HTML programozó
2004-07-02T11:37:28+02:00
2004-07-04T23:10:16+02:00
2022-07-19T06:37:06+02:00

 • nesze smyle, amúgy tudom, h mire gondolt.:D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hello

  a kapcsolatkeltés első pontja szerintem a bizalom. Mielőtt elküldeném saját önéletrajzomat szeretek utánanézni, kinek fogom elküldeni.

  A feltételeidnek éppen megfelelek, tehát ha érdekel a dolog egy privát üzenetben kérlek mutatkozz be.
  Arra majd fogok érdemben válaszolni.

  dante.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hangsulyozom: nem akarok foglalkozni a kinalt munka minosegevel, a ceggel (en is gagyinak tartom a freemailt, az anonimitast)
  en miattatok reagaltam..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Egy valamit felejtettél el: a képeket csak BMP formátumban kaphatod meg, amit notepaddal kell darabokra osztani, mert a grafikusok is azzal dolgoznak. Ja, ha a főnök (te?) kimegy, akkor akár painttel is lehet!"


  ez most komoly?? nem latok smileyt.
  tenyleg nem tudod mit ertett kepek darabolasan?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia,

  en sem leszek szep, de kicsit fennakadtam azon amit irtal.
  nem sulyos dolgok, pont akkorak amekkorakon te akadekoskodsz..
  kicsit vedelmembe veszem a topic inditojat:

  a word dokumentumot irod, a html-t szerkeszted.
  nem programozod - ahogy irtad is - de azert az teljesen mas. elozonel felulrol kozelitesz, utobbinal alulrol.
  lattal mar olyat aki a word doksijat text alapu szovegszerkesztovel irta meg? ugye nem, html-bol rengeteg ilyen van.

  ha valaki szovegszerkesztoben tud komplex html oldalakat generalni akkor az azt jelenti, hogy ismeri a html szabvanyt, ugye?
  komplexitast itt ne 20 egymasba agyazott tablan ertsd.

  nem ismerem a topic gazdajat, de en azt szurtem le, hogy olyan embert keres aki nagyon otthon van a szintaktiban, s tudja mi az a billentyuzet, nem csak egeret hasznal....

  ha figyelembe vesszuk azt is, hogy ennek az embernek a grafikat kene atultetnie html kodba (ezt a grafikusok ruhellik is rendesen) akkor talan ertheto is, ugye?
  foleg, hogy egy programozo is fog benne matatni.. valoszinuleg kezzel.

  a html programozo megnevezes tenyleg kicsit tulzo, de te tudsz jobbat? nekem is ez ugrana be rogton....

  udv, t

  ui:
  "(sőt, még portál motort és portált is fejlesztek éppen - jujj) ..."
  en meg sima editorral programozok - jujjjjj....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a flasht is notepad-del kell?
  mer akkor én nem vállalom..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kezdő álláskeresőknek lehet okulni belőle...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért kell minden állás/munkahirdetést fikázni? Nem nagyon emlékszem olyanra, amely ne ebbe torkolott volna... Ha érdekel és pontosítást szeretnél, akkor kérdezz, ha meg nem érdekel, akkor nem kell hozzászólni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyébként kurva sok jó oldal van, ami nem megy át a validon.. És akkor mi van ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen , és szivesen turmixolunk neked a mikróval a csillagkapun át egy sütőt :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most komolyan.

  Van itt valaki, aki csinált már XHTML dokumentumot CSS2 stíluslappal htc kiegészítésekkel, ami átment a w3c validátoron?

  Vele szívesen felvenném a kapcsolatot. De csak vele ...:)

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És persze az x megás bmpket azért kell darabolni, mert az ügyfelekkel is freemail-on keresztül tárgyalnak/kommunikálnak és hát ott kicsi a max méret attach-hez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy valamit felejtettél el: a képeket csak BMP formátumban kaphatod meg, amit notepaddal kell darabokra osztani, mert a grafikusok is azzal dolgoznak. Ja, ha a főnök (te?) kimegy, akkor akár painttel is lehet!

  Ja, a mailcímmel kapcs: 5000 Ft bruttó egy kib. domain, és 200Ft per címért van pop3+imap+smtp+webmail sok szolgáltatónál. Bár egy webdesigner+programozó, ja megy egy "HTML programozó" cégnek általában van szervere...
  Maat
  ui: szívből kívánom, hogy ne találj munkaerőt erre. Bár egy ilyen színvonalú cégnél csodálkoznék, ha tudsz munkát adni 8óra+túlórában az 1-2 db grafikus és a programozód közötti munkára...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tetszenek a hozzászólások, de sajnos pontosan arra van szükségem, amit leírtam.

  Ha valaki nem érti, mire gondoltam sajnálom, de úgysem tudnánk együtt dolgozni. Elvi vitára nincs időm...

  A freemail-t én sem kedvelem, de az eddigi tapasztalatok alapján ezt kellett választanunk.

  A lehetőség adott, a többi majd kiderül...:)

  Jó kódolást mindenkinek,

  webfejleszto
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jajj, akkor ezek szerint baj ha a grafikus elemeket és a több száz táblázatcellát DW-vel rakom össze ? :)

  A freemail-es cím szerintem is gáz, ha már ennyi mindent kívánnak, akkor vállalják fel, hogy kik ők.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • engem az egészben csak a freemail cim zavart.

  el tudom képzelni, hogy valami titkárnő írta az egészet, akinek elmonták kb minek kell benne lennie


  amugy a htc kegyeteln jó dolog, igaz csak IE-alatt.
  bár el se tudom képzelni ez minek kell html-hez amikor leginkább valahol a felsőfokú javascript modulprogramozáshoz tenném.

  dante
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tiszteletem!

  Most csúnya és gonosz leszek - lehet. Pláne hogy a topik címébe kötök bele, de a topik tartalma alapján elvárná az ember, hogy a topik írója tisztában legyen a HTML mibenlétével. Pontosabban: a HTML egy dokumentumábrázolási formátum, nagyjából úgy mint a Microsft Word formátuma - csak előbbi text alapú, utóbbi bináris alapú. Mindezt azért mondom, mert amikor én is írok egy word doksit, akkor nem programozom a word doksit, hanem írom. Programozni és szöveget szerkeszteni két (nagyon) különböző dolog. Tehát a HTML nem programozási nyelv. Még a DHTML-t vagy XHTML-t sem nevezném feltétlenül annak, de ahhoz legalább kétségtelenül szorosan kötődik több programozási nyelv ismerete és használata is. De a DHTML sem egy adott programozási nyelv, hanem a HTML-nek és a dinamikus webalkalmazások előállítására használható nyelvek összevonásának "korcs" végeredménye.

  Megint más "aggályom", hogy ma, a XXI. században, épeszű ember nem használ notepad-ot webfejlesztésre, mert nem hatékony eszköz - finoman szólva. Nem hinném, hogy a fejlesztői kvalitás mércéje, hogy valaki notepad-ban szokott portált fejleszteni, pláne annak ismeretében, hogy a fejlesztés szó (általában) nem azt takarja, hogy kijavítok benne 2-3 értéket vagy sort - mert arra még azért jó a notepad is. De hogy egy komplex portál részét képező oldalt épelméjű ember nem ír notepad-ban, az (úgy gondolom) fix.

  Természetesen kell tudnia, hogy mi az a *.htc. Dreamweaver és egyéb kódgenerálók használata kizárt! Tudj egy egyszerű szövegszerkesztővel is kódolni!

  Én személy szerint ezt a szakaszt nevetségesnek és álkomolykodónak tartom, ami mondjuk talán egy 2 hete frissenkezdőt félrevezetne, de hogy mondjuk engem ilyen (nem titulálom) ***gel ember fia nem "etet meg", az biztos. Én olyan 4 éve kezdtem el HTML-lel, 2.5 éve JavaScript-tel, és >0.5 éve PHP-vel "foglalkozni", abban kódolni. De még mindig élek, annak ellenére, hogy nem tudom az a *.htc (sőt, még portál motort és portált is fejlesztek éppen - jujj) ...

  Ja igen, és kövezzetek meg, de én használok DreamWaver-t is, nem csak notepad-ot (amit amúgy tényleg használok, de csak ha nem valami komplex dolgot kell csinálni).

  Mi is a konkrét problémám: végülis a topik címe. Abból ugyanis az ember arra következtetne (a fentebb leírtak alapján - HTML!=DHTML), hogy egyszerű HTML "programozót" kerestek. Viszont nem erről van szó. Arról van szó, hogy egy lehetőleg többéves DHTML/XHTML tapasztalattal, referenciákkal, rutinnal rendelkező embert kerestek - vagy csupán egy lelkes "amatőrt"(?). De a témanyitóba sem ez van írva, hanem mindenféle jelentéktelen és nevetséges halandzsa, hogy az a menő aki notepad-ot használ portálfejlesztésre, és az lúzer aki Dreamwavert - ja viszont ismerje fejből azokat a szabványokat, amikre a Dreamwaver amúgy komplettnek mondható megoldásokat kínál.

  Mindig elszomorodom kicsit, mikor ilyen dolgokkal találkozom...

  Olyan rutinos PROGRAMOZÓT! keresek, aki nagyon magas szinten űzi a designertől kapott látványtervek feldarabolását és előkészítését a programozók számára


  Ez a másik: most nektek tapasztalt programozó, vagy tapsztalt grafikus kell? Mert képek szétdarabolásával tudomásom szerint a grafikosok foglalkoznak leginkább - ehhez nem kell programozónak lenni.

  Bizonyára nem leszek szimpatikus, ha halkan, bátortalanul kijelentem, hogy ezek alapján nem tudok Rólad/Rólatok/a vállalkozásotokról túlzottan pozitív képet alkotni - véleményem további részét pedig inkább meg is tartanám magamnak. Aki elgondolkodik a dolgokon, az szerintem úgyis sejti...


  CS:
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Olyan rutinos PROGRAMOZÓT! keresek, aki nagyon magas szinten űzi a designertől kapott látványtervek feldarabolását és előkészítését a programozók számára.

  Alapkövetelmény, hogy a CSS2 / XHTML szabványt nagyon magas szinten tudja alkalmazni. Természetesen kell tudnia, hogy mi az a *.htc. Dreamweaver és egyéb kódgenerálók használata kizárt! Tudj egy egyszerű szövegszerkesztővel is kódolni!

  Nem lenne rossz, ha a Flash programozásához is értene.

  A fizetés megegyezés szerint, a munkakörülmények, géppark nagyon jó, a feladatok változatosak és érdekesek. Ja, és csak főállás.

  Önéletrajzot a
  webfejlesztes@freemail.hu
  címre küldj!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd