PHP Socket könyv
2011-07-06T10:40:05+02:00
2011-07-07T13:55:30+02:00
2022-07-24T13:41:26+02:00
 • vivo, d3vi köszönöm a linkeket és a leírást. Ajaxot régebben már nézegettem, most akkor felfrissítem a tudásom és lehetőség szerint mgepróbálom bővíteni is :) A linkeket meg áttanulmányozom, hogy mit írnak :) Egyébként erre gondoltam amit d3vi írt :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Socket kezelésre remek tutorial: Beej's Guide to Network Programming. Ez C-hez van, de php-ban is hasonló, csak kicsit más.

  Böngészős kommunikációt a legegyszerűbben úgy tudsz csinálni, hogy amikor történik valami kliens1 oldalon, akkor ezt ajax-al jelzed a szervernek, aki a kliens2-höz tartozó queue-ba elrakja az eseményt. Ez még az elején lehet adatbázis is. Kliens2 ajax-al másodpercenként kérdezgeti a szervert, hogy jött-e valami új esemény. Ha jött, visszaadja a queue tartalmát, amit te javascript-el feldolgozol.
  Aztán ugyanez megy visszafelé, azaz minden kliens folyamatosan kérdezgeti a szervert, hogy jött-e valami új, és néha jelzik, hogy történt valami. A folyamatos poll-ozásnak van overhead-je, de lehet okosabban is csinálni, pl. long polling-al.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • @adi0002
  Lehet esetleg próbálkozni Flashben


  Flashben a socket kezelés kliens oldalát támogató class létezik. De a socket szerver oldali részét ugyanúgy más nyelv valósítja meg, mint HTML esetében. Például akár PHP socket, de bármilyen más szerveren futó programozási nyelvben meg lehet írni ezt a részt.
  Viszont PHP socket-et még nem tudtam rávenni, hogy rendesen működjön. Javaval sokkal egyszerűbb a helyzet.
  Két ugyanazon a gépen futó Flash program esetében használhatsz LocalConnectiont is valamiféle fake multiuser tesztre, de ez is csak vakvágány.

  Az AJAX (pld, jquery)viszont egyszerűen használható megoldás lehet nem kell belemenned a flash lelkivilágába, helyette a HTML és a hozzátartozó program és leíró nyelvek ismeretére van szükség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerk: ajax kell neked!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazabol magam se tudom, hogyan akarnam megvalositani, mivel nem latom at ezeknek a mukodeset. HTML, PHP, JS megy. Viszont ezen a téren tudatlan vagyok. Csak keresgeltem és ezt a php-s socketet talaltam. Azt hittem ez megfelel a célnak.
  Ha nem lehet php-val ilyen programot irni akkor mivel? Nem kotodok en php-hoz. Hajlando vagyok idot forditani mas nyelv megtanulasara is.
  Egyebkent még mindig fent tartom azt a kerdesem, hogy honnan tudnám jol atlathato modon (peldakon keresztul akar) megtanulni ezt a php-s socketet. Lehet, hogy nem tudom a celomra felhasznalni, de most mar kivancsi vagyok erre is. Tanulni szeretnek uj dolgokat :)
  A kvizes peldamat csak probanak szantam, hogy tudnek e ilyet csinalni. Csak tanulni szeretnek es e celbol gondoltam ra, hogy ilyen jateknal biztos szukseg van ilyen dolgokra is.

  Az a bajom, hogy magam se tudom pontosan, hogy mit keresek. Ennel jobban mar nem tudom leirni mint amit eddig leirtam. Ha konyvet tudtok mondjatok, ha interneten vannak videok vagy pdf-ek vagy akármi ami jol elmagyarazza a dolgokat mondjatok :) Valahogy fejlodnom kell, de mivel oktatom nincs, muszaj autodidakta modon :) Toletek pedig segitseget varok, hogy hol tudok ilyeneket tanulni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  A php socketek nem igazán arra valók, amit leírtál.

  hogy ha az egyik csinál valamit akkor azt egyből lássa a másik fél is

  Erre jelenleg a WebSocket alkalmas, nagyon új technológia, php sajnos nem tudja kezelni, mindenképp kell hozzá apache modul, vagy meg kell írni valamilyen nyelven a WebSocket szervert.

  Másik megoldás lehet az AJAX. Teljesen olyan mint egy normál oldalbetöltés, csak háttérben, a felhasználó elől rejtve megy, nem töltődik újra a lap. Nem oldható meg az, hogy egyből lássa minden kliens a változásokat, mindig lesz 1-2 másodperc késés, de viszont frissítheted vele az oldal egy részét vagy akár az egészét is.

  Lehet esetleg próbálkozni Flashben, vagy Appletben is, ezekben nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindezt brózerrel és HTTP-vel szeretnéd?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Keresgéltem interneten már elég sokat, de nem találtam egy mindent összefoglaló leírást se könyvet a php socketekről. Néztem php.net-et ott le vannak ugyan írva a fuggvények, de nem áll össze a kép. Létezik erről magyar nyelvű könyv? Esetleg olyan weboldal ahol magyarul le van írva részletesen minden amit erről tudnom kellene?
  Szeretnék írni egy kisebb játékot ahol két fél párbajozna egymással kvizkérdésekben, de nem tudom még, hogy hogyan lehet összekapcsolni a két felet, hogy ha az egyik csinál valamit akkor azt egyből lássa a másik fél is stb. stb. Ha jól informálódtam akkor ennek megvalósításához a socketeket kéne áttanulmányoznom.(Ha nem akkor javítsatok ki )
  Előre is köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd