Adatbázis kezelő program írására keresek embert
2011-06-25T12:27:49+02:00
2011-07-09T20:20:16+02:00
2022-07-19T05:02:55+02:00
 • Kedves hírdető

  Sok megoldás van! Webes felületen működő: keres az adatbázisban egy egyszerű keresővel( instan search), lenne részletes keresés is egyéb feltételekkel, aztán egy beviteli felület, természetesen kódolva az oldal, session-al. 10 ezer Ft-ból megvan. Ha szükség van arra, hogy egy grafikus is dolgozzon rajta, 20 vagy 15.

  Üdv, Lakatos Dávid
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az tény, hogy egy - a te céljaidra - kifejlesztett szoftver lesz a leghatékonyabb a problémád megoldására, ez vitathatatlan.
  Azonban ennek a hatékonyságnak ára van, és nem is kevés, erre akartak rámutatni a kollégák.
  Egy LibreOffice beüzemelése erre célra egy szimpla operátornak egy nap. A betanítás Micikének max. mégegy. Az 2 nap, 2000HUF órabérrel az 30-35K HUF
  Mivel ez ugye nem egy fejlesztett program, ezért ez könnyebben megoldható "zsebbe", mint egy lefejlesztett rendszer költségei.

  Ez privát fejlesztés esetén szvsz. (tervezés, megbeszélés, "csak még ezt tudja") alaphangon 1 hónap. Ez egy átlag informatikus keresettel számolva nettó 160K (ennyit szeretne hazavinni). Nyilván ha számla miegymás kell akkor ez az összeg nő.

  Micikét betanítja az fejlesztő, aki nyilván nem 2000Ft-s órabérért teszi, az 10-20K minimum (remélhetőleg Micike egy célszoftvert könnyebben megtanul használni, de láttam én már olyan Micikét is, akinek tök mindegy volt).

  Mivel látszik, hogy itt bizony nagyságrendi különbség van a két rendszer között, ezért érezték úgy a kollégák, hogy itt már illik megmondani, hogy van a célra alternatív megoldás.

  Persze a döntés az ügyfélé, és lehetnek olyan megfontolások, amik a fenti okok ellenére az ügyfél a saját fejlesztést preferálja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lényegtelen melyik az erőforrás igényesebb. Az a gond ezzel a lekérdezéssel stb, hogy például egy nőnek a kezelőfelület nem egyértelmű, nem elég gyors és valószínűsítem több erőforrást igényel mint csak a szükséges funkciókkal bíró program.
  Azért köszönöm a válaszod!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt egy sima excel megcsinálja neked, még névsorba is rendez. Minek ehhez külön program?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már OpenOffice.org/LibreOffice-ról van szó, akkor nem Excel, hanem Calc. Hogy melyik az erőforrásigényesebb, azt vitatható, ebbe most nem mennék bele.
  Calc helyett pedig ott a Base (valamilyen adatbázis úgyis kell az adatoknak, és végül úgyis egy .odb-re lesz szükség), ott pedig akár egy SELECT-tel (lekérdezéssel) keresés kielégíti az igényeket.
  Ha ezek használata nem megy kellőképpen, inkább ehhez lenne célszerű (és mellékesen szerintem olcsóbb is) keresni valakit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs Microsoft Office, csak Openoffice, ami kicsit erőforrás igényesebb. Körlevélbe nem lehet névszerint keresni és az adatbázis feltöltéshez Excelt is futtatni kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Privi ment.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Word->körlevél?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeretnék egy egyszerűbb, XP-n és Win7-en is futtatható adatbázis kezelő programot.
  Majdnem, mint egy számlázó program, csak számla helyett egy előre megírt, de később is változtatható A4-es oldalnyi szövegkörnyezetbe kell beszúrnia a személy adatait.
  Az adatbázis feltöltése napi szintű lehet, egyszerűen lehessen kikeresni belőle embereket és feltölteni újabbakat. Körülbelül 1000, maxi max 2000 személy adatainak a kezelésére.

  Ajánlatokat, elképzeléseket privátban várok.

  Nyilván a legjobb ajánlat nyer.

  Köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd