Adatbázis kezelő program írására keresek embert
2011-06-25T12:27:49+02:00
2011-07-09T20:20:16+02:00
2022-07-19T05:02:55+02:00
 • Számolj ifj. Vér István 400 Ft-os órabérével, feketén, és kb. meg is vagyunk...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OK, látjuk, hogy nem vagy tájékozott a témában.
  Pl. gondolkozz órabérben. Legyen az órabér mondjuk egy jó alacsony összeg, 2500 Ft + ÁFA vagyis kb. 3000 Ft.
  Ez azt jelenti, hogy 3 órát és 20 percet fog az elképzelt dolgozó ügyködni az érdekedben, amennyiben a maximális rendelkezésre álló keretet megkapja.
  Mivel rémesen egyszerű a feladat ezért csak 20 percet fog azzal tölteni, hogy tárgyal veled és elemzi a feladatot.
  Fél órát tölt a képernyőtervvel, elkészíti a beviteli formot.
  Egy max. két óra alatt megírja a programot ami képes fájlt kezelni, hibákat kezelni, sőt még az adatokat ellenőrzött formában, struktúrában kezeli, és még teszteli is a programot.
  Marad 1-2 órája, hogy mindezt adatbázis kezelésre átírja, továbbá ugyanebbe az 1-2 órába még bele kell férjen az OpenOffice vagy micsoda és az Excel vagy Calc kezelése. Még mindig ebbe az 1-2 órába bele kell férjen egy telepítő készítése. És mindig ebbe az 1-2 órába bele kell férjen a dokumentáció elkészítése.
  Lehet persze rögtön adatbázis kezeléssel kezdeni, de az időigény ugyanaz marad....
  De, már nem fog beleférni a garancia vállalása, támogatás nyújtása, helyszíni telepítés, üzembe helyezés, és betanítás.

  Nekem a fenti forgatókönyv nem tűnik életszerűnek. 3 óra és 20 perc alatt nem fognak elkészíteni egy ilyen programot, ami jól is működik. Egy meglévőt lehet, hogy átalakítanak, viszont a tesztelés egyik esetben sem lesz kielégítő. Ingyen pedig nem fog senki sem hibákat keresni, és programot javítani.
  Szerintem a dolog nem működik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilván így utólag nevetséges összegnek tűnik tízezer Forint egy programért, amin még dolgozni is kell. Főleg, hogy az itteni programozók kicsit magasabb szinteken űzik az ipart.
  Én tényleg nagyon egyszerű programban gondolkodtam, valahogy úgy képzeltem el hogy "nekem megfelel egy html vagy egy ingyenes drupal motor is, csak legyen weboldalam xy feladatra".
  Csak mint példaként írtam, szó sincs róla hogy a webfejlesztést egyszerűbb feladatnak gondolnám mint a programozást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem mondtam senkinek, hogy X összeget adok a konkrét munkájára, amennyit Ő kiajánlott Y összegért, annyit írtam mennyi van rá.
  Jöttek ajánlatok, nyilván 95%-a több volt mint a hirdetésben szereplő. Az 5% meg olyan volt amilyen. Az előző ajánlok között viszont sikerült olyat találni ami mindkét félnek megfelelő volt. Hol itt a probléma?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig pont ellenkezőleg. Túl komoly ahhoz, amire nekem szükségem van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annyira a kereslet függvénye, hogy akár negatív szám is lehet az árrés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen ésszerű amit írtál, köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van, nem is kívánok vitatkozni, annyit egészítenék ki a dolgon, hogy az ár végül is a kereslet függvénye. Amiben Te döntesz az az, hogy annyiért megcsinálod/eladod e a terméket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kiröhögés alatt a
  "komoly" program
  -hoz társítható cinikus röhögést értettem. Persze az ilyesmi nem mindig jön át helyesen írásban, szóval lehet, hogy én tévedtem ezzel kapcsolatban, bár ennek ellentmond, hogy összefutottam már pár hasonló stílusú emberrel az utóbbi időben, és már nagyjából körvonalazódott előttem a gondolkodásmódjuk...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hiszem te még nálam is felületesebben olvastad a témát, azért nem érted, hogy mit nem értünk.
  Félreértések és felületesség elkerülése végett, persze mint mindenbe ebbe is csúszhat hiba, végig olvastam a teljes anyagot, és megpróbáltam értelmezni. Persze a saját szemszögemből.
  Ezennel eléd és fórum közössége elé tárom mire jutottam.

  Te ezt írtad:
  "Ezt és ezt szeretném, kb. ennyim van rá, van-e akit érdekel ilyen feltételekkel?"


  A témanyitó hozzászólásból viszont nem csak az
  ennyim van rá
  , hanem az
  Ezt és ezt szeretném
  is hiányzott. Ez utóbbit persze nem kell azonnal és pontosan leírni, és egy idő múlva el is kezdődött körvonalazódni, hogy mi volna a kívánság. Azok a bizonyos feltételek viszont nem derültek ki, legalábbis számomra. De, nem kell nekem mindent tudnom, lehet ezeket a dolgokat privátban is vagy személyesen megtárgyalni.
  Minden esetre ahogy alakult a körvonalazódás fény derült egy-két dologra:
  "
  Nincs Microsoft Office, csak Openoffice, ami kicsit erőforrás igényesebb. Körlevélbe nem lehet névszerint keresni és az adatbázis feltöltéshez Excelt is futtatni kell.
  "

  inf3rno fórumtárstól megtudhattuk:
  ""
  (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az én 100 pénzes ajánlatomat kiröhögte, és azt mondta, hogy 10 pénze van rá... :D)


  Néhány vélemény a rendelkezésre álló keretről az elvégzendő munka függvényében:
  r111: "
  ez a rabszolgamunka.
  kihasználni olyan embereket, akinek az a 10 pénz is ér annyit, hogy heteket csinosítgassa, javítgassa a megrendelő igényei szerint...
  "

  PAdam87: "
  Hát ez tényleg az. 10 ezerért még a specifikációt sem érdemes elolvasni.
  "

  wdb: "
  Sajnos az a tapasztalatom, hogy lesz aki elvállalja 10 ezerért vagy ingyen, ezért röhögnek ki minket amikor egy normális árajánlatot mondunk. Persze az tény hogy előbb utóbb rájön, hogy azt a rakás szart nem tudja használni, majd hangoztatja mindenkinek, hogy őt mennyien átvágták már és ezek a távmunkában dolgozó emberek hazudnak, lopnak, és nem tudják elvégezni rendesen a munkát.
  "

  A témanyitó Hercooles reakciója: "
  Egy mocsok lennék, mert azt gondoltam, hogy van aki már csinált egy egyszerűbb számlázó programot és kisebb! módosításokkal átalakítja az Én igényeimnek számomra megfizethető áron?
  Ennyi pénzért nyilván nem a végletekig elmenő programban gondolkodtam, nem hiába van pl. interneten megvásárolható számlázó program 10 000 Ft-ért és 100 000 Ft-ért is.
  Hozzáteszem nem 10 000 Ft-ért készül el a progi.
  "

  Az utolsó mondatnál ellentmondást vélek kiolvasni, ha inf3rno hozzászólásával vetem egybe. Egyikük biztos leírta az igazat. Bár ki tudja, lehet mindkettőjük...
  Jött egy pontosítás Hercoolestől amit nem cáfolt meg inf3rno, ez alapján vélhetem úgy, hogy az a bizonyos kiröhögés nem történt meg. Íme:
  "Megmondom őszintén 10 000 Ft környékénél nem ér többet a dolog. Inkább kézzel töltjük ki továbbra is, ahelyett hogy ennyire "komoly" programot írassunk.
  Gondoltam valakinek van már sablonja, könnyen alakítható keretprogramja erre.
  Pár héten belül jó lenne kézhez kapni.


  breka fórumtárs megkommentálta: "
  Már bocs hogy beleszólok de ez itt: hogy ennyire "komoly" programot írassunk. véleményem szerint az általad meghirdetett munka ledegradálása. Mégis mit képzelsz, hogy 10.000 ft akarsz fizetni egy egyedileg fejlesztett szoftverért?? Ez egy vicc!
  "

  r111 is hozzáfűzött valamit: "
  én nem hiszem, hogy egy program személyre szabása kicsi feladat lenne. tipikusan több napi munka.
  az, hogy valakinek van már korábbról megírt forrása, amit átalakíthat, az nem azt jelenti, hogy azt a munkát ingyen megkapja a megrendelő, és a "kis" kiegészítésekért kell csak fizetnie. a megrendelőnek a korábban megírt forrásból annyi előnye származik, hogy nem kell a programra 1-2 hónapot várnia, hanem csak 1 hetet...
  "

  Hercooles leírja a véleményét: "
  Nem kis feladat, de azért kisebb mint nulláról kezdeni az egészet. Bizonyítja ezt az is, hogy érkeztek erre irányuló ajánlatok.
  "

  Aztán hozzáteszi: "
  De ez mind mellékes. Megmondom őszintén nem voltam tisztában az árakkal a hirdetés megnyitásakor, de nem is akartam egy egyedi programot ennyi pénzért. Sose írtam ilyesmit.
  Annyit tudtam, hogy ekörül van rá keret és ha nem sikerül találni rá embert, akkor csináljuk ezt a folyamatot úgy ahogy eddig.
  "

  Ezek után különböző érvek és hozzászólások történtek, de nagyjából hasonló tartalommal, eltekintve egy-két zaftosabbtól.
  Talán még egy hozzószólásból érdemes kiemelni egy mondatot.
  r111: "
  Hát kérem, 1 forint a kalapácsütés, és 5000, hogy tudtam hova kell ütni.
  "

  Összességében, én úgy látom, Hercooles ezen a területen tájékozatlanként jelent meg (vagy ilyennek adja ki magát). Ezért ismeretlenek számára a programozási munka, érték és ár mutatói. Ettől függetlenül megpróbál üzletemberként boldogulni, és egy meglehetősen alacsony ajánlattal lép fel, bízva a szerencséjében. A kritikák hatására később módosítja, kis mértékben, álláspontját. Szerintem továbbra sem érti, ismeri az itt használatos fogalmakat, definíciókat, értékeket. Talán nem is kell, ha megbízható véleményekre támaszkodhat.
  Mindenesetre közlöm mi az én álláspontom. Aztán persze Hercooles is megteheti ezt, ha kedve tartja.
  Egy szoftvernek van egy bekerülési értéke. Ez a ráfordított idő, munka (elemzés, tervezés, tárgyalás, programozás, tesztelés, készre hozás, telepítés, tanácsadás, felügyelet, támogatás), fel- és elhasznált energia, hardverek, fogyó- és állóeszközök, időközben történt adminisztráció, adózás, közlekedés és még néhány nem elhanyagolható de most tovább fel nem sorolt dolog függvénye. Ezekből kijön egy ár. Erre aztán az ember rárak egy árrést. Hiszen az előbbiek ára pusztán az előállítást fedezte. Viszont ha nem pusztán a létminimumon akar élni az ember akkor árrést fog használni, hogy tudjon venni kenyeret, szaloncukrot, strandpapucsot, iskolatáskát a gyereknek, repülőjegyet az anyósnak (valami jó távoli országba), és még egy csomó egyéb hihetetlenül fontos dolgot. Esetleg takarékoskodni fog, mert nem tudja előre milyen egyéb beszerzendő dolgok lesznek még. Summa summarum egzisztenciát akar.
  Az árrés általánosan elfogadott dolog szerte a világban, nem tiltja sem vallás, sem törvény.
  Szerintem, ha egy program újból és újból eladásra kerül, akár csak egyetlen sor módosítása nélkül is, az árrést mindenképpen életszerű és jogos elkérni. Sőt, az árrés növelhető is. Vagy akár csökkenthető is, persze. A vevő vitathatja az így elkért árat, de szava nem lehet addig, amíg nem monopolhelyzetben van az eladó.
  Hát, ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem épp erre jó egy ilyen oldal, hogy be lehet tenni:
  "Ezt és ezt szeretném, kb. ennyim van rá, van-e akit érdekel ilyen feltételekkel?"


  Azt azért leírhatnád, hogy ez hol hangzott el a hírdetésben? Inkább csinálok freelancer munkákat, mert ott legalább korrekten le van írva, hogy ki mennyit kér, nem kell arra elsznom az időmet, hogy kiderítsem, hogy egy 100 pénzes melót akar megcsináltatni valaki 10 pénzért. Az utóbbi héten itt kb 5÷10 árajánlatot adtam, és mind ugyanilyen volt. Meguntam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • +1
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ennyire "komoly" programot írassunk

  Ez körülbelül annyit jelent nálam, hogy komolytalannak titulálod munkámat. Szóval ne haragudj, de nem én vagyok a hülye...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem a hozzáállásotokat.
  Szerintem épp erre jó egy ilyen oldal, hogy be lehet tenni:
  "Ezt és ezt szeretném, kb. ennyim van rá, van-e akit érdekel ilyen feltételekkel?"
  Ha nem lesz érdeklődő, akkor nyilván át kell gondolni a feltételeket.
  Ha meg lesz, akkor mindkettőjüknek megérte, mert másként nem vállalkozott volna rá senki.

  Összekeveritek azzal, amikor valaki alkudozik egy terméken, hogy "ne annyiér ad má, add olcsóbban..." Szerintem ez nem ugyanaz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ebben van valami
  Ha érdekel valakit van pár bankos szoftver forráskódja nálam, mivel a bank fizetett már utána, ingyé osztom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Ha gondolod 20-25 k-ért megcsinálom igénytől függően. A részleteket megbeszéljük, ha még aktuális a dolog.

  Üdv,
  Atti
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én pusztán csak érdeklődni szeretnék a témanyitónál, hogy ha volna már készen egy pont olyan programom amit szeretne, és már egyszer eladtam valakinek, akkor ő mint második vásárló, aki minden módosítás nélkül tudná használni, mennyit fizetne érte?
  Nem kell pontos összeg, csak úgy nagyságrendileg...
  Vagy esetleg tekintve azt a tényt, hogy nem kíván semmilyen módosítást a program, ingyen szeretné megkapni?
  Nem teljesen értem a gondolatmenetét, ezért szeretném ha megvilágítaná a dolog logikáját az ő szemszögéből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én ezt dollárral meg Henry Forddal ismerem :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az autótulajdonos beviszi a kocsiját a szervízbe. Sopánkodik a szerelőnek: - Mester, ugye meg tudja javítani? Magának ez a kisujjában van! - Megnézzük - felel a szerelő. Körbejárja nézegeti, hallgatja, egyszercsak elővesz egy kalapácsot és hatalmasat odavág a motorra. - Most indítsa be, kérem - szól a tulajhoz. Tulaj beindítja, az autó pöccre indul. - Nagyszerű! Mennyivel tartozom? - 5001 forintot kérek. - válaszol a szerelő. - Micsoda? 5000Ft egy kalapács ütésért? - Hát kérem, 1 forint a kalapácsütés, és 5000, hogy tudtam hova kell ütni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát igazából nehéz dolog...
  1. Ha én már egyszer megírtam valamit, azt a megrendelőnek nem kell tudnia. Ez könnyítse meg csak az én dolgomat, neki meg előbb a kezébe kerül...
  2. Felfoghatom úgy is, h leveszem a polcról, és odaadom 10ért.
  3. Általános tapasztalatom, h ami nem kézzelfogható, az ingyen van. pl a windóz... A hardverre sokan nem sajnálják a pénzt, de a szoftverre igen.

  Múltkor csináltam a kérdezőhöz hasonló prgramot. Raklapkísérő lapokat nyomtatott, megadott helyeken változókkal, melyeket máskor is előhívhat, módosíthat. Megadott raklapok száma szerint nyomtat : 1/2, 2/2. Igaz, h egy nagyobb rendszer almodulja lett, külön nem használható, viszont egy délután volt, egyeztetéssel, javítással legyen egy nap.

  4. (Nem programozás) pl:beállítások, router, op, estébé. Ez mind olyan dolog, ahol sokszor 5 percet kell eltölteni, 2őt kattintani, és a megrendelő reklamál, h "dehát az két kattintás volt".
  Azt meg magasról le..arja, h ha nem kattintasz kettőt, akkor ő gép nélkül marad, esetleg nem tud dolgozni, kiesés, ésatöbbi...

  Állítom egy kőművest jobban elismernek sokszor, mint ezt a nem kézzelfogható szakmát...

  Ugyanakkor ha egy autószerelő 2 perc alatt megcsinálja az autómat, és elkér egy 10est, lehet én is pislogok, h miatúró... Viszont el kell ismernem a tudását, és azt, h akkor ottragagadok ahol vagyok. Vagy épp az életem mentette meg 10 ropiért, lehet ragozni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én fel vagyok nőve kispofám! És pontosan jól értelek, csak Te fested itt magad!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igaz-igaz. Nem is azért írtam, hogy ledegradáljam a szakmát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szövegértelmezésből nem nagyon jeleskedsz, de nem probléma "XD", egyszer majd felnősz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy normális programozó (azaz nem az általánosba járó szomszéd Pistike) bérköltsége úgy 4000 forint + ÁFA óránként. Azaz ha csak két órát dolgozom ezen már nem túl nyereséges az ügylet, ha meg még ki is kell menni az ügyfélhez tárgyalni, esetleg időközben kitalálja hogy ő nem is pont ezt akarta hanem kellene még ide még egy mező, meg még egy szűrési feltétel...

  Manapság 10 ezerért a zárat nem cseréli ki az ajtódban egy mezei szakmunkás.


  Ez a lenyeg. (Bar a 4k + afa kicsit keves.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem már volt már olyan melóm ahol Lelkes Pistike elkezdte csinálni ócóért a dolgot, aztán eltelt néhány hét, Pistike ígérgetett, aztán még néhány hét és Pistike felszívódott (egyébként Pistike egyetemista volt). Persze ez nagyobb lélegzetű dolog volt, én szépen felmértem a helyzetet, futottam pár kört a felhasználóval, aztán úgy 500 ezer forint körüli ajánlatot adtam a dologra (pár éve), fejlesztettem is úgy 2 hónapig. El is készült, centire ahogy az user akarta, azóta is boldog vele.

  Ez a refernciaként ingyen dolog picit mindig erre a viccre emlékeztet:

  - Doktor úr! Nagyon félek! Ez az első műtétem!
  - Nyugodjon meg, látja én sem félek, pedig nekem is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt már mások is mondták! XD Ettől még utálom a fajtádat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, aki felfogta a mondandóm, már kezdtem azt hinni egy feminista klubban vagyok egyetlen férfi...

  Igen, voltak olyanok akik ingyen elvégezték volna a munkát, cserébe a szabadon felhasználás, vagy referencia munka védjegyéért.
  Ha Ők csinálták volna meg, akkor se kértem volna ingyen!


  Mint írtam nem akartam nulláról íratni programot erre, se százezer Forintos programot átírva megvenni 10 000 Ft-ért. Volt egy elképzelésem és egy keretem a hirdetés nyitásakor, később mindkettő módosult.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A komplett raktárkészlet nem így működik. Ott megcsinálod a programot (ami egyszeri nagy befektetés, az enyém Pl. úgy 4 évig készült), de utána ugyanazt eladod X példányban. De ennek az is a feltétele, hogy az egyes eladásoknak nagyjából annyi a költsége hogy leveszed a dobozt a polcról. Na jó, persze ez ennyire nem szép, mert van marketing költség, support, stb. de a lényeg az, hogy itt minimális további fejlesztési igény van. Az egyedi fejlesztés, ahol az ügyfélnek valami olyasmit kell csinálni amit az alaprendszer nem tud az mindenhol pénz - hacsak eleve nem húzzák le az ügyfelet annyira hogy ez beleférjen, de ez kis hazánkban nem annyira sűrűn fordul elő, mert ott már inkább komplett ERP-t vesz az ügyfél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én összehoztam egy számlázóprogit amire azt hiszem rá lehet mondani hogy elég profi jószág (Pl. a fontosabb táblákhoz felhasználói mezőket, sőt táblákat definiálhatsz benne), de ha jól értem itt egyedi igényről van szó. Ami azt jelenti, hogy bizony, ehhez jó eséllyel nekem is hozzá kellene fejlesztenem legalább a megjelenítő felületet. Na most, ha ez nekem több mint két munkaóra, már veszteséges foglalkoznom az üggyel.

  Egy normális programozó (azaz nem az általánosba járó szomszéd Pistike) bérköltsége úgy 4000 forint + ÁFA óránként. Azaz ha csak két órát dolgozom ezen már nem túl nyereséges az ügylet, ha meg még ki is kell menni az ügyfélhez tárgyalni, esetleg időközben kitalálja hogy ő nem is pont ezt akarta hanem kellene még ide még egy mező, meg még egy szűrési feltétel...

  Manapság 10 ezerért a zárat nem cseréli ki az ajtódban egy mezei szakmunkás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd