C# szoftverfejlesztőt keresünk Debrecenben
2011-07-05T13:24:21+02:00
2011-07-18T11:33:55+02:00
2022-07-24T13:16:18+02:00
 • Hogy függ össze a véleményezésem az "állást betöltötték" értésével?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tévedtem. Nem is jelentkeztem erre.


  Amúgy tényleg nem szoktam kapni visszajelzést, és gondoltam, hogy másokat is érdekel, ha nem kapok visszajelzést. (Engem érdekel, ha más nem kap...)

  A hozzászólások alapján úgy döntöttem, hogy erre az állásra nem jelentkezem. Nincs ebben semmi kötekedés.
  Munkát eddig se ajánlott csak 2 cég, de ez már elég rég volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tévedtem. Nem is jelentkeztem erre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • zoli73, esküszöm te direkt kötekedsz! Így az életben nem lesz normális állásod... egyébként ha annyira érdekel egy adott munka amire jelentkeztél, nyilván trackeled a hozzászólás szálat, ezért is látod tisztán és érthetően, hogy "Az állást betöltötték.". Szólj, hogy melyik szót nem érted!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem kaptam visszajelzést (semmire).


  Gondolom a hello world is elég volt, ez úgyis csak projektvezetői munka volt.

  Kik a segédmunkások?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az állást betöltötték.
  Köszönjük a jelentkezéseket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nem sok. Angliában tanult, nyelvkönyvet is írhatna akár. Én a béremet csak az It tudásra kérem meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Magabiztos nyelvtudás az, amikor nem kérdezi meg, hogy mégis mire kéne :)"


  Na de mikor jön rá egy cégvezető, hogy ha a valós igénynél nagyobb tudást kér (bármilyen területen), akkor az valójában veszteség a cégnek? [*]
  Persze magyar cégvezetők (meg valami PR mucuskák a "nagy" tudásukkal) erre nem jönnek rá.
  Ennyire kontraszelektált ez az egész ország?


  Konkrét esetben rosszabb programozót kap, ha nagyobb nyelvtudást kér vagy az elérhető jó szakmai tudást, de drágábban.
  Mindenképpen veszteség a cégnek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vállalnám a munkát, de angolul csak a szakirodalmat értem, nem írok és nem beszélek.
  Tudok viszont tolmácsot biztosítani oxfordi anyanyelvi angolsággal (pl. konferencia beszélgetéssel) - de ez szerintem napi 1-2 órára 200E lenne.

  Ha megfelel, akkor megy a minden igényt kielégítő CV.

  Üdv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az annyira nem. Nekem legalábbis a szakszöveggel nagyon régóta nincs gondom, ugyanakkor az irodalommal azért picit szenvedek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak azt írtam, hogy:

  Én 22 éves korom óta csak elvétve olvastam magyar szakirodalmat


  Pl. elalvás előtt már csak nem-szakirodalmat szeretek olvasni, és ezt azért elég jórészben magyarul. Rejtőtől is olvastam 2-3 könyvet, magyarul, (nagyon-nagyon szeretem.). Amiket pl. mostanában olvastam magyarul: Márai Sándor: Egy polgár vallomásai, Márai Sándor: Füveskönyv, Edgar Allan Poe novellák többek között Babits Mihály fordításában, Robert W. Chambers: a Sárga Király, Josikhava Eidzsi: Muszasi I, II, III, IV, V, Teller Ede: Huszadik századi Utazások tudományban és politikában, stb, stb..., mind magyarul.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig szerintem a Rejtő Jenő sorozatot mindenképpen el kellene még olvasni (magyarul). Ugyan nem műszaki jellegű dolog, de programozóknak sem árt egy kicsi humorérzék, és azt abból bőven lehet tanulni. Esetleg az olyan tökfej HR dumákra is ráférne, mint a topic indító.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én angol könyvvel kezdtem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért pont a .NET?

  Én 22 éves korom óta csak elvétve olvastam magyar szakirodalmat, a többit angolul olvastam. (Most 35 éves vagyok.)

  Próbálom összeszedni, hogy mit olvastam magyarul:
  22 éves koromban a Kovács Magda féle 386-ról, védett módról meg ilyesmiről szóló könyvet. (Egy hónappal később már az angol Intel féle elektronikusan elérhető doksit olvastam, mert a Kovács Magdánál színvonalasabb volt. Egyébként ezzel a doksival avatódott fel az angol szakszövegolvasási tudásom egész folyékonnyá.)
  Emlékszem a web korai időszakából egy magyar Javascript könyvre (azóta elolvastam Crockford: Javascript- the good parts - ot).
  Aztán emlékszem, amikor a DirectX-ről még semmit sem tudtam, akkor megvettem a Nyisztor Károly féle DirectX könyvet, és rekreációs jelleggel olvastam egy nyaraláson. (Azért vettem meg, mert pont könyvesboltban jártam, és elém került a polcon.) (Pár héttel később emlékszem, hogy a Microsoftos doksit kinyomtatva vittem magammal a vonatra olvasni.)
  Volt még a Szirmay-Kalos féle 3D programozás könyv, mert Szirmay-Kalos világszínvonalú kutató, ráadásul tanárom volt az egyetemen is.
  Ok, volt még vagy 2 matekkönyv, hiszen azokból egész nagy választék volt a könyvesboltban.

  De legalább 20-szor ennyi szakirodalmat olvastam el angolul ezen időszak alatt.

  Amúgy nálam az angol annyira összekapcsolódott a szakmával, hogy én amikor papíron tervezgetek, akkor is angolul írok. Ez kezdődött azzal, hogy a munkahelyeken angol kommentezést vártak. Folytatódott azzal, hogy rászoktam, hogy a privát projektjeimet is angolul kommentezzem, hiszen hátha nem magyar anyanyelvű is fogja olvasni a forrást. Végül ez oda fajult, hogy pár éve, amikor felálltam egy papíros tervezgetéstől, eszembe ötlött: milyen nyelven is írtam a jegyzeteimet? Nem emlékeztem. Visszamentem, és a papír tele volt firkálva apró betűkkel írt hosszú angol szövegekkel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azert megjegyeznem, angol könvyből .NET alapokat megtanulni igencsak embert próbáló lenne! Erre pl azért jó az egyetem, meg barátnőt keresni, magyar nyelven... ha másra nem is :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ebben igazad van. Sokszor nem tudni, hogy tényleg komoly angoltudás kell, vagy csak IT szakszöveg olvasási képesség. Mondjuk azért én óvakodnék olyanoktól, akiknek nehezen megy az IT szakszöveg olvasás is (kb. akik nagyon erősen preferálják a magyar programozói könyveket), mert az mindenképpen szakmai hátrány, már csak azért is, mert a legjobb könyvek nincsenek lefordítva, másrészt sokat mond arról is, hogy az illető mennyit olvasott angol szakszöveget. (egy idő után ugyanis perfekt szakszöveg olvasóvá válik az ember).

  (kivéve, ha tényleg zseni az illető valamiben, és akkor el lehet nézni neki sok apró hiányosságot.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A legtöbb cégnél nagyon sok minden nincs jól megszervezve. Más cégeknél meg, nagyon-nagyon nincs jól megszervezve. Ilyen az élet, majd az erősebb cég győz, és hozzá kell alkalmazkodnunk.
  Pl. én dolgoztam olyan agresszív Kaliforniai pénzügyi-szoftvergyártó cég Budepesti irodájában, amelyik pár éven belül több másik céget vásárolt fel, köztük egy nagyobbat mint saját maga. Közben a konkurrensek is hasonló agreszivitással változtatták állandóan a piacot. Termékfejlesztéseket kellett a 0-ról újraindítani a változások miatt, csoportokat kellett átszervezni, főnökeink főnökeit rúgták ki egyik napról a másikra... Ahol nincs langyos víz, ott nincsenek tökéletesen szervezve a dolgok, ez van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így van.
  Kb. az a magabiztos nyelvtudás, amikor az embernek nincsenek gátlásai, hogy felhívja telefonon az USA-beli kollégát, és átbeszéljenek egy problémkört. Aki ilyen szinten van a szakmánkban, ott általában az írásbeli perfektség már teljesen természetes.

  És csatlakozom, hogy én is vagyok olyan állítólag 'nem normális', hogy jó angol tudással és korábbi külföldi munkatapasztalattal éppen most Magyarországon élek.

  Egyébként a nyelvtudá nagyon sokat számít. A kommunikációs problémák még igen magas szintű nyelvtudás esetén is adódnak bonyolultabb sokszereplős problémáknál. Sok offsohre-olás elbukik ezen. Még anyanyelvi beszélők esetén is előfordul, hogy valaki nem jól manageli a kommunikációt, nemhogy ha nincs meg a nyelvtudás. Én jól beszélek angolul, de mág nekem is vannak telefonban kissé gátlásaim, mert nincs olyan túl jó fülem, és félek, hogy valaki New Yorki vagy Londoni, vagy indiai kiejtését nem értem meg tisztán, és pereferálom az írásos kommunikációt, ami nem mindig optimális. El tudom képzelni, hogy mi van azokkal, akik még írásban sem tudnak kommunikálni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem még ha dolgozik is nemzetközi piacra akkor sem kell egy szoftverfejlesztőnek angolul beszélnie mert akkor valami nincs jól megszervezve annál a cégnél. Sok hirdetésben olvastam, hogy a kapcsolattartás miatt kell tudni angolul. Egy programozónak nem feladata a kapcsolattartás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az jó dolog. De szinte minden állásajánlatban ott találod, holott az átlag szoftverfejlesztő cégnek aki nem dolgozik az USA vagy angol piacra és nem nemzetközi teammel dolgozik max. arra van szüksége hogy a polgár el tudja olvasni a szakszöveget, esetleg fel tudjon tenni egy kérdést egy fórumon. Ez ugyan távol áll a magabiztos angol nyelvtudástól, de az ilyen cég lényegesen többre megy egy olyan profi programozóval aki a programozással kel és fekszik de csak ennyit tud angolul mint egy olyan egyetemista gyerekkel akit apuka óvodás kora óta angol nyelvtanfolyamra járat de nem igazán jutott még túl a Helló világon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magabiztos nyelvtudás az, amikor nem kérdezi meg, hogy mégis mire kéne :) Nekem pl van
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet hogy van egy jó HR könyv ahonnan ilyen szlogeneket lehet kimásolni:
  -Magabiztos angol nyelvtudás
  -Fiatal dinamikus csapat
  -Továbbfejlődési lehetőség
  -Versenyképes jövedelem
  stb
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Korrekt, korrekt.

  Csak azt nem értem soha, hogy az ilyen általánosságok ("Magabiztos angol nyelvtudás") helyett miért nem lehet odaírni milyen célra és milyen szintű tudás kell.

  - Dokumentációk megértése?
  - Szervezési doksik, team levelezés megértése?
  - Doksik, kézikönyvek szabályzatok írása?
  - Írásos és szóbeli kapcsolattartás kollegákkal, teamel, felhasználókkal?
  - Tanfolyamok, előadások tartása angolul vagy csak ezek megértése?
  stb, stb, stb.

  Egyrészt "rutin"-szerűen kérnek magas szintű nyelvtudást, amikor nem is kell, mésrészt tudás és tudás között nagy a különbség, jó ütköztetni azt a feladattal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Hirdető,
  Kicsit részletesebben lehetne információt kérnem? Privátban?
  üdv, lakisoft
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Embere válogatja, a hirdetés ettől függetlenül teljesen korrekt, és a honlapot is meg lehet nézni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Visszanézni azért lehet a gyökereket meglátogatni. a fiatalabb hajtásokat meg magaddal viheted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És erre én vagyok az élő példa, 2,5 évig éltem angol nyelvterületen! Nálad a pont.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van, akinek nem a pénz az egyetlen és legfőbb érték.
  Nem mindenki gyökértelen, hogy el tudjon menni külföldre úgy, hogy többé vissza se néz.
  Remélem nem sértettem meg senkit
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Debrecenben a programozók angolul beszélnek??? Ha valaki magabiztos angol nyelvtudással még ebben az országban programoz Visual Studio 2008 -ban akkor az nem normális. Bocs ha valakit megsértettem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd