Adatbázis kezelő program írására keresek embert
2011-06-25T12:27:49+02:00
2011-07-09T20:20:16+02:00
2022-07-19T05:02:55+02:00
 • De szép is lenne, ha ez így működne...
  Lehet hogy pl. budapesti vagy nagy költségvetésű cégeknél ez megy, de az utóbbi 10 évben csak olyan cégeket látok, akik egy komplett raktárkészlet programért sajnálnak 100e-t, nemhogy egy ilyen egyszerű nyilvántartásért.
  Erre könnyen rá lehet vágni, hogy akkor máshol vegye, de sajnos meg is teszi, és nekem itt maradnak a kifizetetlen csekkek.
  Akiket személyesen ismerek, az egy sem tud mindig "korrekt árért" dolgozni.
  Bocsánat van néhány, de ők Budapesten dolgoznak.

  OpenOffice csatlakozás mellesleg nem is volt követelmény.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az asztalos példa nem igazán állja meg a helyét, mivel építése esetén teljes, sőt plusz anyagár van, nulláról kell építeni az egész asztalt és még át is kell tervezni a régi vázlatokat.
  Ez pont arra jó példa, hogy valaki nulláról ír egy komplett programot a feladatra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne haragudj, de te nem vagy komplett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azért ennyi hozzászólás után szívesen megnézném a nyertes kész munkát
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezek szerint rosszul fogalmaztam, elnézést: nem a Te félévig fejlesztett 500ezer Ft-os programod kell neki, hanem a leírtak szerinti minimáltudású nyilvántartó. Az a kérdés van e valakinek ilyen készen, amit jó üzlet lehet 10k-ért eladni még egy példányban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha van egy szoftvered, amit 500e-ért fejlesztettél fél éven keresztül, odaadnád 10e-ért, úgy hogy még teszel bele open office kompatibilitást, mert csak microsoft office-t érti jelenleg??

  szerintem a kész munka a kiegészítésekkel igenis jó ár 100e-ért.
  50 a kész munka és 50 az átírás. így bagóért kap letesztelt alapot és korrekt árért 1-2 heti melót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy ilyen feladathoz, amihez jó eséllyel egy word is megoldás makrókkal, ne akarj már SAP-t írni
  Igen, van számlázó program 1000Ft alatt, nyilván nem ennyi volt a fejlesztés költsége. A windows-t se lehet 30ezerből újraírni.
  A kérdező (szerintem) olyan szoftvert szeretett volna Tőletek venni amit már valaki, valahol valakinek megírt és Ő is tudta volna használni. Erre szánt 10ezer Ft-ot. Ha már megírtad Gipsz Jakabnak és eladod a kérdezőnek is ugyanazt a binárist az tiszta pénz, nem? Itt mindenki új fejlesztést akar rutinfeladatokra 100ezrekért ez a baj...

  Jöhetnek a kövek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a használt, vagy felesleges bútortól is van aki bolti ár alatt megválik.
  Én speciel nemrég készítettem egy programot amire épp ráillik a kiírás.
  Saját önkéntes szorgalmi feladatként, mert a nyilvántartást a munkaügyes kolléganőtől várták volna...

  Kövezzetek meg érte...
  (de nem én nyertem ezt a projektet )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A megnyilvánulás pusztán abból az indíttatásból történt,hogy egyrészt: a bicska kinyílik a zsebemben mikor fillérekért akar valaki dolgoztatni és ezt még nyíltan vállalja is, másrészről aki az eddigi kommentek alapján, meg úgy egyáltalán józan paraszti ésszel nem látja át, hogy amit nem tudsz levenni a Tesco ban a polcról az egy egyedileg készült valami, az pontosan a fenti titulust érdemli. Legalábbis nálam! Az általad hozott példa pedig nagyon szemléletesen mutatja be Ferkules úr elképzeléseit, és hozzáállását!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tisztelt János asztalos. Szeretnék egy asztalt készíttetni önnel. Nem túlkomplikáltat, egy olyan egyszerűt, mint a többi, de hogy kényelmesebben tudjak dolgozni, kellene egy olyan fiók a bal oldalra, amibe belefér egy A4-es lap. Tudom, hogy ön készített már egy asztalt fiók nélkül, ezért az asztalt nem fizetném ki, csak a fiókot.

  Ez teljesen ugyanaz a helyzet, csupán felfoghatóbb példába áthelyezve.

  Azért lehetőleg ne idiótázzunk le olyant, aki tévedett, amiatt, mert nem volt tisztában, hogy hogyan és mennyiért lehet teljesíteni a kérését. Ha ez a megnyilvánulás más indokból is történt, akkor elnézésedet kérem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor meg vedd meg a boltban idióta!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kis feladat, de azért kisebb mint nulláról kezdeni az egészet. Bizonyítja ezt az is, hogy érkeztek erre irányuló ajánlatok.
  (az általam igényelt program pedig annyiban különbözik egy számlázó programtól, hogy nem számla formára hanem egy másik szövegkörnyezetbe helyezi bele az adatokat)

  De ez mind mellékes. Megmondom őszintén nem voltam tisztában az árakkal a hirdetés megnyitásakor, de nem is akartam egy egyedi programot ennyi pénzért. Sose írtam ilyesmit.
  Annyit tudtam, hogy ekörül van rá keret és ha nem sikerül találni rá embert, akkor csináljuk ezt a folyamatot úgy ahogy eddig.

  Rengeteg árajánlat érkezett, az árakból nyilván kiszűrtem hogy a nagyon olcsó munkák olyanok is lettek volna amilyenek.
  Kicsit több anyagi ráfordítással sikerült ezeknél komolyabb megoldást találni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne haragudj, de Te miről beszélsz???
  Hol van oda írva ilyesmi? Pont azt írtam hogy nem akartam egy egyedi komoly programot írni erre a feladatra...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én nem hiszem, hogy egy program személyre szabása kicsi feladat lenne. tipikusan több napi munka.
  az, hogy valakinek van már korábbról megírt forrása, amit átalakíthat, az nem azt jelenti, hogy azt a munkát ingyen megkapja a megrendelő, és a "kis" kiegészítésekért kell csak fizetnie. a megrendelőnek a korábban megírt forrásból annyi előnye származik, hogy nem kell a programra 1-2 hónapot várnia, hanem csak 1 hetet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már bocs hogy beleszólok de ez itt:
  hogy ennyire "komoly" programot írassunk.
  véleményem szerint az általad meghirdetett munka ledegradálása. Mégis mit képzelsz, hogy 10.000 ft akarsz fizetni egy egyedileg fejlesztett szoftverért?? Ez egy vicc!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pontosan ezt írtam:

  "Megmondom őszintén 10 000 Ft környékénél nem ér többet a dolog. Inkább kézzel töltjük ki továbbra is, ahelyett hogy ennyire "komoly" programot írassunk.
  Gondoltam valakinek van már sablonja, könnyen alakítható keretprogramja erre.

  Pár héten belül jó lenne kézhez kapni.

  Köszi a választ."

  Ebbe hol találtál az ajánlatot kinevetésére utaló megjegyzést???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már ne haragudj, de pontosan Te röhögted ki a válaszom a hozzászólásoddal, én teljesen normálisan közöltem veled, hogy nincs ekkora keret rá...

  Egy mocsok lennék, mert azt gondoltam, hogy van aki már csinált egy egyszerűbb számlázó programot és kisebb! módosításokkal átalakítja az Én igényeimnek számomra megfizethető áron?

  Ennyi pénzért nyilván nem a végletekig elmenő programban gondolkodtam, nem hiába van pl. interneten megvásárolható számlázó program 10 000 Ft-ért és 100 000 Ft-ért is.


  Hozzáteszem nem 10 000 Ft-ért készül el a progi.


  Kedves wdb:

  Pontosan, ahogy mondod. Mindenki a saját kárán tanul. De "Te" nem feltétlen veszítesz azon, hogy valaki kóklerül csinál meg valamit, mert aki csalódott már filléres dolgokban és van esze legközelebb minőségibb "terméket vesz".  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, tegnap pl a vaterát akarták megíratni velem 500ért :D Egész este ezen röhögtem. Azt hiszem ezentúl húzok inkább külföldi oldalakra melót keresni... :S
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos az a tapasztalatom, hogy lesz aki elvállalja 10 ezerért vagy ingyen, ezért röhögnek ki minket amikor egy normális árajánlatot mondunk. Persze az tény hogy előbb utóbb rájön, hogy azt a rakás szart nem tudja használni, majd hangoztatja mindenkinek, hogy őt mennyien átvágták már és ezek a távmunkában dolgozó emberek hazudnak, lopnak, és nem tudják elvégezni rendesen a munkát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ez tényleg az. 10 ezerért még a specifikációt sem érdemes elolvasni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez a rabszolgamunka.
  kihasználni olyan embereket, akinek az a 10 pénz is ér annyit, hogy heteket csinosítgassa, javítgassa a megrendelő igényei szerint...
  nem különb mint hajléktalant rávenni törvénybe ütköző cselekedetre (pl. nyisson bankszámlát a megrendelőjének, de a saját adataival), 10-20e ft-ért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az én 100 pénzes ajánlatomat kiröhögte, és azt mondta, hogy 10 pénze van rá... :D)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • törölve
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érthető ha nem tudsz egyenként válaszolni, de jól esett volna ha legalább elolvasod...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pontosan. Egyedi szoftverről van szó, én épp'' most gyártok árajánlatot egy ilyenre. Egy hasonló kaliberűt (már amennyit itt most tudunk róla az alapján) évekkel ezelőtt 100-200 nettó között készítettem el. Pontosan nem emlékszem de ez nem is lényeg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egyik kollégával már folyik tárgyalás / próbaverziózás a témában. Sajnos nincs / nem volt időm mindenkinek választ adni privát útján ezért a "hirdetésen" belül köszönöm meg az ajánlatát, segítségét mindenkinek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel az openoffice-hoz elég kevesen értenek programozás szintjén, legegyszerűbb Access-el megoldani.
  Nekem bevált.
  Az ügyfél gépén elég az Access futtatókörnyezetét feltelepíteni, úgysem kell azon a gépen módosítani a kódon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • privi menz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne itt, ne most, de máskor se. Itt van egy színvonal, amit - bár egyre alacsonyabbra kerül - érdemes lenne valamennyire tartani.

  Ha mindenképpen úgy gondolod, hogy kb. négy munkaóra árából meglesz az egész megbeszélés, specifikálás, betanítás, hibajavítás, akkor valószínűleg fogalmad sincs a szakmáról. bár mutass valamit, amit te csináltál, és visszavonom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • B[á|o]tor.

  Egyrészt, fogalmad sincs a konkrét specifikációról, a környezetről, hogy mit, mikorra, milyen egyéb igényekkel (pl. dokumentáció) hogy konkrétan mit szeretne, de árat mondasz.

  Te tudod...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd