Microsoft Office Excel programozási felületei
2011-06-24T13:20:34+02:00
2011-06-27T20:20:51+02:00
2022-07-24T13:56:19+02:00
 • Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nem nagyon szeretik ők azt a világot, amikor egy termékük megvétele helyett ingyenes megoldásokkal állítod elő / olvasod a fájlt. Abból nekik nem sok bevételük van. Szerintem ezért nincs pl. .NET-ben xls(x)-et kezelő névtér csak ActiveX-en keresztül (hisz ahhoz telepíteni kell az Office csomagot).

  Az SDK-t ugyan kiadták, de azzal sem fenékig tejfel az élet. Amolyan "muszájból van" dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én általában azt érzem a microsoft termékeivel kapcsolatban, hogy nagyon jól bővíthetőek és használhatóak a komponenseik, de ezeket az infókat olyan nehéz előhalászni


  Hát, az excel objektum modellje azért elég jól dokumentált valami, max a példakódok jelentős része nem valamelyik .net-es nyelvben van meg, hanem VBA-ban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és Office nélkül is birizgálhatod az xls / mdb/ accdb stb. állományokat


  Az office-os ActiveX vezerlok nelkul is..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de legfőképpen az excel-hez milyen programozási felületek és lehetőségek vannak?

  Pl. Visual Studio.
  Az express változat ingyenes, és Office nélkül is birizgálhatod az xls / mdb/ accdb stb. állományokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen teljesen igazad van, api helyett azt akartam inkább mondani, hogy közvetlen ODBC nélkül is olvasható legyen egy XLS/XLSX fájl (esetleg olyan funkciokkal bővítve amit odbc-vel nem lehet elvégezni).

  Én egy Webes programban fogom ezt a megoldást használni és valahogy túl sok overhead-et érzek (persze még nem teszteltem), de hát nincs mit tenni. (Még info: ez .NET-ben)

  Ez az openXML jól hangzik, köszi!
  Én általában azt érzem a microsoft termékeivel kapcsolatban, hogy nagyon jól bővíthetőek és használhatóak a komponenseik, de ezeket az infókat olyan nehéz előhalászni, ezért is született meg ez a kérdés, hátha valaki jobban átlátja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de úgy érdekelne, ha ODBC-n lehet XLS fájlokat olvasgatni (Office telepítése nélkül ráadásul) akkor miért nincs rendes API is erre (?).


  Miért ne lenne? Az ODBC önmagában már egy API. A rendes fogalmát meg API terén nehéz értelmezni, de ADO vagy ADO.Net-en keresztül elég jól kezelhető.

  Az új (>2007) excel-ek openxml dokumentum formátuma pedig már olvasható xml-en keresztül, az MS ki is adott egy OpenXML SDK-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy az office-hoz, de legfőképpen az excel-hez milyen programozási felületek és lehetőségek vannak? (Valamilyen áttekintő kellene).

  Amúgy ennek apropója az, hogy most ODBC-n keresztül kezdtem neki, de úgy érdekelne, ha ODBC-n lehet XLS fájlokat olvasgatni (Office telepítése nélkül ráadásul) akkor miért nincs rendes API is erre (?).

  Köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd