseny) igyekezni kell már diákkorban referenciákat szerezni, gyakornokoskodni, bekerülni valamilyen céghez gyakorlatot szerezni.

  ...az a pár tízezer forint nem mérhető ahhoz az értékhez, amihez az által jut, hogy egyáltalán gyakornok lehetett nálunk... [...] Nem lett egy kissé beképzelt a dolog?


  Nem lett beképzelt, tényleg jó a gyakornoki programunk, és tényleg rendesen foglalkoztatjuk, tanítjuk a gyakornokainkat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már ne haragudj meg, de hogy legyen valakinak karrierje, hogyha mellette éhen is hal?

  Az osztályomból akik végeztek informatikusként az egyik fele még tanul, a másik fele meg munkanélküli.
  És miért?
  Mert nincs munka. És hogyan szerezzenek szakmai tapasztalatot?
  Elmegy az apjával villanyt szerelni, ami nem teljesen szakmai tapasztalat


  Nem kötelező egyébként lakást bérelni, lehet albérletben is lakni és kollégiumban is.


  Még albérlethez is kell legalább két hónap kaukció. És akkor addig a körmöd rágod, amig nem találsz állást, és még ha találtál is csak következő hónap elején kapod a fizetést.

  A mi gyakornokaink kapnak úgy tudom valamilyen fizetés-félét, de az a pár tízezer forint nem mérhető ahhoz az értékhez, amihez az által jut, hogy egyáltalán gyakornok lehetett nálunk...


  Ezzel a logikával akkor milyen lehet hogyha gyakornoknak mész fel Bp.re? Még ha kapsz is minimális pénzt

  ...az a pár tízezer forint nem mérhető ahhoz az értékhez, amihez az által jut, hogy egyáltalán gyakornok lehetett nálunk...

  ezt olvastad már, amit írtál? Nem lett egy kissé beképzelt a dolog?
  Ha valaki akarja akkor magától is megtanulja a dolgot, és csináljon magának referenciát, nem kell cégeknek aprópénzért az alja munkát csinálni "gyakorlati idő" néven. Tiszt. a kiv.-nek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 18-20 évesen honnan van erre pénzed? Anyu Apu kifizeti?


  Te most a megélhetésről beszélsz, én pedig a szakmai karrierről. 18-20 évesen egyébként az ember (ha informatikus szeretne lenni) egyetemre/főiskolára megy, az is rengeteg pénzbe kerül, ha máshonnan nincs, akkor diákhitelből és ösztöndíjból. Nem kötelező egyébként lakást bérelni, lehet albérletben is lakni és kollégiumban is.

  A havi 135 egy kicsit túlzás, egy nyugdíj előtt álló középiskolai tanár nettó bére ez, de mondjuk legyen. Fél évre ez 810 ezer forint. Kevesebb mint egy senior programozó két havi bére.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [off]
  Erre mondtam, hogy ezt sok nagyvárosi nem mindig érti meg...


  Mert gondolom ezek közül a tételek közül egy nagyvárosinak a pl. "kaja" és "néha élni kell" az ingyen van.

  A "lakás+rezsi" elég határeset, nagyvárosinál is felmerülhet.

  (Hazautazás oké )
  ---
  [undok]
  hobor99 kérdését nézve távmunka mellett nem igazán lesz meg az ismerete, legfeljebb ha szabin lesz, akkor csuklik, amikor a kollegák emlegetik a kódját nézve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Félreértesz, én nem vitatom, hogy mekkora előnnyel jár a gyakornoki lehetőség.

  Abba gondolj bele, hogy mibe kerül ez:
  -lakás+rezsi = 60+
  -kaja=40+
  -utazás munkahelyre, haza=20+
  -néha élni is kell=15+

  sacc/kb 135 és fölötte.

  18-20 évesen honnan van erre pénzed? Anyu Apu kifizeti? Nincs mindenki abban a helyzetben. Ismerős van? Még ha van is nem biztos, hogy szívesen látnának hosszabb időre. Vagy te nem lennél ott hosszabb időre.

  Erre mondtam, hogy ezt sok nagyvárosi nem mindig érti meg...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PAdam87: Mivel a munkavállaló munkaerőpiaci értékét leginkább a tudása határozza meg, ezért az a tudás, amelyet egy rendes munkahelyen pályakezdőként megszerezhetsz, sokkal többet ér, mint bármilyen fizetés. Persze élni kell valamiből, de teljesen normális dolog az, ha egy pályakezdő gyakornokot ingyen vagy minimális fizetésért foglalkoztat (helyesebben: tanít) egy cég.

  A mi gyakornokaink kapnak úgy tudom valamilyen fizetés-félét, de az a pár tízezer forint nem mérhető ahhoz az értékhez, amihez az által jut, hogy egyáltalán gyakornok lehetett nálunk. Az pedig, hogy a munkájuk ér-e valamit, az paradox módon éppen attól függ, hogy mennyit tanulnak: ha alacsony szintű munkát végeznek (pl. adatbevitel), akkor persze ér valamit a munkájuk, de nem sokat fejlődnek. Ha magas szintű projektekbe rakjuk be őket, akkor nem sok a hozzáadott értékük, viszont rengeteget tanulnak. Mi mindig igyekszünk a kettőt egyensúlyban tartani, de az alapvető célunk a gyakornokok tanítása (és nem kihasználása).

  Amit meg a vidéki dologról írsz: ha valaki Homokbödögén szeretne élni, és ott minőségi munkát dolgozni, ezt megteheti programozóként is -- menjen el pár évre nagyvárosba, tanulja ki a szakmát és amikor már befutott távmunkában vagy szabadúszóként hazaköltözhet és dolgozhat laptopon a szénakazal tövében. Több ilyen informatikust/mérnököt is ismerek. De a tanulópénzt nem lehet megúszni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is így kezdtem. Távmunkában, csak saját, hobbiból fejlesztett dolgokkal. Csak hozzáállás kérdése az egész. A sok nagyvárosi nem igazán tudja azt felfogni, hogy milyen vidékiként ebben a szakmában elhelyezkedni. Ha teljesen kezdőként be akarsz ülni egy pesti céghez gyakornoknak, ahol nevetséges pénzekért dolgozol(ha egyáltalán fizetnek), akkor jobb ha magaddal viszed az örökségedet is.

  Keress valakit, aki megbízik benned, és csináld meg a munkát lelkiismerettel. Ne kérj sok pénzt, és ne akarj egyből komoly dolgokat vállalni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd