Checkbox, legördülő menü + kép csatolás php mail
2011-06-24T12:58:23+02:00
2011-06-24T13:24:36+02:00
2022-07-24T14:06:14+02:00
 • Próbálj meg valameddig eljutni: Például elsőnek csak az űrlapot összerakni minden fajta php nélkül: itt megtalálod a szükséges elemeket hozzá

  (+ később a fájlfeltöltéshez a <form>-ban az enctype attribútumot "multipart/form-data"-ra kell állítani, valamint a method-ot "post"-ra)

  Ha ez megvan, utána jöhet az űrlap értékeinek az összeszedése és ellenőrzése: minden űrlapértéket megtalálsz a $_POST tömbben, a fájlfeltöltést pedig a $_FILES-ban. Ellenőrzésnél meg hogy minden szükséges mező megvan, nem üreseket és a feltöltés is tényleg kép.

  (+ debug célra jól jöhet a print_r() függvény, amivel ki tudod íratni a tömb tartalmát, így látod mi érkezett az űrlapból)

  Ezután jöhet a levélküldés, ami csatolással nem lesz valami könnyű, de phpMailer-rel mondjuk egy fokkal könnyebb mint boundarykkal szenvedni. De azt is megteheted, hogy a szerverre mented a fájlt és csak egy linket küldesz el, ahol megtekinthető a fájl, így elég lenne egy sima mail függvény (lásd 4. példa).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez így állás rovat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Kicsit kezdő vagyok ebben a témában, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni.

  Egy olyan mail form pédára lenne szükségem, amiben a sima input mezőkön kivül van checkbox, radio illetve legördülő menü is. Illetve egy olyan lehetőség, amely sígségével egy (kép) fájlt lehet csatolni.

  Sima, csak input mezős mail formot már összeizzadtam egyszer, de a fentebb felsorolt funkciókat nem tudom, hogy tudnám belevinni :/
  Meg annyi kérdés, hogy mivel a formban rengeteg adat lenne, hogyan lehetne ezt megoldani, hogy afüggvény mindezt egy "html mail" formában küldje el a maghatározott címre?

  Előre is köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd